Kirjoitukset avainsanalla Pauliina Salonen

 

Nyt on ilo näyttää blogissa kollegoiden hienoa työtä! Teimme jutun kuvaaja Pauliina Salosen kanssa yhteisen ystävämme, Minna Jonesin suunnittelemasta keittiönmuutoskohteesta.

Tapiolassa Espoossa sijaitsevan paritalokodin keittiö oli entisten asukkaiden suunnittelema ja toteuttama vuodelta 2005 ja oli nyt päivityksen tarpeessa. Vanha keittiö tuntui ahtaalta, laskutilaa oli vähän ja sen ilmekään ei enää vastannut kodin muuta sisustustyyliä.

Sisustussuunnittelija Minna Jones suunnitteli keittiön remontin. Hän ehdotti keittiön laajentamista ruokailutilan puolelle. Minna suunnitteli myös toiminnot uusiksi. Näin keittiö avartui, laskutasoa ja säilytystilaa tuli lisää.

Keittiön toteutti Oksasen Kalustetyö Minnan piirrosten mukaan. Minna määritteli sileiden ja mattapintaisten kaapistojen sävyksi kauniin neutraalin harmaan Tikkurilan Pro Grey-kartan sävyn Pro Grey 1924. Keittiön seinät ovat samaa sävyä, joten kokonaisuus on yhtenäinen.

Normaalia enemmän laskutilaa antava 65 cm syvä taso on marmoria, joka on huokoinen ja herkkä materiaali, mutta aitoudessaan ainutlaatuinen. Tasot ovat mattapintaista Bianca Carraraa Liidukiveltä. 

Minnan ehdotuksesta myös keittiön pistorasiat ovat uudet, ne ovat Schneiderin Renova-sarjaa. Alakaappien mustat lankavetimet ovat Superfrontista.

 

 

Vaaleaan marmoritasoon haluttiin kontrastia mustasta, joten siihen integroitiin musta komposiittiallas Combo Stalalta. Allas on istutettu kauniisti marmoritasoon. Kokonaisuuden viimeistelee Niviton musta Rhytmn-hana.

 

 

Mielen induktiokeittotaso on huullettu huomaamattomasti marmoritasoon. Kaapistoon piiloutuva liesituuletin on Ikeasta. Tyylikäs ja eleetön uuni sopii juuri tämän keittiön tyyliin.

 

 

Kaikki kodinkoneet, kuten Mielen jääkaappi, pakastin ja astianpesukone on integroitu siististi ja katseilta suojaan kaapistojen sisään. Jääkaapin vieressä on kätevästi laskutilaa kauppakassille, kaikki laatikot ovat ulosvedettäviä, että sisältö on helposti nähtävissä. 

Korkeat kaapistot, joihin on integroitu Mielen jääkaappi ja apteekkarinkaappi ovat 245 cm korkeita ja yltävät kattoon asti. Pieni Mielen pakastin mahtuu toiseen alakaappiin. 

 

 

Todella kaunis uusi keittiö tässä kodissa!

Keittiön suunnittelu Minna Jones.

Kuvat Pauliina Salonen.

Styling ja teksti Piia Kalliomäki.

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Näyttää todella hienolta! Keittiöremonttia parhaillaan suunnittelen ja luulen, että nyt löytyi etsimäni musta lankavedin. Se mikä jäi mietityttämään, on tuo ihana itämainen matto! ❤ Mistä se on ostettu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Hullunhauska työkesä yllätti. Piti pitää pitkä kesäloma poikien kanssa, koska tänä kesänä ei ole asuntomessuille suunnitteluprojektia, eikä pitänyt olla paljon muitakaan töitä. Toisin kävi. Tosi kivoja suunnitteluprojekteja ja lehtitöitä on pulpahdellut paljon!

Tähän mennessä kesäkuussa olen suunnitellut sisustuspintamateriaalit uuteen moderniin rivitalokokonaisuuteen Vantaalla, vieraillut Tuusulassa katsomassa erään perheen märkätilojen muutostyötarpeet sekä kuvannut yhdelle kotimaiselle valmistajalle markkinointikuvia. Eilen kävin toimittajana Porin asuntomessuilla kuvaamassa kolme parasta kohdetta erääseen lehteen.

