Oletko käynyt Halosenniemessä Tuusulanjärven rannalla? Kannattaa, sillä paikka on paitsi upea menneen ajan taltiointi, myös idyllinen kesäpäivän viettopaikka. Ota eväät mukaan ja viritä piknik aurinkoiselle rantakalliolle tai vehreään puutarhaan omenapuun alle. Huomaa kuitenkin, että Halosenniemi on luonnonsuojelualue, joten tulen teko eikä koirien vienti alueelle ole sallittua.

Halosenniemi on taidemaalari Pekka Halosen ateljeekoti, jonka hän rakensi pieteetillä perheelleen 1900-luvun alussa. Talo on entisöity alkuperäiseen asuunsa ja se toimii nyt taidemuseona. Tämä talo on mainio ikkuna aikaan, jolloin Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisö syntyi ja kukoisti. Museon näyttelyt esittelevät sekä Halosen että hänen aikansa muiden taiteiljoiden teoksia, ja kertovat tarinaa Halosen perheestä ja ystävistä sekä elämästä tuolla kauniilla nimellä.

Talon upeat punahonkaiset hirret tuotiin Konginkankaalta. Huomaa hirsien aaltokuvio, joka veistettiin erityisellä piilukirveellä. Piiluamisen tarkoituksena oli esteettisyyden lisäksi lujittaa seinäpintaa.  

Halosen työtila oli kahden kerroksen korkuinen ja siinä oli koko seinän mittainen ikkuna tuomassa luonnon valoa sisään tilaan.

Ateljeen lisäksi talossa on yksityiset asuintilat.

Kaikki talossa näyttää siltä, kuin isäntäväki olisi vain lähtenyt asioilleen ja palaisi pian taas kotiin. 

Ikkunoista näkyy rantakallioita sekä Tuusulanjärvi. On helppo kuvitella iloiset lasten äänet, jotka raikuivat tuolla niemellä kesäpäivinä.  

Talon jokaisessa huoneessa on oma persoonallinen tulisija. Jos käyt täällä, niin tarkkaile unien luukkuja; niissä on kaikissa jokin tarina.

Halonen kehitti itse erityisen lämmitysjärjestelmän, joka lämmitti koko valtavan kokoisen talon. Hän liitti kaikki rakennuksen tulisijat samaan hormistoon, jota säädeltiin toisen kerroksen vanhempien makuuhuoneen tulisijan pelleillä. Olikohan Halosen keksintö nykyisen kiertoilmajärjestelmän ensimmäinen versio?

Eikö olekin houkutteleva räsymattopolku?

Pihalta, aivan rantaviivalta koivujen kätköstä löytyy savulta ja tervalta tuoksuva aivan täydellisen ihana sauna. Voi kun pääsisi sinne kylpemään ja testaamaan löylyt!

 Taloa ympäröi mantykangasmetsikkö kallioineen sekä kaunis puutarha.

Halosenniemestä voit lainata myös veneen ja lähteä soutelemaan Tuusulanjärvelle.

Aurinkoa päivääsi <3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018