Kirjoitukset avainsanalla kampaaja


Olen murheen murtama. Surun satuttama. Miten koskaan selviän tästä kriisistä? Kampaajani kertoi, että hän lopettaa kampaamon pitämisen ja ryhtyy kokoaikaiseksi lentoemännäksi. 11 vuotta kestänyt suhteemme on siis tullut päätökseen. Se on nyt loppu. The End. Finito.

Luottokampaaja on verrattavissa hyvää ystävään.
 

No toki tämä kirjoitus on kieli poskessa tehty - tietysti maailmassa on ihan oikeitakin kriisejä. Mutta täytyy silti myöntää, että maailmani seisahtui hetkeksi, kun Reija ilmoitti aikeistaan. Hyvä suhde kampaajaan on nimittäin naiselle tärkeä juttu. Luottokampaaja on verrattavissa hyvää ystävään. Itseasiassa luottokampaaja on jotain sitäkin enemmän, jotain erityisen tärkeää ja henkilökohtaista.

 Kampaajaa tavataan säännöllisesti - minä ainakin säännöllisemmin ja useammin, kuin monia ystäviäni. Kampaajan kanssa rentoudutaan ja vaihdetaan kiireettömästi kuulumisia, nauretaan ja höpötellään milloin mistäkin. Monet surut ja murheet on tullut vuosien varrella kerrottua sekä vastapainoksi onneksi myös ilot ja riemut jaettua.

Kampaaja tietää, mikä minulle sopii ja mikä ei. Hän rajoittaa ja rohkaisee. Hän juuri oli se, joka ikäkriisiä potiessani päätti, että kokeillaan tummia hiuksia nyt, kun kerran niistä aina haaveilin. Saisihan ne sitten takaisin vaaleiksi, jos ja kun kyllästyttäisi. Kampaaja uskaltaa myös sanoa suoraan, että ehkei se Pinterestistä valitsemani kampaus oikein sovellu kasvojeni piirteisiin tai ohuelle hiuslaadulleni. Lohduttaa vielä ja sanoo, että katuisin kuitenkin jälkeenpäin.

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Viimeksi tosin etsin tuota ovea kauan... 


Kampaajani on ollut vähän samanlainen ajatustenlukija, kuin eräs taitava graafikko edellisessä työpaikassani: hän osaa pelkästä ilmeestäni ja puolesta tuskaisesta sanastani ehdottaa juuri sitä ratkaisua, jota halusin, mutten osannut itse löytää.

Ja nyt tämä voimauttava, kaunistava ja tärkeä ihmissuhde päättyy. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu, sanotaan. Viimeksi tosin etsin tuota ovea kauan... Joskus kävin jo sisälläkin, mutta tulin itkien ulos. Kampaaja ei lukenutkaan ajatuksiani vaan lopputulos oli kamala. Ja sitä paitsi: missä nyt luen 7-päivää-lehdet?!?

Vielä viimeisen kerran: valmista tuli :)

Kiitos Jive Hairstudion Reija näistä 11 vuodesta. Lennä turvallisesti pilvien päällä ja nauti uudesta elämänvaiheesta.
Jään kaipaamaan sinua <3

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Pihakonttorissa tarinoidaan elämästä kuvin ja sanoin. Pihakonttoristi etsii maailmasta kauneutta ja harmoniaa ja haluaa jakaa iloa ja vinkkejä myös muille. Tarinat syntyvät elämästä: ihmisistä, työstä, opiskelusta, matkoista, kodista, sisustuksesta, puutarhasta - mistä milloinkin.

Blogiarkisto

2018