Kirjoitukset avainsanalla Naisten Pankki

Pääkuva: Naisten Pankki 

Varmasti muistatkin aiemmin kirjoittamieni juttujen tiimoilta, että sydämeni sykkii lämpimästi Naisten Pankille ja kehitysmaiden naisten ja lasten auttamiselle. Tällä viikolla Naisten Pankki kerää varoja naisten koulutukseen kävelemällä. Sunnuntaina 9.9.2018 järjestettävä Kävele naiselle Ammatti on kampanja, johon kuka tahansa voi osallistua joko yksin, tai liittymällä suurempaan kävelijäporukkaan. Porukoita on lähdössä kävelemään useissa kaupungeissa, myös ulkomailla!

Kuva: Peter Hersey/ Unsplash.

En tiedä voiko yksinkertaisempaa tapaa auttaa olla olemassa. Kun kutsut kävelylle mukaan ystäväsi, saat hyvän mielen, liikunnan ja raittiin ilman lisäksi myös laatuaikaa hyvässä seurassa.

Kuva: Annie Spratt/ Unsplash.

Kävele naiselle Ammatti -tapahtuman avulla kerätään lahjoituksia kehitysmaiden naisten koulutukseen ja toimeentulon edistämiseen Afrikassa ja Aasiassa. Osallistumisen hinta on 30 euroa/ kävelijä ja tuo summa vastaa yhtä Ammattia. Ammatin avulla naiset työllistyvät ja voivat näin itse huolehtia perheistään. Samalla koko yhteisön tilanne paranee, kun ravitsemus- ja terveystilanne sekä asuinolot kohentuvat, lasten koulunkäynti lisääntyy ja naisten asema vahvistuu. 

Kuva: Fansycrave/ Unsplash.

Kukaan ei voi koko maailmaa kerralla pelastaa - vaikka kuinka haluaisi - mutta tällä tavalla voi auttaa edes vähän. Maailmaa muuttuu nainen ja Ammatti kerrallaan.

Jos haluat auttaa ja

lähteä kävelemään naisille Ammatteja, ilmoittaudu mukaan täällä

Energistä viikkoa sinulle <3

 

 

 

Kommentit (0)

Huh, olipa vilkas viikonloppu! Olin Helsingissä minilomalla ja tuntui, että koko maailma on tullut Helsinkiin tai Helsinki siirretty maailmalle. Viikonloppu taisi olla pääkaupungille superviikonloppu, koska siellä oli yhtä aikaa ainakin sekä Naisten Kymppi -juoksutapahtuma että Maailma kylässä -ilmaisfestarit. Väkeä oli liikkeellä runsaasti ja lämmin aurinkoinen sää helli jälleen. En muista olisinko koskaan istunut Suomessa toukokuussa illallisella ulkona niin, ettei missään vaiheessa tule kylmä. Tunnelma ja lämpö olivat ravintola Comassa Museokadulla aivan kuin Italiassa! 

Ravintola Coma on avannut suojaisan kesäterassin talon sisäpihalle. 

Poikkesin Kansallismuseossa tutustumassa Barbie-näyttelyyn. Näyttely kertoo tuon maailmankuulun ikonin matkasta vuodesta 1959 tähän päivään saakka. Barbieta on usein kritisoitu sen utopisten vartalon mittasuhteiden takia ja sanottu, että se antaa tytöille aivan väärän kuvan naiskehosta ja naisesta ylipäänsä. Kansallismuseon näyttely avasi Barbien taustaa ja muistutti, että Barbie on nukke, eikä se yritäkään olla realistinen kopio naisvartalosta. Nuken päälle voi suunnitella erilaisia asuja, jotka näyttävät hyvältä kantajansa yllä.

Barbie-näyttelyssä oli sama nukke, joka minulta löytyy muistojen laatikosta.

Barbie myös avasi tytöille maailman, joka ei aikanaan - tai ehkä vieläkään - ole mahdollinen naisille: Barbielle kaikki ammatit, harrastukset ja unelmat olivat avoinna ja mahdollisia. Barbie onkin sekä diiva ja fashionista, uranainen ja maailmankansalainen, että hyvä ystävä ja lämmin eläinrakas nuori nainen. Barbien matkassa maailma avautuu kaikille tytöille ja pojille. Näyttelyssä on yli 400 nukkea, joiden päällä on upeita kuuluisien muotisuunnittelijoiden luomuksia. Joukossa on myös ihan perusnukkeja, kuten omasta muistojen laatikostakin löytyvät cowgirl, jumppari sekä Curly hair -Barbie.

Afrikan jumalatar by Bob Mackie. Kuva on otettu Kansallismuseon Barbie-näyttelystä.

Viikonlopun päätteeksi olin Maailma kylässä -festareilla vapaaehtoisena esittelemässä Naisten Pankkia. Naisten Pankki oli Kirkon ulkomaanavun teltalla ja pääsin samalla kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita avustustyöntekijöiden matkoista mm. Haitiin ja Afrikkaan. Vapaaehtoisuus Naisten Pankissa on ollut kyllä mielenkiintoista ja antoisaa eikä vähiten juuri kiinnostavien ihmisten takia. Kunpa pääsisin itsekin joskus vaikkapa vapaaehtoiseksi ihmisoikeustarkkailijaksi maailmalle.

