Jos olet pätkä, käytä korkokenkiä. Jos olet mitoiltasi koripalloilija, jätä silinteri kotiin. Kiellettyjen listalla ovat sateenvarjon ja lierihatun lisäksi raskas aseistus, kuten haju- tai partavesi. Älä töni. Jos kirahvi siirtyy eteesi, älä jää taistelemaan reviiristä, vaan hivuttaudu pari pykälää sivummalle, ja varmista uusi näköyhteys lavalla viihdyttävään artistiin. Jos et näe, katso skriiniin. Sellaisia löytyy useista keikkatilanteista. Jos ei, keskity kuuntelemiseen, ja pompi aina silloin tällöin kurottelemaan, josko näkisit suosikistasi vaikka vilauksenkin.

Älä jää suremaan huomatessasi, että olet vain pisara laulajan heittämästä vesipullon sisällöstä. Et välttämättä saa esiintyjään edes katsekontaktia. Hän on stara, sinä et. Jos onnenkantamoinen osuu kohdalle, tatuoi mieleesi kädenpuristus, jonka sait elämäsi artistilta. Pidä sormet ristissä ja toivo, ettei bändi ala laulattaa yleisöä. Alkaa se usein kuitenkin, mutta aina saa toivoa.

Kunnioita keikkahenkilökuntaa. Älä roskita, ja jos näin pääsi käymään, siivoa jälkesi. Mikäli keikka on ravintolassa, varaa säästöpossuun suunnittelemasi killingit portsarille tipiksi. Se on kiitos ja arvostus hänen tekemälleen turvallisuus- ja vartiointityölle, joka takaa sinulle hyvät oltavat koko keikan ajaksi. Kunnioita yleisöä. Älä puhu tai laula kovaan ääneen ja tauotta.  

Vapauden renessanssi koittaa vielä keikkakaukaloissakin. Se on vapautta seurata Suomessa vierailevaa harvinaista huippuartistia ilman taulu-tv:n kokoisten tablettien merta. Ojossa sojottavien käsivarsien päissä huiskuttavat vapaat sormet ilman kännykkäsoihtuja. No okei. Pari kuvaa keikan alussa, mutta sitten pussinsuu kiinni.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tämä blogi saattaa sisältää musiikillisia jäämiä, mutta ei aiheuta allergisia reaktioita. Se sisältää myös keikka- ja elämänkokemuksia Suomesta ja ulkomailtakin. Seassa on paljon havaintoja ja vähän kritiikkiä. Musiikista ja muusta kirjoitan samalla kun kaivan piironginlaatikoista tarpeettomia vinkkejä ja itsestäänselviä neuvoja.

Blogiarkisto

Kategoriat