Kylläpä tuolla auringolla ja kesällä on valtava vaikutus siihen, mitä jaksaa ja haluaa tehdä. Sisäinen puutarhuri herää sitä vahvemmin eloon, mitä lämpimämmin aurinko paistaa. Ja sisäinen puutarhuri herättää myös sisäisen nikkarin eloon. Siitäkin huolimatta, että nikkarin peukalo on ihan keskellä kämmentä...

Sain lopultakin kaikki ensimmäisen lukuvuoden koulutyöt tehtyä ja voin aloittaa ihanan ja pitkän kesäloman. No, toki kesälomaan kuuluvat myös gradun kirjoittaminen, loputon tiedonhaku ja lukeminen sekä ylimääräinen ruotsin kurssi avoimessa yliopistossa, mutta silti: kolme ja puoli kuukautta omaehtoista olemista. Tunnen melkein syyllisyyttä tästä autuudesta.  

Gradulle hyvää vastapainoa ovat puutarha- ja kotityöt. Niitä onkin kertynyt melkoinen määrä tässä vuosien saatossa. Pihalla pitäisi vähän perennapenkkejä karsia ja kasveja siirrellä väljemmille vesille, kasvihuone maalata, kivetykset puhdistaa, sisällä seiniä maalata ja varastossa olisi monta vanhaa puutuolia kunnostettavaksi. Yritän säilyttää tekemisen ilon ja vältellä stressiä. Olisihan hullua stressaantua lomalla ja vieläpä kotitöistä. Aloitan pienin askelin, projekti kerrallaan... 

 


Rapsuttelin vanhasta penkistä maalit pois ja hioin sitä vähän...
 


...maalasin sen mustaksi ja voila! Sain uuden kukkapöydän terassille. Penkin alla on äidin askartelema betoninen raparperin lehti.
 


Pikkuiset taimet karaistuvat ulkona - 28 asteen helteessä!
 

Tänä vuonna oli runsaasti valkovuokkoja äidille poimittavaksi. Pionit ovat kaupasta, kun omat vasta kurkistelevat mullasta.

 

Ihanan lämmintä ja stressitöntä alkanutta viikkoa myös sinulle <3

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018