Maailma kylässä -festivaali oli värikäs ja iloinen tapahtuma, jossa yhdistyi erilaiset ihmiset, kulttuurit ja tavat mutkattomasti. Vuosittain järjestettävän tapahtuman tuottaa Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa oikeudenmukaisen maailman puolesta. Tapahtumassa tuotiin kivasti esille niitä onnistumisia, joita maailmalla toimivat vapaaehtoiset ja muut hyväntekijät ovat onnistuneet saavuttamaan. Tapahtuman ohjelmajohtaja Outi Hannula kertoi tapahtumalehden pääkirjoituksessa, että äärimmäisessä köyhyydessä elävien ihmisten määrä on vähentynyt, lapsikuolleisuus pienentynyt ja yhä useampi lapsi pääsee kouluun. Myös luonnonsuojelun saralla tapahtuu, sillä uusiutuvilla energianlähteillä tuotetaan yhä suurempi osuus maailman energiasta. Työtä on vielä paljon, joten kaikki kynnelle kykenevät tarvitaan mukaan - vaikkapa Naisten Pankin riveihin.

 

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3

 

Kommentit (0)

Kuva: Aman Bhargava/ Unsplash.

Otin varaslähdön Naistenpäivään ja kirjoitin jo aiemmin tällä viikolla Naistenpäivän tarpeellisuudesta ja naisten asemasta maailmassa. Lupasin myös kertoa, mitä itse päätin tehdä muuttaakseni maailmaa edes joiltakin osin vähän paremmaksi. 

Jäin juuri opintovapaalle, ja koska olen jo muutaman vuoden ajan opiskellut työn ohessa, tuntui päivätyöstä vapautuva aika ”ylimääräiseltä” ja niin kallisarvoiselta, että halusin tehdä sillä jotain tärkeää. Olin myös usein ajatellut haluavani mukaan vapaaehtoistyöhön, joten ratkaisu syntyi helposti: ilmoittauduin Naisten Pankin vapaaehtoiseksi viestijäksi.Kuva: Loren Joseph/ Unplash.

Valitsin Naisten Pankin, koska olen seurannut sen toimintaa ja todennut sen ihmiset ja toimintatavat omien arvojeni mukaisiksi. Taustavoimista löytyy vahvoja ja viisaita naisia, joiden ammattitaitoon, arvostelukykyyn ja eettisyyteen uskallan luottaa. 
 


Kuva: Igor Ovsyannokov/ Unsplash.

Pidän erityisesti Naisten Pankin ajatuksesta tukea kehitysmaiden naisia antamalla heille eväät oman toimeentulon hankkimiseen: joku voi saada vaikkapa ompelijan koulutuksen ja ompelukoneen, joiden avulla hän voi perustaa oman ompelimon ja tienata itse rahat perheensä elättämiseen. Naisten Pankin avustus ei ole laastari, vaan kestävä ratkaisu.


Kuva: Kristina Balic/ Unplash.

Näen nämä naiset ikään kuin liikekumppaneina (vaikka en liikuta rahaa tai saa taloudellista tuottoa sijoitukselleni) ja vahvoina tekijöinä, oman onnensa seppinä enkä avustuskohteina. Kukapa meistä ei joskus tarvitsisi sparrausta, ohjausta, oikean oven avautumista ja alkusysäystä päästäkseen alkuun?


Niin ja mikä Naisten Pankki sitten oikein on?
 

Naisten Pankki on suomalainen, kymmenen vuotta sitten perustettu vapaaehtoisyhteisö, joka tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein.

Vaikka naiset ovat Naisten Pankin työn keskiössä, saa apua myös miehet. Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu, mutta Naisten Pankki ei ole uskonnollinen yhteisö.

Naisten Pankki kerää lahjoituksia, joilla se rahoittaa kehitysmaiden naisille annettavia mikroluottoja, ammattikoulutusta sekä työkaluja ja materiaaleja. Samalla kun naisten ja yhteisöjen taloudellinen toimeentulo kohenee, myös osaaminen ja naisten oikeudet paranevat.

Kuva: Ron Hansen/ Unplash.

Naisten Pankin voima on vapaaehtoisissa, osakkaissa ja lahjoittajissa. Kuka tahansa voi ryhtyä vapaaehtoiseksi – niin kuin minä liityin viestintäryhmän jäseneksi. Lahjoittaa voi rahaa, aikaa, ideoita ja työtä – mikä vain juuri itselle parhaiten sopii.   


Jos kiinnostuit, otamme sinut mielellämme mukaan toimintaan ja kerron lisää. Jos tahdot lahjoittaa vaikkapa Naistenpäivän kunniaksi naiselle Ammatin, voit tehdä sen tästä linkistä.

 

Hyvää Naistenpäivää <3


PS. Kuvat ovat kuvituskuvia, eivätkä kuvien henkilöt liity tähän tekstiin millään tavalla.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Blogiarkisto

2018