Kirjoitukset avainsanalla Stala

 

Nyt on ilo näyttää blogissa kollegoiden hienoa työtä! Teimme jutun kuvaaja Pauliina Salosen kanssa yhteisen ystävämme, Minna Jonesin suunnittelemasta keittiönmuutoskohteesta.

Tapiolassa Espoossa sijaitsevan paritalokodin keittiö oli entisten asukkaiden suunnittelema ja toteuttama vuodelta 2005 ja oli nyt päivityksen tarpeessa. Vanha keittiö tuntui ahtaalta, laskutilaa oli vähän ja sen ilmekään ei enää vastannut kodin muuta sisustustyyliä.

Sisustussuunnittelija Minna Jones suunnitteli keittiön remontin. Hän ehdotti keittiön laajentamista ruokailutilan puolelle. Minna suunnitteli myös toiminnot uusiksi. Näin keittiö avartui, laskutasoa ja säilytystilaa tuli lisää.

Keittiön toteutti Oksasen Kalustetyö Minnan piirrosten mukaan. Minna määritteli sileiden ja mattapintaisten kaapistojen sävyksi kauniin neutraalin harmaan Tikkurilan Pro Grey-kartan sävyn Pro Grey 1924. Keittiön seinät ovat samaa sävyä, joten kokonaisuus on yhtenäinen.

Normaalia enemmän laskutilaa antava 65 cm syvä taso on marmoria, joka on huokoinen ja herkkä materiaali, mutta aitoudessaan ainutlaatuinen. Tasot ovat mattapintaista Bianca Carraraa Liidukiveltä. 

Minnan ehdotuksesta myös keittiön pistorasiat ovat uudet, ne ovat Schneiderin Renova-sarjaa. Alakaappien mustat lankavetimet ovat Superfrontista.

 

 

Vaaleaan marmoritasoon haluttiin kontrastia mustasta, joten siihen integroitiin musta komposiittiallas Combo Stalalta. Allas on istutettu kauniisti marmoritasoon. Kokonaisuuden viimeistelee Niviton musta Rhytmn-hana.

 

 

Mielen induktiokeittotaso on huullettu huomaamattomasti marmoritasoon. Kaapistoon piiloutuva liesituuletin on Ikeasta. Tyylikäs ja eleetön uuni sopii juuri tämän keittiön tyyliin.

 

 

Kaikki kodinkoneet, kuten Mielen jääkaappi, pakastin ja astianpesukone on integroitu siististi ja katseilta suojaan kaapistojen sisään. Jääkaapin vieressä on kätevästi laskutilaa kauppakassille, kaikki laatikot ovat ulosvedettäviä, että sisältö on helposti nähtävissä. 

Korkeat kaapistot, joihin on integroitu Mielen jääkaappi ja apteekkarinkaappi ovat 245 cm korkeita ja yltävät kattoon asti. Pieni Mielen pakastin mahtuu toiseen alakaappiin. 

 

 

Todella kaunis uusi keittiö tässä kodissa!

Keittiön suunnittelu Minna Jones.

Kuvat Pauliina Salonen.

Styling ja teksti Piia Kalliomäki.

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Näyttää todella hienolta! Keittiöremonttia parhaillaan suunnittelen ja luulen, että nyt löytyi etsimäni musta lankavedin. Se mikä jäi mietityttämään, on tuo ihana itämainen matto! ❤ Mistä se on ostettu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Muutama uusi stailattu kuva Stalalle. Keittiössä Cosentinon Silestone Negro Tebas 20 mm paksu taso, jossa Stalan allas CEG-50BF asennettu altapäin. Tason toimitti Ylämaan Graniitti. Kuvat on ottanut Pauliina Salonen ja stailaus by Piia Kalliomäki.

 

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö

 

Kaupallinen yhteistyö Stalan kanssa. 

 

 

Kotimainen Stala (jonka nimi tulee sanoista ruostumaton teräs - STAinless ja LAhti, jossa pesupöytiä ja altaita on valmistettu perheyrityksessä jo vuodesta 1972) lanseeraa kuvioidut terästasot Stalatex-nimellä, peräti ensimmäisenä maailmassa! Tämä on kiva uutinen, koska terästasot ovat pitkään olleet samanlaisia, komeita ja hyvännäköisiä kyllä, mutta tuttuja, turvallisia ja ehkä vähän tylsähköjä tässä moninaisten materiaalien ja vaihtoehtojen tarjonnan tulvassa.

