Tilanne, jota odottaa, ja joka tulee silti niin yllättäen...


Aikaa h-hetkeen:

60 päivää

Tunnelma: Jaiks, minne ne päivät oikein katoavat?

 

Herkistyin lukiessani sulhaseni seikkailusta sormusmetsällä niin, että pienet uima-altaat pulpsahtivat alaluomien alle. Miten paljon vaivaa rakkaimpani oli nähnyt ennen kuin polvistuimme toistemme eteen leikkipuistossa!

Tosiaan, me molemmat polvistuimme. Syyskuisen viikonloppuloman päätteeksi olimme Tallinnassa, kun Janne pyysi, että mennään leikkipuistoon, josta oli hauskoja muistoja edellisvuoden kesältä.

“Olen hankkinut sinulle pienen lahjan, jotta varmistan, että saan muruni takaisin kotiin” sanoi Janne leikkipuistossa keinumisen jälkeen, ja kaivoi taskustaan pienen ja suloisen lahjapaketin. Tottakai saat minut aina kotiin, mumisin, kun avasin paketin rusettia ja kääreitä.

Sieltä paljastui korurasia. Ajattelin että kultani on ostanut ehkä korvakorut tai riipuksen. Aukaisin rasian. Kun näin siellä olevan timanttisormuksen, säpsähdin. Ja siinä samassa sormus lensi valtavassa kaaressa, aivan kuin hidastetussa elokuvassa. Ja tippui jonnekin maahan. Molemmat katsoimme hetken tilannetta jähmettyneinä, ja syöksyimme sormuksen perään. Seuraavassa hetkessä olen molemmat polvet maassa ja näen, että Janne on “kosinta-asennossa”. Hänellä taitaa olla se sormus kädessään. Sadasosan sekunnin ehdin ajatella, että onko tämä nyt se tilanne, josta olin salaa haaveillut, ja olo muuttui epätodelliseksi.

Janne katsoo minua silmiin ja sanoo: “Rakastan sinua, ja haluan olla sinun kanssasi aina... Tuletko vaimokseni?” Vastaukseni tulee, kuin liukuhihnalta “Joo, joo, joo!”. Janne pujottaa sormuksen sormeeni, ja lisää “Sinun ei muuten tarvitsisi olla polvillasi”. Nousemme yhdessä ylös halimaan ja pusimaan, nauramme ja iltkemme onnesta samaan aikaan. Ja toteamme, että tämä oli niin meidän tyylinen kosinta, kuin voi olla!

Huomiseksi lupaan laittaa kuvia tästä Jannen valitsemasta sormuksesta, joka on kaunein ja rakkain koruni:)


Kommentit (6)

Vierailija

Tämän tarinan jaksaa aina kuunnella (tai tässä tapauksessa lukea) uudestaan! :D

Seuraa