Jenni Alexandrova kysyi Jannelta suorassa lähetyksessä: ette kuulemma koskaan riitele, etkö tosiaan ole koskaan menettänyt malttia Annukalle?

Silloin Janne vastasi, että kaikilla meillä on hyviä ja huonoja päiviä. Olennaista on, että on suhteessamme on luottamusta ja tietää, ettei toinen koskaan tahallaan loukkaa toista. Silloin kun on luottamusta, on myös tilaa kaikenlaisille tunteille.

Vaikka sellaista emme ole väittäneet, on mediassa on tuotu esiin, että ainoa riitamme olisi siitä, kumpi on ihanampi. No, kerrotaan nyt, että on niitä muitakin;)

Meillä on erilaiset tavat esimerkiksi käsitellä stressaavia tilanteita tai päiviä, kun on kiirettä ja kaikki ei mene putkeen ja tulee yllättäviä haasteita. Tällaisissa tilanteissa Janne kaipaa tilaa ja rauhaa keskittyä ja saattaa murahtaa kun Annukka koittaa tulla avuksi. Annukka sen sijaan kaipaa stressaavassa tilanteessa sitä, että Janne huomioi Annukan ahdistuksen ja tulee kysymään miten voisi olla avuksi tai mitä on tapahtunut. Luonnostaan Janne kiertäisi näissä tilanteessa Annukan kaukaa, kuten toivoisi itselleen tehtävän.

Ennen kuin näistä erilaisista tavoista ja tarpeista oltiin keskusteltu, oli molemmat tietysti ymmällään ja muutama kipinäkin sinkoili. Keskustelemalla erilaiset toiveet toimia on tulleet ymmärretyksi ja molemmat osaavat arvostaa toisen tapaa reagoida ja suhtautua kiireisiin stressitilanteisiin.

Myös tunteiden ilmaisussa on eroavaisuuksia. Annukan tunteiden laineet ovat luonnostaan korkeampia, ja hän kokee voimakkaasti ja elää tunteella monet tilanteet. Janne taas pyrkii tyynnyttämään pahimpia tunneaallokoita.

Mitä pidempään on oltu yhdessä sen paremmin ollaan opittu ymmärtämään toisen tunteita ja tapoja käsitellä niitä. Janne on oppinut että negatiivisetkaan tunteet eivät ole huonoja, vääriä tai pahoja, eikä hänestä johtuvia, vaan aina nopeasti ohi meneviä, jolloin Janne on oppinut ottamaan rennommin myös silloin kun Annukan aallot heilahtelevat. Ja silloin, kun Janne murahtaa kiireisen oloisena, Annukka tietää paremmin, ettei vika ole hänessä ja osaa väistää takavasemmalle :)

Kun on vahva luottamus siitä, että toinen haluaa sinulle vain parasta, ei tarvitse pelätä silloinkaan kun ei välttämättä kaikkea heti ymmärtäisikään. Tärkeäksi olemme kokeneet myös keskustelun, ja puhumme päivittäin fiiliksistä, hyvistä ja huonoista, ja kuuntelemme toisiamme. Sitä kautta ymmärrys lisääntyy, huolet hälvenevät ja ongelmat ratkeavat.

Kommentit (12)

Siis mikä halu tulla julkkiksi!!!Mua hävettää.Pitäkää säpänne ihan omana tietonanne.

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Ystävä hyvä, jos sinua niin kovasti ärsyttää tai hävettää, niin mikään ei pakota lukemaan tai seuraamaan. Jokainen voi valita, mitä asioita seuraa. Me haluamme kertoa julkisesti rakkaudestamme ja naimisiinmenosta niin kuin kuka tahansa muukin hääbloggari tms. Siinä ei ole mitään pahaa, päinvastoin. Se on kaunis ja positiivinen asia, ja tarkoitus on tuottaa iloa ja hymyä maailmaan. Sitä ei ole koskaan liikaa. Nämä häät unohtuvat muilta muutamassa päivässä ja yhtään luontokappaletta ei ole vahingoitettu :)

Eikös ne häät jo menneet? Vai tuleeko vielä kolmaskin hääpäivä, jotta säpättely saadaan pysymään otsikoissa?

Olisi kiva, jos saataisiin tämän tilalle uusi elämänmakuisempi blogi, koska aitoudella sitä iloa ja hymyä tähän maailmaan tuodaan. Rakkautta voi ja pitää puolustaa, mutta tämä siirappinen tyyli ei oikeasti nyt iske meihin lukijoihin. 

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Kyllä, häät olivat ja menivät, ja niin päättyy pian tämä meidän blogikin. Meilläkin oli yksi hääpäivä ja hääjuhlapäivä erikseen sattuneesta syystä kun ei kirkon kanssa samalle päivälle mahtunut. Oli hassua, että säpättely sai noin paljon huomiota, mutta eiköhän se jää nyt pian otsikoista, toivotaan niin :) Annetaan jokaisen itse arvioida mikä on elämänmakuista? Eikös jokaisen elämä ole? 