Stalan teräsaltaissa sen sijaan on tapahtunut uudistuksia jo aiemmin, itse tykkään kovasti uusimmista teräväkulmaisista ja isoista altaista. 

Kysyin lanseeraustilaisuudessa terästasojen myynnistä ja trendikkyydestä ja sain ilokseni kuulla, että Stalalla tasojen myynti ennen tätä uudistustakin on noussut 20 % viime vuodesta! Edelleen terästasokin lunastaa siis hyvin paikkansa! 

Meillä oli edellisesssä kodissa terästaso ja siihen integroitu teräsallas, ihan itse suunniteltu ja metallipaikassa teetetty. Tykkäsin siitä kovasti ja voisin hyvin vielä seuraavaankin kotiin ottaa terästason. Tähänkin kotiin se olisi tyylinsä puolesta sopinut täydellisesti betonilattian pariksi, mutta nyt oli pakkomielle kokomustasta keittiöstä tasoineen, joka vain piti saada.

Terästasossa on teollisuushenkisyyttä ja klassista kauneutta, ajattomuutta. Teräksen hyvät ominaisuudet, kuten hygieenisyys, helppo puhdistettavuus, kuumankesto, pitkäikäisyys sekä mekaaninen kestävyys eivät suinkaan ole unohtuneet. 

Stala ei lähtenyt uudistamaan tasojaan omin voimin, vaan avuksi pyydettiin kova kotimainen muotoilija, pitkäaikainen suosikkini, omaa ikäluokkaani edustava Harri Koskinen. Tässä talossa on kerätty Harrin muotoilua hitaasti ja varmasti jo vuodesta 1996, kun ostimme meille ensimmäisen Harrin suunnitteleman tuotteen, Block-valaisimen, se löytyy nyt nuoremman pojan huoneesta. Sen jälkeen niitä on tullut paljon lisää. Harrihan on tunnettu myös kansainvälisesti, tämä muotoilijanimi kumppaniksi oli siksikin hyvä veto vientiyritykseltä. 

Harri Koskinen uudisti Stalan terästalot omaan tyyliinsä maltillisesti luontokuvioilla. Kuoseja on 8, kaikki ovat hyvin hillittyjä, asiallisia, pienikuvioisia ja hyvin nättejä. Oma suosikkini on Savi, tasaisen eläväinen ei-esittävä pinta, joka on saanut innostuksensa lehtikullan halkeilevasta pinnasta. Kullan väri, joka olisi myös ollut mahdollinen, jäi kuitenkin pois ja jäljelle jäi kuivan kesän jäljiltä halkeilevaa savipintaa muistuttava pinta, joka on hyvinkin käyttökelpoinen sisustuspintana. Siinä tapahtuu vähän, mutta ei liikaa. Käy kaikenlaisten kaapistojen ja lattioiden kanssa, moneenlaiseen kotiin ja tyyliin.

Kuviointi terästasoon on myös käytännöllinen idea. Kuviointi häivyttää teräksen pintaan käytössä tulevia naarmuja ja sormenjälkiä, joten ne eivät erotu kuten tavallisesta teräspinnasta. Kaikki kuosit ovat laserteknologialla teräksen pintaan tehdyt, mutta jälki näyttää käsinpiirretylle. Näitä pintoja on saatavilla keittiön työtasoihin, tiskipöytiin, välitila- ja taustalevyihin jälleenmyyjien kautta helmi-maaliskuusta lähtien. 

 

 

Kuosit ovat ylärivissä Savi , Ruoto, Lehti ja Viiva. Alarivissä Kenno, Havu, Tunturi ja Jäälautta. Mikä näistä on oma suosikkisi? Voit kokeilla eri kuoseja Stalan suunnitteluohjelman avulla. 

Kauniit, kollegani Laura Seppäsen stailaamat 3d-kuvat ovat Stalan.

 

Kommentit (1)

 

Tässä Habitare-tohinan alla muutama kuva kesällä tehdyistä Stalan kuvauksista. Stailasimme ja kuvasimme Pauliina Salosen kanssa sekä markkinointi- ja fiiliskuvia kahdessa yksityiskodissa.

Kuvasimme kahta uutta allasta: toinen oli perinteisempi Lyria ja toinen moderni Max.

 

Toisessa kodissa asui kaksi muhkeaa koiraa, kuvasimme sitten heidätkin :) Nuo uudet kätevät koiranruokakupit ovat Magissolta.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram