Maistraatti johtaa 1-0

 Aikaa h-hetkeen: 17 päivää

Tunnelma: lämmin

Viime bloggauksessa kerroimme ajatuksemme ottaa molemmille yhteiseksi sukunimeksi Blom-Ruohisto. Pian sen jälkeen blogin lukenut ystävä kertoi, että se ei välttämättä olisikaan niin helppoa. Maistraattiin soitossa selvisi, että yhdistelmänimi annetaan aina vain toiselle puolisolle, eli molemmat eivät voi saada samaa nimeä yhdistelmänä.

Se olimme päättäneet, että haluamme yhteisen sukunimen. Sitten saimme idean:) Ehkä voisimme keksiä ihan uuden sukunimen, jossa yhdistyisi jossain muodossa molempien entiset sukunimet Blom ja Ruohisto. Ystävä ehdottikin tätä  Facebookissa, ja tykkäämme ajatuksesta. Maanantaina uusi soitto maistraattiin ja alkaa selvitys tämän vaihtoehdon mahdollisuuksia. Vähän jännittää, miten sukulaiset tämmöisen ajatuksen ottavat, (tiedämme, että luette tätä kuitenkin;) Jos jollain on tästä kokemusta, niin kuulemme mielellämme!

 

 

 

Kommentit (8)

Vierailija

Tervehdys täältä Pielisen mökiltä!

Oikeassa olet, blogianne on seurattu.

Minulle tuli mieleen yhdistelmä, jossa olisi etukirjaimet molempien sukunimestä eli Bloru! Tavataan sitten kirkossa.

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Hauska idea! Saas nähdä mihin vaihtoehtoon lopulta päädytän :)

Ja tosi kiva, että olette hengessä mukana! Paljon terveisiä Pielisen seudulle! Ja pianhan me jo näemmekin.. :)

Annukka

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Juu, sitä jännitetään:) Tänään oli varattua joka kerta, kun yritin soittaa maistraatin nimiasioihin, mutta huomenna taas uusiksi!

Vierailija

Itse otin aikoinaan naimisiin mennessä mieheni nimen eikä ole kaduttanut. Yhdistelmänimet ovat myös hyvä vaihtoehto. Kokonaan uuden nimen ottaminen on ehkä vähän isompi juttu, sitä joutuu varmaan seuraavat viisi vuotta selittelemään ihmisille kuka on ja voi olla sukulaisille vaikeampi asia.

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Kiva kuulla, että ei ole kaduttanut:) Juu, työjutuissa etenkin olisi haastetta, kun nimi vaihtuisi uudeksi. Tässä uudessa vaihtoehdossa olisi mukana vähän molempia nimiä, niin uskon ja toivon, että sukulaiset voisivat ehkä tykätäkin siitä pienen alkutotuttelun jälkeen? ;)

Annukka

Vierailija

Heippa!

Menimme viime vuonna  siis 2012 toukokuussa naimisiin ja otimme yhdistelmäsukunimen, jossa oli alku miehen vanhasta sukunimestä ja loppu minun vanhasta sukunimestä. Kesti aika kauan saada päätös, paperit laitoimme maistraattiin 22.5 ja päätös yhteisen sukunimemme hyväksymisestä tuli 17.12, mutta vaikka kesti niin kannatti =) Tsemppiä teille.

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Kiitos tsempeistä! Mieluisinta tosiaan on olisi yhteinen nimi, niin että molempien sukujen nimet näkyisivät tai säilyisivät siinä, kuten ensisijaisesti toiveena ollut Blom-Ruohisto. Mutta kuten opimme, yhdistelmänimen ottaminen ei onnistu kuin toiselle, niin täytyy mietti vielä muut vaihtoehdot. Eiköhän sekin tässä pian ratkea. T: Annukka & Janne

Seuraa