Bussipysäkkituttava säteili uuden polkkakampauksensa alla sen verran leveästi, että kysyin, joko loma kolkuttelee. Niinhän tuo kuului kolkuttelevan. Bussia ei näkynyt mailla eikä halmeilla, joten kyselin lomasuunnitelmista. Tuttavan puhetyyli on hitaanpuoleinen, joten luettelo lomatoimista alkoi rauhallisin rytmein: ”Nooo, me ollaan… vuokrattu…” (Aloin mielessäni täyttää lauseen puuttuvaa sanaa, ja pääkoppani filminauha ehti tässä ajassa käynnistyä nopealla nytkähdyksellä väläyttäen kuvaa saarimökistä, muskeliveneestä ynnä muista lomavuokrauksen villeistä kohteista). ”…kalustepesuri”, jatkoi polkkatukka.

Vuokraus on kova sana. Vuokrasin itsekin äskettäin kaupunkifillarin. Sen sain kuudeksi kuukaudeksi käyttööni 25 euron pilkkahintaan. Ihan varmasti pyöräilen myös lomallani, ja vuokraan jotain lisääkin, vaikkapa huoneistohotellista tilaa vapaa-ajan viettoon. Tempaisin eilen city cykkelin telineestään ja lähdin polkemaan. Lupasin ajaa rauhallisesti, koska olen pyöräilykypärätön. Mutta pian oli peto irti ja hullunkiilto silmissä. Sarkatakin liepeet lepattaen ja tankoon kiinnitetty etukori täristen pomputtelin mukulakivikatua rautatieaseman kupeeseen. Se nyt vain on niin, että lujaa ajaminen on kivaa (kun muistaa jarrutella ennakoiden).

Rautatieaseman Kivimies -patsaat muistuttivat naamareineen, että Kiss on tänään kaupungissa. Kreisiä iltaa kaikille keikalle menijöille! Tällä viikolla alkaa Espoo Ciné, josta nappaan esille Iggy Popin tähdittämän ja elokuvasäveltämän dokumentin To Stay Alive, Method. Sehän on jo vuoden vanha uutinen, mutta minulle kuin uusi. Katsotaan, mitä hollantilaisohjaaja Erik Lieshout on saanut aikaan. Mitä muuten Katri Helena sanoi, kun meni Espooseen elokuviin? "Katson Cineen taivaan." Kuka lienee Kissin lämppäri tänä iltana? Kysytäänpä Robinin managerilta: "Onks Robin hoodeilla?"


Kommentit (0)

Seuraa 

Tämä blogi saattaa sisältää musiikillisia jäämiä, mutta ei aiheuta allergisia reaktioita. Se sisältää myös keikka- ja elämänkokemuksia Suomesta ja ulkomailtakin. Seassa on paljon havaintoja ja vähän kritiikkiä. Musiikista ja muusta kirjoitan samalla kun kaivan piironginlaatikoista tarpeettomia vinkkejä ja itsestäänselviä neuvoja.

Blogiarkisto

Kategoriat