Kirjoitukset avainsanalla sisustusterapiaa

 

Minulla on epävirallisena loppuelämän tavoitteena vierailla kaikki Alvar Aallon suunnittelemat kohteet Suomessa :) Tänä viikonloppuna tarjoutui mahdollisuus päästä Paimion Parantolaan Sisustusterapiaa-yhdistyksen kautta, lähdin tietysti ilman muuta mukaan, kun kimppakyytikin järjestyi! Tällä yhdistyksellä kävimme myös Villa Maireassa keväällä, siellä ei valitettavasti saanut kuvata. Muut kohteet löydät blogistani tunnisteella Alvar Aalto.

Paimion Parantolan tarinaa ja historiaa en ala tähän kirjoittamaan, lue lisää Parantolan omilta sivuilta. Itselleni hämmästyttävää oli, miten vähän Aallon suunnittelemia alkuperäisiä irtokalusteita siellä enää oli nähtävillä. Viimeiset oli laitettu vaijereilla kiinni, etteivät lähde enää kävelemään sieltä, hui! 

Kalusteiden sijaan keskityin siis ihailemaan valaisimia, itse tilaa, sen pyöristettyjä muotoja, värivalintoja, valon kulkua tiloissa. Nämä kaikki Aalto oli tarkkaan miettinyt, että potilaiden parantuminen edityisi parhaalla mahdollisella tavalla. Kuuluisa parantolaan suunniteltu Paimio-tuolikin on suunniteltu niin, että siinä istuessa keuhkoilla on paras mahdollisuus saada ilmaa sisäänsä.

Meillä oli myös todella mielenkiintoinen Magnimundin opastus, ilman sitä tuo kierros ei olisi ollut mitään! 

Suosittelen vierailemaan, jos vain mahdollista. Parantolan tulevaisuushan on auki, se on myynnissä, toivottavasti kaikki järjestyisi parhain päin.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Olin viime viikonloppuna erään sisustusta intohimoisesti harrastavan tuttavani kanssa Kööpenhaminassa inspiroitumassa. Köpis on jäänyt itselläni tutkimatta, olen ollut siellä aikaisemmin vain yhden kerran päivän reissulla Fritz Hansenin tehtaalla vieraana ja piipahdimme silloin keskustassa vain parin tunnin ajan. Eihän siinä ajassa oikein mitään ehdi ja asia on jäänyt vuosiksi vaivaamaan. Ihana reissu oli, ihan sellainen kuin toivoinkin.

Reissusta on nyt Iphonella kuvattua kuvamateriaalia paljonkin. Ihan ensimmäiseksi haluan esitellä aivan käsittämättömän upean Royal Copenhagenin päämyymälän ihan ydinkeskustassa. En todellakaan olisi mennyt tähän kauppaan yksin tai varmaankaan edes muussa seurueessa, mutta onneksi tuttuni päätti viedä meidät tuonne.

Myymälä on vanhassa kiinteistössä ja sisäpihalla on ihana kahvila (josta laitoinkin kuvan instaani @piiakalliomaki reissun aikana). Vanha henki kulkee liikkeen sisällä mukana katossa kipsirosetteina, natisevina lautalattioina, ihanan sävyisinä huoneina vanhoine maalauksineen ja klassisine astiamallistoineen. Royal Copenhagen taitaa olla myös Tanskan kuninkaallisten astiatoimittaja, yksi huone ainakin viittasi siihen.

Olen mukana täällä kotomaassamme Topi-keittiöiden Kotimaisuus-kiertueella, joten katseeni kiinnittyi tietysti liikkeessä myös upeasti valmistajan omilla astioilla tehtyihin kattauksiin. Tästäpä kaikille inspiraatiota keväisiin kattauksiin!

Lopuksi pari muuta asiaa:

Olettehan huomanneet printtilehden tilaustarjouksen, se löytyy täältä.

Lisäksi tahdon sydämellisesti kiittää ihania lukijoitani, jotka kommentoitte kirjoituksiani, kommentit tuovat ihan valtavasti iloa! Sisustusbloggaajien kesken päätimme kannustaa kommentointiin ja keskusteluun ”kommenttisi tuo iloa”-tunnuksella, jonka on suunnitellut kaimani Piia Pilkkeitä-blogista. 

Ilman kommenttejanne bloggaaminen tuntuu nimittäin vähän yksinäiselle puuhalle :)

 

Kommentit (4)

Riikka
1/4 | 

Tuo liike on kyllä upea, etenkin se huone, jossa on keittiö! Vaikka tyyli on koristeellinen, kokonaisuus on valtavan inspiroiva <3

Pieni Talo Helsingissä

Kyllä, olen vieläkin ihan kananlihalla siitä huoneesta, ihan mieletön! Kiitos Riikka kommentistasi <3 

Mirella - Savo Living
2/4 | 

On teillä ollut upea reissu. Pia on pyöritellyt sinut siellä ihan pyörryksiin.
Voi kun joku innokas veisi minutkin Köpikseen, kera luottokortin rajaton ostolimiitti. ;)
Oma suosikkini RC-astiasarjoista on se klassikko Blue Fluted Mega. =)
Voi kun sitä raaskis vaan ostaa.

Pieni Talo Helsingissä

Lähdet ensi kerralla mukaan tietysti :) Ei meillä siellä paljon rahaa mennyt, ihasteltiin vain.

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram