Kirjoitukset avainsanalla vaneri

Tässäpä nyt kuvat meidän saunan viereisestä kylpyhuoneesta - eli suihkuttelutilasta. Sama betonilattia jatkuu läpi kolmen tilan aina kodinhoitohuoneeseen saakka ja samaa vaneripaneelia on käytetty sekä saunan että kylpyhuoneen katossa.

Kylppärin seinät ovat myös kosteuden kestävää betonia. 

Kylppärissä on kaksi suihkua, toinen ei vain näy kuvissa, se jää seinän taakse piiloon. Kuvassa näkyvä suihku on vähän luksukkkaampi Oraksen sadesuihku, haluttiin kokeilla sellaistakin, toinen on vaatimattomampi versio, sama kuin yläkerran kylppärissä (katso täältä postaus). 

Suihkuja vastapäätä oven oikealle puolelle oli alkuperäisissä piirroksissa ehdolle wc-istuin, mutta olen sen verran esteetikko, etten huolinut pyttyä meidän saunaosastolle. Minusta ne tarpeet hoidetaan ennen saunaan menoa...

Oikealla olevaan tilaan haaveilen edelleen betonipenkkiä, mutta sain ajatuksen tilata Helolta samassa lähetyksessä lauteiden kanssa haapapuisen Kiana-penkin. Nyt tyhjä tila on samaan aikaan saunan kanssa kauniisti laitettu ja ihan järkevässä käytössä istumatilana ja laskutasona, siinä penkillä voi vaikka toinen lapsi istua, kun toinen suihkuttelee. Sitä täydellistä betonipenkkiä kun haaveillaan ja etsitään kuitenkin seuraavat pari vuotta ;)

Tätä lukiessanne olemme toivottavasti lopultakin saunassa, aahh....! Hankin oikein uudet Balmuirin Capri-pellavapyyhkeet meille uuteen saunaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sauna valmis, jee! Tämä on todellakin yksi raksaprojektimme suuria kohokohtia, omaa saunaa on odotettu! Saunan rakennus alkoi heinäkuussa, 4 kuukautta muuton jälkeen, kurkista täältä edellisen saunapostauksen tilanne elokuun alusta.

Kolme kuukautta siinä meni, että saatiin sauna tähän valmiuteen. Syyskuussahan maalattiin talo ja rapattiin sokkeli. Sitten taas saunan kimppuun. Odotettiin laudetoimitusta, odotettiin sähkömiestä, hankittiin tarvikkeita... Sitä ei voi kuin toinen amatööri-rakentaja tietää, kuinka paljon erilaisia osia ja välineitä tarvitaan, ennenkuin hommaan voi ryhtyä. Myös muutama viikonloppu meni niin, ettei mitään tapahtunut, oli muuta ohjelmaa. Yhtenä päivänä allekirjoittanut  lähti hakemaan lisää Tikkurilan Supi Saunavahaa puupintojen suojausta varten, mutta tuli kotiin Supi Saunaöljyn kanssa... ja sitä rataa...

Saunan suunnittelu lähti liikeenteseen luonnonväristen Helon Deco-vaneeripaneelien kautta ja ilme on suunniteltu niiden mukaan ja ympärille. Ei olisi ollut mikään ehdoton juttu jatkaa koko saunaa Helon tuotteilla, mutta niin teimme. Osittain mukavuudenhalusta ja osittain sen vuoksi, että siellä oli mieleisenmalliset ja sävyiset lauteet ja siksi, että siellä oli ihana ja mukava naismyyjä, joka osasi ne meille myydä.

Meidän projektin kestäessä Helolle ehti tulla uusi laudemallikin, Kiana: sen mallin lauteet ovat haapaa, laudat leveät ja lauteiden malli umpinainen. Meillä oli idea tehdä hyvin perinteinen ja suomalainen puinen sauna, kodikas ja hyvätunnelmainen, kuitenkin modernilla yksinkertaisella otteella ja siinä minusta onnistuttiin täydellisesti. 

