Kirjoitukset avainsanalla Kotipiiri

Kesällä on kiva poiketa erilaisiin kartanoihin, puoteihin, kahviloihin, kurkistella salaisiin puutarhoihin ja tutustua edesmenneiden kuuluisuuksien koteihin. Joissakin paikoissa tulee käytyä usein, jopa joka vuosi ja joskus montakin kertaa. Tuttuja "ihan pakko pysähtyä" -paikkoja löytyy niin mökkimatkan kuin kavereiden ja sukulaisten luokse kulkevien reittien varrelta. Yksi tällainen kohde on Kotipiiri Vanhan Lahdentien varrella Levannolla.

Kotipiiri on viihtyisä maalaistalon pihapiiri, jossa on pieni ruokakauppa, kaksi käsityö- ja lahjatavaramyymälää, taimikauppa sekä kahvila. Kaupat ja kahvila sijaitsevat vanhassa navetassa, kahvila sen vintillä.  

 

Pihalla on runsaasti hyvälaatuisia taimia ja kesäkukkia myytävänä. Hinnat vaikuttavat kohtuullisilta etenkin, kun kasvit todella ovat terhakoita ja hyväkuntoisia. 

Ei ehkä kaikista kutsuvin sisäänkäynti, mutta kannattaa silti poiketa sisään, sillä leivonnaiset ovat hyviä. 

Kahvilassa on reilusti tilaa ja kahvin lomassa voi kierrellä ihastelemassa käsitöitä.  

Parhainta koko paikassa on alakerran ruokakauppa. Siellä myydään paikallisten tuottajien tuotteita: leipää ja leivonnaisia, jauhoja, hiutaleita, öljyjä, mausteita, munia, mehuja, juustoa, kasviksia, vihanneksia jne. Tällä kertaa nappasin mukaan ensimmäiset kotimaiset mansikat sekä veljelleni syntymäpäivälahjaksi härkäpapuja ja pellavansiemenöljyä. Tosin otin vahingossa hyllystä väärän pullon ja öljy olikin tarkoitettu tekniseen käyttöön, kuten leikkuulautojen öljyämiseen. Onneksi veljeni luki pullon kyljessä olleen etiketin ennen kuin lorautti öljyä puuronsa sekaan...


Myös alakerrassa on käsityö- ja lahjatavarakauppa. Voisiko olla mukavampaa mökkituliaista, kuin lämpimät villasukat tai pirteän raidallinen räsymatto. Tai saunavihta, linnunpönttö tai vaikkapa sylillinen kunnon koivuklapeja.

Kotipiirin vieressä on myös Saaren kartano ja puutarhaoppilaitoksen puutarhamyymälä. Sielläkin kannattaa poiketa, jos satut tuolla suunnalla ajelemaan.

Mukavaa kesäviikkoa sinulle <3

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Blogiarkisto

2018