Blogin hyvyyttä voi mitata kommenttienkin määrällä, paljonko tekstit herättävät kiinnostusta ja ajatukuksia (samansuuntaisia tai eri-). Jos kommenttiosio on pääasiassa tyhjä, toivoisi että tilalle saataisiin laajempaa lukijakuntaa kiinnostava  vaikka uusi (epäkaupallisempi) muotiblogi, lapsiperheen arkeen liittyvää (sinkkublogihan täällä jo onkin:)) tms. 

Näitä juttuja lukiessa (tapahtuu harvoin) mieleen tulee aina yksi sana: onnellisuusyrittäjä. Sitä pitää julistaa millä elää, totta kai, mutta nyt kun häät on vietetty voitaisiin siirtyä seuraavaan aiheeseen. Onnellisuus on toki ihkua ja kyllä me taviksetkin ihan osataan olla onnellisia.

 

Anteeksi kaikki sulkeet:))

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Blogeja on varmasti parempiakin, mutta eiköhän täällä ole tilaa kaikenlaisille. Jokainen kun kuitenkin itse päättää mitä lukee ja seuraa. Yllättävän paljonhan tämä meidänkin puhututtaa. Lukijoitakin on riittänyt. Se mikä meitä on yllättänyt, on se miten jotkut voivat kirjoittaa aika ilkeitäkin kommentteja. Se harmittaa kun itse haluaa olla positiivinen ja kannustava muita ihmisiä kohtaan. 

Yrittäjiä kun ollaan, niin se on kiinteä ja erottamaton osa elämää, mutta hyvin varovaisia olemme olleet sen suhteen että täällä mitään mainostettaisiin tai sitä liikaa korostettaisiin tms. 

 

 

Olen seurannut blogianne alusta asti mielenkiinnolla ja innolla. Toiset postaukset ovat parempia kuin toiset, mutta niinhän se aina blogeissa menee. Mielestäni on hienoa, että kerrankin pari pitää yhdessä blogia ja kirjoittaa parisuhteesta, tämä eroaa ns. "tavallisista" hääblogeista. On se kyllä jännä juttu miten paljon kohua olette herättäneet, mutta eikö se toisaalta ole hyvä asia :) Ihmettelen vain noita negatiivisia komentoijia, väitetään ettei blogi kiinnosta yhtään ja silti luetaan joka postaus ja jaksetaan vielä komenttikin kirjoittaa, joten onhan tämä silloin kiinnostava blogi :)

Kaikkea hyvää teille sekä onnea ja iloa avioliittoon!

Annukka voisi vaikka yrittää ottaa opiksi sen sijaan, että sinnikkästi inttää blogin olevan kiinnostava, vaikka keskustelua ei synny (paitsi nyt kun moni alkaa saamaan tarpeekseen). Me Naisten lukijoissa täytyy olla paljon sellaisia, joilla on omakohtaista kokemusta häistä. Kaikilla sitä on vähintäänkin häävieraan roolissa. Siksi on suorastaan hämmästyttävää, miten vähän tämä blogi on saanut aikaan keskustelua. Muistan kun Iltiksessä oli taannoin hääblogi, josta seurasi paljon keskustelua. Luulen, että yksi syy oli siinä, että bloggari aidosti keskustelutti lukijoita. "Minkälaisia kokemuksia teillä on hääpuvun hankinnasta/ kertokaas pahimmat hääkommellukset" yms. Muistan Annukan ja Jannen blogista vain yhden kysymyksen lukijakunnan suuntaan, ja senkin tarkoituksena oli saada vinkkejä häämusiikista heidän omaan hääjuhlaansa. Vaikuttaa siltä, etteivät Annukka ja Janne oikeasti ole kiinnostuneita meistä lukijoista, vaan tarkoitus on pikemminkin kirjoituksesta toiseen julistaa miten mahtavan hienosti he osaavat parisuhdettaan hoitaa. Esim. juuri tähän ylläolevaan postaukseen olisi voinut liittää kysymyksen lukijoiden parhaista vinkeistä hoitaa parisuhdettaan. Annukka 26v. voisi oikeasti hyötyä esim. jonkun 30 vuotta naimisissa olleen vinkeistä, mutta eipä näytä kiinnostavan.

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Voi harmi. Pahoittelut jos on tullut tunne ettemme ole kiinnostuneita lukijoista. Se ei ole ollut tarkoitus. Kysymysten tekeminen on hyvä idea ja sillä saa aikaan keskustelua. Niitä on ollut varmaan liian vähän. Kiitos palautteesta! 

P.S. Ei kannata niin kovin hanakasti soimata kaikkea Annukasta. Täällä on vastaavana kirjoittajana myös Janne ja valtaosan olemme kirjoittaneet yhdessä.

T: Janne 37 v.

Te ootte parhaita. Ihmetyttää kaikenmaailman nurisijat - kävisitte välillä vaikka ulkona niin ei niin paljon ärsytä jutut, mitä ei todellakaan ole edes pakko lukea.

Seuraa 

Hae blogista