Otimme itse mitat lauteita varten ja ne tehtiin mittojen mukaan valmiiksi paloiksi tehtaalla. Itselle jäi asennettavaksi kannatinpuut. Sitten vain nostettiin lauteet paikoilleen kiukaan ympärille. Lopuksi vahasimme lauteet ja laitoimme kiuaskivet paikoilleen. Tai mieshän tämän kaiken teki ;) Kiuas on suora ja musta, nimeltään Himalaya. Siinä on eräs erityisominaisuus, jonka esittelen, kun olen itse ensin päässyt sitä testaamaan.

Kiuasta on pidetty nyt muutaman kerran päällä, jotta mahdolliset höyryt haihtuvat ilmaan ja perjantai-iltana ajattelimme mennä saunomaan! 

Saunasiivestä on nyt rakennettu kaksi kolmasosaa, kun saunan viereinen suihkuttelutila on myös valmis. Siitä laitan kuvia myöhemmin!

Viimeiseksi rakennettavaksi jää kylpyhuoneen vieressä oleva yhdistetty saunan pukeutumis -ja vilvoittelutila, joka toimii myös kodinhoitohuoneena eli pyykkitupana.

Voin kertoa, että nyt tuntuu H y v ä l l e !

Kommentit (12)

Karin // Tunne tilat
1/12 | 

Tykkään ihan tosi paljon. Juuri tuo perinteikkyys ja pröystäilemättömyys iskee muhun. Oikein nautinnollisia saunahetkiä!

Satu / Koti rinteessä
2/12 | 

Oi, siitä tuli hieno!! Sopii hyvin teidän talon tyyliin! Rentouttavia löylyhetkiä :)

Lyde
3/12 | 

Oi, nuo vanerit oli mulla pitkään haavelistalla! Ne jäi sitten pois kun eivät kuuluneet valikoimaan siellä mistä meidän piti pintoja enimmäkseen valita. Myös tuollainen laude joka kiertyy kiukaan ympärille on kivan näköinen, meillä se ei tosin taas onnistunut koska puukiuas. Ja siitä syystä ihan mielellään otinkin "tavalliset" lauteet :-)

Pieni Talo Helsingissä

Niinpä. Just ajattelin, että puukiuas olisi ihana. Seuraavaan taloon sitten - tai sitä seuraavaan <3...

Essi // Koti rakennetaan tunte...
4/12 | 

Todella kaunis sauna. Oi että mä tykkään noista vaneripinnoista! Mahtaa tuntua mahtavalta kun vihdoin pääsee saunomaan :)

Anna / Fiskari31
6/12 | 

Aivan huikea sauna! Ihailin asuntomessuilla noita leveälauteisia saunoja tai oliko niitä just se yksi. Ja vanerin käyttö saunassa, ihan huikeeta. Meillä on raksaprojektissa vasta rungon pystytys käynnissä, mutta saunaa odottelemme kovalla innolla jo nyt. Ihana nähdä valmiita luomuksia!

Pieni Talo Helsingissä

Kiitos, ilo olla avuksi ja inspiraatioksi teidänkin projektin suhteen  :) 

Seuraa 

Sisustusblogi, joka on nimetty Kalliomäen perheen Helsinki-pientalo-rakennusprojektin mukaan. 

Pitkän linjan sisustusalan ammattilainen, suunnittelija, toimittaja, visualisti Piia, hänen miehensä, valokuvausta harrastava Jari ja kaksi kouluikäistä poikaa asuvat nyt neljättä vuotta uudessa talossa ja sisustavat klassisella ja ajattomalla tyylillä.

Blogissa jaetaan oman kodin sisustuksen lisäksi parhaat palat Piian kivoista työjutuista, intoillaan modernista arkkitehtuurista, matkailusta ja maisemista. 

Seuraa Piia Kalliomäkeä Instagrammissa

Tsekkaa myös Piia Kalliomäki / Studio Kalliomäki 

Kiinnostaako sinua yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä piia.kalliomaki @ gmail.com.

 

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015
2014

Kategoriat