Kuva: TEddy Kelley/ Unplash.

Pidän ekologisuudesta ja olen huolissani maailman ja luonnon tilasta. Kukapa ei olisi, kun näkee kuvia merissä vellovista mantereiden kokoisista muovijätelautoista. Yritän tehdä parhaani, että osaisin aina valita vähiten luontoa kuormittavan vaihtoehdon ja elää ihmisiksi luontoa kunnioittaen. 


Kuva: Matt Power/ Unplash.

Pyrin säästämään sähköä pitämällä kodin sisälämpötilan alhaisena ja sammuttamalla ylimääräiset valot, vältän muovin käyttöä, käytän pääasiassa vain luonnonkosmetiikkaa, harkitsen ostoksiani entistäkin tarkemmin ja korjaan vanhaa ja risaa aina kun mahdollista, en heitä ruokaa roskiin vaan pyrin hyödyntämään jämätkin, kompostoin ja kierrätän muovit, pahvit, lasit, metallin ja lehdet sekä tietysti ongelmajätteen, suosin luonnonkuituja ja ostan aina luomua, kun se hinnaltaan vain suinkin on inhimillistä.


Kuva: Christian Wiediger/ Unplash.

On kuitenkin asioita, joista en luovu kuin pakon edessä: autoilusta (julkisilla ei yksinkertaisesti pääse sinne, minne menen), lentomatkailusta (rakastan matkustamista ja kuljeskelua maailmalla), lihan syömisestä (härkis ei vaan makaronilaatikossa toimi) tai uusien vaatteiden, kenkien tai asusteiden hankinnasta (pidän kauniista jutuista).

Huonoa omaatuntoani pienennän edes sillä, että roskiin heittämisen sijasta vien ylimääriset tavarat kirpputorille tai annan ne lahjoituksena vaikkapa Pelastusarmeijalle. Olen myös opetellut nuoruusvuosien jälkeen uudestaan hankkimaan tavaroita käytettyinä. Netissäkin on nykyään lukuisia verkkokirppiksiä, jotka toimivat pääosin moitteettomasti ja joilla toisen ylijäämästä tulee toisen aarre. 

Kuva: Yazmin Quaynor/ Unsplash.

Uusin tuttavuuteni on MerkkiHuone. Se myy netissä käytettyjä vaatteita, kenkiä ja asusteita. Kaupan toiminnan ajatuksena on juuri kestävän ja paremman tulevaisuuden luominen kierrättämisen avulla. Testasin palvelua ostamalla MerkkiHuoneesta olkalaukun. Tilaaminen oli vaivatonta, toimitus todella nopeaa ja maksaminenkin turvallista (onnistui myös lisämaksutta laskulla). Ja laukku vaikuttaa täysin käyttämättömältä, vaikka käytettynä myytiinkin.

Vaikka laukun ostaminen sinänsä ei ole luonnon kannalta järkevää - varsinkaan muovisen laukun - niin ainakin sen ostaminen käytettynä lievittää huonoa omaa tuntoa... 

 Laukun mukana tuli karkkeja ja kirje, jossa kiitetään ekologisesta vaihtoehdosta eli käytetyn tavaran ostamisesta.

Välillä tuntuu siltä, että tekee niin tai näin on lopputulos luonnon kannalta huono. Joskus on vain valittava vähemmän huono vaihtoehto ja uskottava, että pienin askelin, pienilläkin valinnoilla voi kulkea kohti järkevää lopputulosta. Jos vaikka maailma muuttuisi yksi käytetty käsilaukku kerrallaan...

Mukavaa loppuviikkoa juuri sinulle <3 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018