Kirjoitukset avainsanalla Joulumarkkinat; jouluVähän sumuisessa kuvassa Tuomaan Joulumarkkinat Helsingissä 2016.


Mistä sinun joulutunnelmasi syntyy?

Minulle joulu rakentuu pikkuhiljaa jo näin marraskuusta lähtien. Aloitan siivoamalla kodin vähän perusteellisemmin, laitan ulos jouluvalot (joita kutsun kaamosajan valoiksi), polttelen enemmän kynttilöitä sekä sisällä että ulkona lyhdyissä ja leivon – tai no, totuuden nimissä sanottakoon, että vanhin tyttäreni leipoo ja minä vain syön – pipareita ja joulutorttuja. Glögistä en pidä, mutta tarjoan sitä sen ihanan jouluisen tuoksun takia kyllä muille. Aloitan myös joululahjojen ja joulukorttien hankkimisen hyvissä ajoin. Itse asiassa hankin ensimmäiset lahjat jo alkuvuodesta, jos löydän jotain sopivaa juuri jollekin tietylle henkilölle.

Yksi tärkeimmistä joulutunnelman tuojista on erilaiset joulumarkkinat ja -myyjäiset. Takuuvarmoja joulufiiliksen tuojia ovat Mäntsälässä Saaren kartanon joulumaa sekä Porvoon joulunavajaiset. Saaren kartanossa on puutarhaoppilaitos, jonka suuriin kasvihuoneisiin joulumaa oppilaiden ja opettajien toimesta joka vuosi rakennetaan. Myynnissä on tietysti joulukukkia mutta myös käsitöitä, leivonnaisia ja kaikkea sitä, mitä joulumyyjäisissä yleensäkin. Tapahtuma on erityisen kiva lapsille, sillä siellä on ulkona tonttupolku ja sisällä satumaa kotieläimineen ja joulupukin pajoineen. Lisäksi yhteen kasvihuoneeseen rakennetaan tunnelmallinen kappeli, jossa järjestetään joulukonsertteja. Saaren kartanon vieressä on myös Kotipiiri -niminen tuottajatori ja vanhan navetan vintillä kahvila, joista saa hankittua paikallisia tuotteita. Omaan ostoskoriini jää useimmiten siirappinekkuja lapsille, leipää, kotijuustoa ja luomujauhoja.
 

Porvoon vanhan kaupungin pienet putiikit ovat niin ihania, että niissä voi poiketa ympäri vuoden. Mutta erityisen tunnelmallisia ne ovat joulunaikaan. Meillä on vanhojen työkavereiden kanssa tapana tavata joulukahvien, joululounaan ja pienen shoppailukierroksen merkeissä aina Porvoon joulunavajaisten aikaan. Ja niin teemme tänäkin vuonna.


Tässä vielä poimintoja joulumarkkinoista ja -tapahtumista, joissa haluaisin tänä jouluna vielä poiketa:

Ornamon Design Joulu Lahdessa järjestetään Lahden Taidemuseossa 25.–26.11.2017. Tapahtumassa on tarjolla kotimaisia muotoilutuotteita ja taidekäsityötä kuten sisustustuotteita, vaatteita, keramiikkaa, uniikkeja taideteoksia ja asusteita. Tapahtuma on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 11–16.

Metsäkylän Navetan pihapiirissä järjestetään Leivintuvan Joulumarkkinat 3.12.2017 klo 11-15. Täällä en ole vielä koskaan vieraillut, mutta tänä vuonna ajattelin mennä tutustumaan, kun olen Metsäkylän Navetasta niin paljon hyvää kuullut.

Tuomaan markkinat Helsingissä on kaupungin vanhin ja suurin ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Senaatintorilla järjestettävä Joulutori on avoinna 2.-22.12.2017, ma-pe klo 11-20 ja la-su klo 10-19.

Vanhan Joulutori järjestetään Helsingissä Vanhalla Ylioppilastalolla 15.-22.12.2017, ma-pe klo 11-20 ja la-su klo 11-18. Mukana on suomalaisia käsityöyrittäjiä, palveluntuottajia ja designin edustajia. "Vanhan joulumyyjäiset ovat olleet usean vuosikymmenen jatkuva perinne, joka on elvytetty joulun tunnelmaa ja iloa kaipaavien ihmisten iloksi", sanotaan tapahtuman nettisivuilla.

Wanhan Ajan Joulukodit Loviisassa tarjoavat rauhallista tunnelmaa kauniissa miljöössä. Tapahtuma mahdollistaa pääsyn kurkistamaan kaupungin hurmaaviin talovanhuksiin sisälle. Wanhan Ajan Joulukodit keskustassa ovat avoinna la-su 2.–3.12.2017 ja 9.–10.12.2017 klo 10–17.  

Palaan asiaan tuorein valokuvin, kunhan vain niitä saan.
Ihanaa joulunodotusta sinulle <3

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Blogiarkisto

2018