Viikonloppuna kuuntelin viimeiseksi jäänyttä Blackstar-levyäsi. Se on harsoon kiedottuja hyvästejä ja huolella sidottua kukkakimppua. Nyt tuo kauneus on raskasta kantaa, mutta se antaa lohtua. Kiitos, että kirjoitit vielä nuo seitsemän laulua. Sävelsit, sanoitit ja järjestelit ymmärtävän orkesterin kanssa. Kiitos kitarasta, saksofonista, kosketinsoittimista, rummuista, taustalauluista ja äänestäsi.

Vaikka kuinka lujaa pitäisin kiinni, on pakko päästää irti. Sinulla ei ollut tuuraajaa, eikä ole seuraajaa. Osaston ovet joutaa jysäyttää kiinni. Jätithän meille arkiston, josta ammentaa aina, kun ikävä iskee: Musiikkia, elokuvaa, konserttitaltiointeja, haastatteluja, elämäkertoja. Löytyy pinotolkulla julisteita ja postikortteja esittämässä nuoruudenaikaisia ristissä olevia hampaitasi, erivärisilmiäsi, shokeeraavia keikka-asujasi ja tolppakantakenkiäsi. Arkistoon jää lauluäänesi, välittömästi tunnistettava puheesi ja naurusi, ja ainutlaatuinen tapa tulkita.

Kiitos keikoista, jotka jäävät omaan sisäiseen arkistooni ikuisiksi ajoiksi:

17.1.1996 Jäähalli Helsinki / Outside Tour (tästä lisää postauksessani "Kuuma Bowie - Jäähalli suli")
29.6.1997 Ruisrock Turku / Earthling Tour (pääsin keulapaikalle)
10.10.2003 Hartwall Areena Helsinki / Reality Tour (tästä lisää postauksessani "Twinkle twinkle, Uncle Floyd")
26.6.2004 Provinssirock Seinäjoki / Reality Tour (koko iltapäivän ja illan satoi, mutta keikkasi alkaessa aurinko alkoi paistaa).
 

Ystävä, olit hyvässä seurassa Ruisrockissa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Tämä blogi saattaa sisältää musiikillisia jäämiä, mutta ei aiheuta allergisia reaktioita. Se sisältää myös keikka- ja elämänkokemuksia Suomesta ja ulkomailtakin. Seassa on paljon havaintoja ja vähän kritiikkiä. Musiikista ja muusta kirjoitan samalla kun kaivan piironginlaatikoista tarpeettomia vinkkejä ja itsestäänselviä neuvoja.

Blogiarkisto

Kategoriat