Kirjoitukset avainsanalla Hyvinvointi; Ruoka

Meidän pihalla on runsaudensarvi. Tai ainakin runsaudensarvi on ensimmäinen mieleen tuleva asia meidän marja-aroniapensasaitaa katsellessa. Pensasaidan oksat ovat taipuneet sivuille runsaan marjakuorman painosta. Marjoja on aivan valtavasti!

Muu perhe ei erityisesti pidä marja-aronian (Aronia melanocarpa) kuivasta rakenteesta eikä sen karvaasta mausta. Itse keksin laittaa pullukat marjat aamusmoothien sekaan. Alkuvierauden jälkeen totuin niiden makuun ja nyt jo melkeinpä pidän siitä.

Marja-aroniassa on kuulemma supermäärä vitamiineja ja kaikkea hyvää tekevää. Googlasin Vinkkilän Luomutuotteen sivuilta vähän marjatietoutta. Marja-aroniaa on käytetty luonnonparannuskeinona jo kauan ja erityisen suosittu marja se on Itä-Euroopassa. Marja-aroniasta sanotaan, että se:  

  • auttaa elimistöä puhdistumaan ympäristömyrkyistä
  • suojelee ihoa otsoniaukon aiheuttamalta UV säteilyltä
  • tasaa verenpainetta.

Marja-aronia sisältää: betakaroteenia, B1-, B2-, B6-vitamiineja, C-, E- ja K-vitamiinia, anthosyanideja, polyfenoleja, kvinik happoa, booria, jodia, kuparia, mangaania, magnesiumia, molybdeeniä ja rautaa.

Eli kyseessä täytyy olla supermarja, jota kannattaa syödä etenkin nyt syksyllä, kun sitä tuoreena omasta pihasta saa. Tässä teillekin oma aamusmoothieni resepti.


Susanin hyvän aamun supersmoothie 

Ainekset:
noin 150 g marja-aroniaa
250 g (laktoositonta) rasvatonta maitorahkaa
noin 10 g leseitä, esim. vehnäleseitä
noin 10 g soijalesitiinirakeita
halutessasi voi lisätä vielä vaikkapa kollageenijauhetta, joka tekee iholle ja nivelille hyvää
noin 180 g marjakeittoa makumieltymyksiesi mukaan (jos haluat lusikoida annoksen, laita vain noin 150 g marjakeittoa) 
 

Valmistus:
Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi juomaksi.
Kaada seos suureen lasiin tai kulhoon ja nauti!


Kippis ja energiaa tähän uuteen aamuun <3


 

 

  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Blogiarkisto

2018