Körö körö, hidasteli bussikuski. Verkkaiseen vaan, ku on kerran sunnuntai, eikä mittään hättää. Kuski ei vain tiennyt, että kyytiin oli hypännyt äärimmäisen kiireinen pariskunta, jolla oli päämäärä. Piti ehtiä Teho Majamäki & Travelogue Ensemblen keikalle. Jaaha. Nyt sitä väistetään muurahaista ja taas jarrutellaan.  Onhan se hyvä pitää turvaväli siinäkin. Eikö tule seuraavalta pysäkiltä kyytiläisiä? Stopataan nyt kuitenkin kaiken varalta, jos vaikka tulis. Tammikuussa oli tullut Majamäeltä albumillinen maailmanmusiikkia nimellä Travelogue eli matkapäiväkirja. ”Mikä on muikunpyytäjän lyhyt muistelmateos? Pätkä maivakirja.” Kysyin ja vastasin itse, koska olin levoton, ja kello jo melkein yksi. Yhdeltä lyö gongi, ja alkaa omituisten soittopelien kuoro.

Helsingin keskustassa juoksivat naiset taivaansinisissä paidoissaan kymmentä kilometriä kilpaa. Mullakin oli oma naisen kymppini, mutta se oli vain kymmenen viimeistä metriä lavan ääreen, sikäli kun sitä pystyi Maailma kylässä –festivaaliväen seassa hölkkäämään, poikaystävä vierellä retkireppu selässä. Savanni-lavalla rumpujen, jätkänkynttilän, letkujen, tötteröiden ja keltaisen puolipallon takana ei ollut vielä muita kuin roudareita, joten tilanne oli hallussa.
 

Jotenkin oli mennyt siutti tuo Majamäen matka-albumi, joten en tiennyt siitä mitään. Siksi olikin niin mojova yllätys nähdä ensimmäisenä vokalistina (tai joikaajana) lavalla Niillas Holmberg. Ja olipa komea kappale! Myönnän, että tämä esitys oli se taivaanmanna, jota tulin hakemaankin. Sen jälkeen ihan niin silmät kieroon saavaa teosta ei tullutkaan, vaikka keikka ylitti odotukseni. Mateleva bussikuskikin sai anteeksi, ja otsanahkan potkukelkanjäljet silenivät hetkeksi. Muutama vuosi sitten näin Holmbergin esiintyvän 22 Pistepirkon kanssa Staalon Kaato -kiertueella. Siellä kaatui porukkaa kuin herätysjuhlilla, ainakin virtuaalisesti. Sen verran oli rujo kohtaaminen lappilaisen ja garage rockin välillä. 

Kun on kerran Teho Majamäen keikalla käynyt, alkaa kytätä kaikki mahdolliset ohjelmasivustot ja kuunnella viidakkorummutusta: Mitä, missä ja milloin on seuraavaa settiä? Ja se kerta oli, kun näin Majamäen Ismo Alangon kanssa Tavastialla. Kaikki mihin lyödään ja läpytetään, kuulostaa Tehon käsissä energiaa antavalta ja alkuvoimaiselta. Sitä hengitystä ja sydämenlyöntiä olin nytkin hakemassa, ja sieltähän se taas tuli.

Teho Majamäki & Travelogue Ensemble on: Ricardo Padilla, Riku "Rico Tubbs" Pentti ja Juuso Hannukainen. Vierailijat sunnuntaina: Niillas Holmberg, Stina Koistinen, Linda Fredriksson, Karri Miettinen (Paleface), Hossni Boudali, Ismo Alanko sekä Salla Luhtala.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tämä blogi saattaa sisältää musiikillisia jäämiä, mutta ei aiheuta allergisia reaktioita. Se sisältää myös keikka- ja elämänkokemuksia Suomesta ja ulkomailtakin. Seassa on paljon havaintoja ja vähän kritiikkiä. Musiikista ja muusta kirjoitan samalla kun kaivan piironginlaatikoista tarpeettomia vinkkejä ja itsestäänselviä neuvoja.

Blogiarkisto

Kategoriat