Kirjoitukset avainsanalla sisustussuunnittelu Piia Kalliomäki

 

Vielä muutama tunti aikaa käydä Habitaressa, Suomen suurimmassa huonekalu-, design- ja sisustustapahtumassa Messukeskuksessa!

Tänä vuonna suunnittelin Verkkokaupan osastolla olevan 90 neliöisen Älykodin. Tässä Verkkiksen tiedotteesta osastosta:

"Verkkokauppa.com tuo Habitareen nykyaikaisen älykodin. Älykodissa yhdistyvät viimeisimmät kuluttajateknologian trendit  saumattomasti designiin mm. älykaiuttimien ja älyvalojen muodossa. Harman-Kardonin Citation -sarja yhdistää teollisuushenkisen muotoilun, hifi-tason äänenlaadun ja älykaiuttimen ominaisuudet ennenäkemättömällä tavalla. Älykodissa messuvieras voi istua alas ja hallita valaistusta, musiikkia, televisiota ja kodin turvajärjestelmiä ääniohjauksella. Intuitiiviset ja helppokäyttöiset Whirlpool W9-kodinkoneet muodostavat keittiöön kauniin harmonisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Keittiökokonaisuus tarjoaa innostavan yhdistelmän minimalistista muotoilua ja käyttömukavuutta. Älykodin turvallisuudesta huolehtivat älykkäät valvontakamerat, etäohjattava älylukko ja videokuvalla varustettu ovikello."

Itse halusin tehdä Älykodista tunnelmallisen, kodikkaan, luonnonvärisen ja tyylikkään tilan, jossa on levollinen olla. Värimaailmaksi parhaimmalta tuntui ruskean eri sävyt. 

 

 

Kodissa vietettiin perjantaina aamiais-workshop Hans Välimäen johdolla, jolloin koti lähti aika mukavasti elämään, ihan kun oikeassa kodissa oltaisiin oltu.

Tässä muutamia postauksia, joissa vilahtaa Älykoti bloggarikollegoiden postauksissa: Modernisti Kodikas, Muotoseikka, Talosta Koti ja Design Wash. Kiitos, kun kävitte!

Kiitos yhteistyöstä:

Olohuoneessa Toast-sohva ja Pilleri-sohvapöydät, Interface.

Togo-nojatuoli, Skanno.

Silkkitie-matto, VM-Carpet.

Puupallo, Muubs.

Ruokailutilassa Slim-ruokapöytä ja Saya-tuolit, Skanno.

Majgull-verhot, Ikea.

Keittiön allas ja hana, Tapwell.

Puukulhot, Muubs.

Älykodin Create Comar-lattia, Bolon.

Habitare Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kaupallinen yhteistyö

 

Huh hei, vuoden suurin ja tärkein sisustusalan tapahtuma Habitare on päässyt täyteen vauhtiin tänään! Kävin pyörimässä Messukeskuksessa jo tiistai-iltana työn merkeissä ja katselemassa parhaita paloja tutuilta valmistajilta, tällä kertaa kuvaaja Kati Pilli-Sihvolan kanssa. 

Sain taas viime vuotiseen tapaan kutsun tulla Svedbergsin osastolle tutustumaan uusiin tuotteisiin. 

Luonto ja sen arvostus on vahvasti läsnä Svedbergsin uusisssa tuotteissa. Heidän uudet markkinointikuvansa ovat myös huikean kauniita luontokuvia, joita oli tällä kertaa käytetty osaston taustalla valokuvatapetin tapaan. Tekevätköhän maisematapetit kotien sisustuksissa tämän kauniin osaston myötä paluun?

Svedbergs lanseeraa tänä vuonna uusia tuotteita. Aloituskuvassa on uusi Savon-komposiittiamme, jonka kauniin kaarevat muodot täydentyvät sievillä jaloilla. Ammeen silkkinen Solid Surface-komposiittimateriaali on kestävä ja hygieeninen materiaali. Persoonallisen kaunis amme kylppäriin, jossa amme on se katseenvangitsija. Pitää muista tulevissa suunnitteluprojekteissa!

Trendikäs musta-ristikkoinen suihkuseinäke- / nurkkaus löytyy myös Svedbergsin valikoimista nimellä Rista. Nyt on tosi kiva, kun meille mustasta pitäville on tullut valinnanvaraa myös kylpyhuonetuotteisiin. Kuvassa suihkunurkkaus on DK-sarjan allaskaapin kanssa, joka on ehdoton suosikkini Svedbergsin valikoimista. Tuollainen mustana kiinnostaa edelleen omaan kylppäriin, allaskaapin valinta omassa rakennusprojektissa kun tuli tehtyä vähän kiireessä.

