Hääjuhlamme seurasi aika paljon perinteistä kaavaa, mutta mukana oli meidän ja ystäviemme pitämiä yllätyksiä.

 

Olimme ulkona vastassa vieraita ja siinä meni luontevasti myös onnittelukierros. Kun halit ja toivotukset oli vaihdettu, oli bestman (Jannen veli) ohjaamassa vieraita Photoboothiin valokuvattavaksi. Photobootiin olimme hankkineet sydämen muotoisen liitutaulun, johon vieraat saivat kirjoittaa terveisiään. Pikkuhiljaa siirryimme sisälle (ja tässä välissä Annukka ja Sohvi kävivät virittämässä pukuun viimeiset hakaneulat:)

Seremoniamestari (Annukan isä) toivotti vieraat tervetulleeksi, nostimme maljat ja tartuimme pöydän antimiin. Kun lautaset alkoivat olla tyhjiä, oli vuorossa häiden jatkoilta tuttuun tyyliin taikuriesitys. Taikomaan pääsi Luttisen lisäksi myös 6-vuotias vieraana ollut nurori herra, ja sen jälkeen vaikutti siltä että hänestä saattaa isona tulla myös taikuri.

Taikojen ja komiikan jälkeen polkasimme kakun. Hetken päästä morsiamen isä kilisytti lasia ja aloitti puheet.

Puheiden yhteydessä oli Jannen polttareissa saaman salaisen tehtävän vuoro: Janne lausui Annukalle runon "Soot mun".

Myös Annukan polttareissa oli ollut kohta, josta ei Jannelle saatu hiiskua. Annukka sai polttaeissaan yhdeksi tehtäväksi piirtää tyhjään palapeliin rakkaimpansa muotokuvan. Häissä Annukan lapsuuden ystävät antoivat Jannen eteen palapelin kehykset ja kasa paloja, joissa oli erilaisia tussin viivoja. Pienen pähkäilyn jälkeen Janne sai kun saikin palat paikoilleen. (Annukka: kuva näytti oikeasti ihan söpöltä ennen hampaiden piirtämistä!)

Samaan aikaan pelimannit virittelivät soittimiaan pihan tanssilavalla, ja pian olikin vuorossa ulos siirtyminen. Ensimmäinen kappale oli häämarssi, jonka aikana kävelimme tanssilavalle. Sitten pelimannit soittivat muutaman kappaleen kansanmusiikkia, jonka jälkeen oli häävalssin vuoro.

Tanssilava sai myös lapset innostumaan ja juoksemaan tanssilavan keskellä ollutta paalua ja meitä ympäri. Lapsille oli suunniteltu omaa ohjelmaa aarrekarttoineen ja aarteineen, ja oli kivaa nähdä, miten perheen pienimmätkin viihtyivät. Tässä vaiheessa juhlaa oli klo noin 18 ja vielä muutama ohjelmanumero oli takataskussa. Jatketaan siitä taas pian! :)

 Juhlassa ei ollut erikseen valokuvaajaa, kuvat ovat ottaneet ystävämme ja sukulaisemme (Ilona, Juha, Heikki, Jorma ja Johannes)

Kommentit (0)

Seuraa