On ollut tapaamisia ja tarjouspyyntöjä syksyä ajatellen, mikä on mukavaa, koska näin yrittäjänä aina vähän jännittää, onko töitä, mitä töitä on tulossa ja minkä verran. Töitään ei pysty paljoakaan ennakoimaan ja laivaa käännetään sitä mukaa, minne tarve vaatii. Perhe joutuu jonkun verran joustamaan ja nyt meillä onkin pojat olleet kahdestaan päivisin. Esikoinen, nyt jo tuleva 8-luokkalainen, on laittanut lounasta ja pitänyt silmällä pikkuveljeään.

Nämä kuvat Topi-keittiöille kuvasimme jo aiemmin. 

Kuvat Pauliina Salonen, styling Piia Kalliomäki.

 

 

Kommentit (2)

Marika
1/2 | 

Hei, osaatko sanoa miten on toteutettu tuo khh:n vaatetangon pidike? Kuinka se on kiinni katossa?
Tarvitsisimme vastaavaa ratkaisua. Kiitos

Pieni Talo Helsingissä

Moi, en valitettavasti osaa tarkkaan sanoa, joku uniikki ratkaisu se oli, ei ollut ihan "kaupan hyllyltä" :)

Taas yksi kaunis koti teille ihasteltavaksi.

-En etsi enkä kaipaa sisustusinspiraatiota mistään, en seuraa blogeja enkä juuri sisustuslehtiäkään. Minulla on kotoa omaksuttu sisäsyntyinen sisustamisen ja kodinlaittamisen taito. Äitini sisusti Artekin tuotteilla ja aidolla taiteella, olen saanut oppini häneltä. Olen aina rakastanut Artekin tuotteita ja olen kuin avioliitossa niiden kanssa, välillä kyllästyttää, välillä ihastuttaa. Aina kodeissamme on kuitenkin ollut niitä, asukas Mirka Keski-Rekilä miettii.

-Tämä koti on sisustettu suurimmaksi osaksi vanhan kodin kalusteilla, vain valaisimia ja muutamia tuoleja on hankittu tänne. En tee juuri virheostoksia, vaan luotan omaan tyyliini ja makuuni. En ehdi kierrellä kaupoissa huvin vuoksi, vaan teen nopeita päätöksiä, kun mieleinen tuote osuu kohdalle. Rakastan laatua ja hyvää suunnittelua, käytännöllisyyttä. Erityisesti pidän designvalaisimista, niillä saa särmää sisustukseen. Niitä tilaan lähinnä ulkomaisista nettikaupoista.

-Mies on hankkinut tähän kotiin yhden huonekalun omin päin. Hän oli istunut ihanassa nojatuolissa hotelli Hilttonissa lentokentällä ja kävi ostamassa Vepsäläiseltä samanlaisen, onneksi se osoittautui Artekin Tankki-tuoliksi, Mirka nauraa. Myös lapset ovat itse saaneet valita huoneidensa värit, en täällä minä ihan yksin sisusta.

Koko juttu on ilmestynyt helmikuun Koti ja Keittiö-lehdessä.

Kuvat Pauliina Salonen, juttu Piia Kalliomäki.

 

Kommentit (7)

AnuR
1/7 | 

Really beautiful home with many design classics. And these floorboards look divine, what brand and color are these?

Vierailija
2/7 | 

Mikä värisilmä sisustajalla onkaan! Tällaisen aikaansaaminen vaatii varmaan  todella pitkän työn. Kiitos esimerkistä!

Vierailija
3/7 | 

Nyt on kyllä värimaailma enemmän kuin kohdillaan. Tuosta sain monta hyvää ideaa itselle!

 

Tässä Habitare-tohinan alla muutama kuva kesällä tehdyistä Stalan kuvauksista. Stailasimme ja kuvasimme Pauliina Salosen kanssa sekä markkinointi- ja fiiliskuvia kahdessa yksityiskodissa.

Kuvasimme kahta uutta allasta: toinen oli perinteisempi Lyria ja toinen moderni Max.

 

Toisessa kodissa asui kaksi muhkeaa koiraa, kuvasimme sitten heidätkin :) Nuo uudet kätevät koiranruokakupit ovat Magissolta.

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat

Instagram