Kirjoitukset avainsanalla Repovesi; Luonto; Matka

Repoveden kansallispuisto tuntuu olevan kovin suosittu juuri nyt. Se tupsahtelee esiin jatkuvasti ystävien puheissa ja somepäivityksissä sekä lehtijutuissa ja matkailuesitteissä. Itse en ole jostain syystä käynyt alueella, vaikka melko lähellä olen mökkeillyt sekä vieraillut mm. Verlan alueella. Nyt oli viimein aika ottaa selvää Repoveden maisemista.


Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kymenlaakson ja Etelä-Savon rajamaastossa. Parkkipaikka löytyi osoitteella Riippusillantie 55, Kouvola. Repoveden alue on ollut suosittu metsästys- ja asuinpaikka jo kivikaudella. Alueelta löytyy kalliomaalauksia sekä jäänteitä työkaluista sekä metsästysvälineistä. Arkeologi-ystäväni voisi varmastikin kertoa näistä löydöistä enemmän. Vuosisatojen saatossa alue on palvellut niin kasken- ja tervanpolton kuin metsäteollisuuden tarpeita. Viimein 2000-luvulla alue sai luonnonpuiston ja virkistysalueen statuksen. Nyt Repovesi on Kaakkois-Suomen suurin metsäluonnon suojelualue.   

Me teimme teiniystävällisen, viiden kilometrin mittaisen Ketunlenkin. Reitti kiersi Kapiaveden rantoja tarjoten kauniita ranta- ja metsämaisemia. Reitin varrella olivat käsikäyttöinen köysilossi, jännittävä riippusilta sekä useita nuotiopaikkoja runsaine polttopuuvarastoineen. Polut olivat hyvin merkittyjä eikä eksymisen vaaraa ollut. Polut olivat paikka paikoin mutaisia ja liukkaita, mutta muutoin helppokulkuisia. Uskon, että reitti sopii hyvin myös perheen pienimmille retkeilijöillekin.

Alueella voi myös yöpyä. Teltan pystytyspaikkoja löytyy tulentekopaikkojen läheisyydestä ja etukäteen varattaessa voi yöpyä myös laavuilla, kodissa tai majoissakin. Meidän reissumme oli tällä kertaa vain tämä lyhyt Ketunlenkki, mutta ehkä ensi kerralla pääsemme jo kokeilemaan päivävaellusta ja kipuamaan myös vuoren päälle ihailemaan maisemia. Silloin ehkä kannattaa  jättää vastahankaiset teinit kotiin... :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Blogiarkisto

2018