 

 

Svedbergsillä on Habitaressa esillä uusi peili Selfie kahdessa koossa. Peiliä voi himmentää siihen koskemalla. Tämä peilihän sopii myös mihin tahansa kodin muuhun tilaan, se olisi ihana esim. makuuhuoneessa tunnelmantuojana.  Osastolla on myös peiliin liittyvä hauska insta-kilpailu, käykäähän osallistumassa!

 

 

Muistutan, Svedbergsillähän on tämä SiD-sarja, jossa on Cosentinon tuotteita tasoina. Tässä kuvassa tasona ruosteen-harmaan-ruskea Dekton Trilium, joka käy upeasti tuon heinäpeltokuvan kanssa yhteen!

 

 

Tässä kuvassa suosikkini DK tammi-valkoisena, kaunis!

 

 

Lopuksi taas mustaa <3. Ihana Noki-sarja!

Messut ovat siis tänään alkaneet ja vielä on kokonaista neljä päivää aikaa vierailla siellä. Svedbergs on messuilla mukana Habitaren Ahead! -alueella osastolla 6c70. 

 

Kiitos kuvista Kati Pilli-Sihvola / Moments By K Photography.

 

Kommentit (0)

 

Tänään esitellään kotimaiselle lehdistölle Kontion uusi mallitalo Laaksolahti, jonka sisustusta olen ollut mukana konsultoimassa. Tässä myös uusia kuvia kohteesta, jotka kuvasimme Pauliina Salosen kanssa jokin aika sitten!

Täältä ja täältä näet postaukset projektin varrelta. Talo on Kontion Olavi Kujasen ja vaimonsa, popkantele-taiteilija Ida Elinan (viimeisessä kuvassa) yhteinen koti. 

Tämä on näyttelytalo, jonne jokainen modernin hirsitalon rakentamista suunnitteleva on tervetullut. 

Kiitos yhteistyöstä

Adea

Matri

Timberwise

Cosentino

Värisilmä

Teknos

Sisustusliike Sali

Artwood Finland 

Lisätietoja:

Olavi Kujanen — Edustaja, diplomitalomyyjä

050 050 8019
olavi.kujanen@kontio.fi

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Kaupallinen yhteistyö


Kaupallinen yhteistyö Värisilmä Tammiston kanssa.

Nyt on käsillä viimeinen yhteistyöpostaus Värisilmä Tammiston kanssa. Lue edelliset postaukset täältä ja täältä. 

Tähän viimeiseen postaukseen kokosin vähän tummempia ja eksoottisempia valintoja. 

 

 

Ruskea iso laatta Interno 9 Mud. Se valikoituikin hiljattain yhteen sisustukseeni, jossa halusimme asukkaiden kanssa aitoja luonnonmateriaaleja ja luonnosta inspiraationsa saaneita pintoja. Näille asiakkaille nousee moderni vapaa-ajankoti mäntyjen keskelle, joten otimme männynkaarnan sävyjä pintamateriaaleihinkin. Tuo kuvissa vilahtava sisalmatto toistaa myös tätä ideaa.

Luontoteemaan hyvin sopiva bambutapetti on Engblad & Con Global Living-mallistosta kuosi Bamboo Garden. 

Ruostemainen tapetti Borås Tapeterin Oriental Dreams-malliston kuosi Sahara Evening. 

Jotta kokonaisuudesta ei tulisi liian tumma, johonkin tilaan kannattaa valita vaaleampaa väriä. Luonnonvalkoiset, eläväpintaiset ja pienet laatat ovat Artisan Ochre.

 

 

Värisilmällä on oma Unelmien Värit-seinämaalivärikartta, joten nyt vasta opettelen käyttämään. Siitä löytyy tapetteihin ja laattoihin sopivia sävyjä. Värisilmä on tehnyt valmiiksi valintoja helpottamaan värimaailmoja, joista Maailman rannoilla taitaa olla oma suosikkini. Ohutta yläpilveä-teemasta löytyy hyviä ja käyttökelpoisia valkoisen sävyjä. 

 

 

Silloin kun sisustukseen ei haluta mitään voimakkaita elementtejä, hennosti kuvioitu tapetti on hyvä valinta. Viiva-pilkku-tapetti löytyy Engblad & Con Global Living-mallistosta, se on kuosi Chevron Dots.

Yhteistyön kautta saamani mallipalat toimivat loistavasti myös suunnittelijamateriaalina jatkossa, näistä löytyi jo monta uutta suosikkia!

Jos ei halua säilöä kotona isoja laattoja ja tapettikirjoja, Tammiston Värisilmä ei ole kaukana! Siellä on kattava myymälä- ja näyttelytila, jossa on kattavasti ja monipuolisesti malleja esillä ja jossa saa rauhassa sommitella haluamiaan kokonaisuuksia.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram