Häihin on aikaa kaksi päivää, edessä portaita ja pitkä käytävä 10 sentin koroilla. Hääpuku painaa vielä aika lailla normaalia vaatetusta enemmän, niin haastetta riittää!

Tarvitsin kiperästi apua ja käännyin toisen kaasoni, Sohvin puoleen. Sohvi on työssään kouluttanut malleja kävelemään korkeilla koroilla vaatetuksen kuin vaatetuksen kanssa.

Sain tukun loistavia vinkkejä, joiden avulla oivalsin miten tästä pinteestä selvitään, helpotus! Pääsin pyyhkäisemään hiet otsaltani.

Ajattelin, että ohjeista voisi olla hyötyä muillekin siskoille, joten tässä tulevat Sohvin vinkit:)


1. Tarkista että perusasiat ovat kunnossa: kenkä on oikean kokoinen ja siinä on jalallesi sopiva lesti. (asento tuntuu sopivalta, varpaat eivät lyttäänny eikä kenkä purista)

2. Ota ryhti: hartiat taakse ja rintakehä eteen, pää pystyyn ja katse eteenpäin, ei varpaisiin.

3. Kun lähdet kävelemään, astu rohkeasti ja suoraan koron päälle. Korko tulee ensin maahan, unohda päkiöillä sipsutus. (Paitsi portaissa, ks. kohta 9)

4. Hartialinja pysyy vakaana, mutta anna lantion keinua luonnollisesti ja käsien liikkua. Vartaloa ei tarvitse jännittää.

5. Ojentaessa jalkaa eteenpäin pidä jalka suorana, mutta polvessa saa olla kevyt jousto.

6. Älä ota liian isoja askelia, harppominen pilaa muuten tyylikkään kävelyn.

7. Tarkista, että jalkaterät ovat suoraan eteenpäin.

8. Kuvittele, että kävelet suoraa viivaa eteenpäin. Astu suoraan edellisen jalan eteen.

9. Portaita ylös kävellessä astu vain päkiällä ja pidä korko portaan ulkopuolella.

10.  Portaita alaspäin astu koko jalka portaalle, mutta hieman viistosti oikealle tai vasemmalle.

 


 

Kuvien valkosilla kengillä tepastelen alttarille, ne on Sohvilta lainattu. Myös lainattua on isotätini hääalushame, joka on ainakin 50-vuotta vanha ja ommeltu Jukka Rintalan suunnittelemaan hääpukuun. Sininen vielä puuttuu, mitäköhän siihen keksisi? 

Seuraava bloggaus on varmaan jo häistä. Polttareista olisi kiva kertoa, kun ne oli eilen. Tuossa on jo yksi kuva alla, loput kuvat saan toivottavasti pian kaasolta. Sen voin jo kertoa, että nauratti ja itketti:)


 

Ihanaa uutta viikkoa, muistattehan:


 

Kommentit (20)

Vierailija

Mun tietokone sekoilee jotain ihan ihmellistä ja mun kommentti menikin tuonne erääseen tekstiin, joka oli julkaistu ajat sitten.

 

Halusin vaan toivottaa teille oikein ihanaa ja rakkaudentäyteistä hääpäivää! Nauttikaa joka hetkestä, se menee ohi silmänräpäyksessä. Onnea!

T. Sartsu

vartijanvaimo.blogpspot.fi

Vierailija

kyllä teidänkin suhteeseen arki pamahtaa joku päivä. ei kukaan jaksa kuunnella tuollaista lässytystä aikuisen suusta. hyi olkoon!!

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Meillä on arki joka päivä, ja siihen kuuluu myös leikkimielisyys ja tunteiden näyttäminen. Meille olisi outoa, jos suhteestamme puuttuisi ilo, nauru ja leikki. Elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta olisi huomattavasti ikävämpää, jos milloinkaan ei ehtisi tanssia. Ei se estä sitä, että on vastuullinen ja kohtaa myös arjen haasteet. Toivomme, että jokainen löytää oman tapansa olla ja elää, ja kunnioitetaan ja arvostetaan niitä.

Vierailija

Ihanaa nähdä näin onnellisia ja rakastuneita ihmisiä, he ovat kaikille meille synkistelijöille mahtava esikuva. Rakkautta ja iloa on parisuhteessa ja elämässä ylipäänsä tuskin koskaan liikaa. Ihanaa, ihanaa......

terveisin eläkeläinen Savosta!

Vierailija

Liika on liikaa, ne katseet oli jotain niin järkyttävää siin alttarilla. Joo se arki kun koittaa niin sukset menee ristiin alta aikayksikön :)

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Höpsis. Arki on ihan normaali osa elämäämme ja olemme tottuneet auttamaan toisiamme niin ylä- kuin alamäessaäkin. Eiköhän anneta jokaisen päättää omista katseistaan rakkaimmilleen, ne on kuitenkin osotettu heidän välisiksi. Niistä ei kannata järkyttyä tai välittää, vaikka ei moisesta itse tykkäisi.

Vierailija

Paljon onnea hääparille! Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. Teidän avoin onnellisuus ja rakastuneisuus antaa toivoa meille muillekin!

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Kiitos paljon! On mieltä lämmittävää kuulla, että meidän välinen rakkaus on välittynyt niin, että se on tuonut iloa muillekin. Vaikka joka hetki ei kykenekään oivaltamaan, mikä jossakin vaikeessa tilnateessa on ihanaa, niin usein siitä myöhemmin huomaa, että ne vaikudet ovat itseasiassa opettaneet kaikkein eniten. 

Vierailija

voi voi kun pitää poistaa palaute mikä oli samaa sarjaa esim kommentoija 2:sen kanssa! Jos suurin osa ihmisistä pelkästään jo pk-seudulta on ollut järkyttynyt #€€#% ilmeilystä alttarilla niin kyllä sen saa ääneen sanoa kun tollaseen ohjelmaan ootte mennyt. Ei kannata olla telkkarissa jos ei kestä totuutta! Minun mielestä muut parit ovat olleet upeita ja piste. PS. Arki on arkea parisuhteessa vasta paljon myöhemmin kuin mitä te olette toisianne edes tuntenut. 

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Pahoittelemme jos joku on järkyttänyt mielensä. On maailmassa järkyttävämpiäkin tapahtumia sattunut. Nyt on kyse kuitenkin positiivisesta asiasta: kahden ihmisen välisestä rakkaudesta.

Arkea me kaikki elämme, mutta toki se muuttaa muotoaan elämänvaihdein myötä, ja vastaan tulee niin ylä- kuin alamäkiä. Uskomme, että haasteista selviää paremmin, kun tulevaisuuteen suhtautuu positiivisesti ja luottavaisesti.

Vierailija

On se kumma kun jotkut oikein järkyttyvät toisten onnesta, älkää niistä välittäkö! Meinaatteko jatkaa blogia nyt kun häät ovat ohi? Olisi todella ihanaa kuulla jatkossakin teistä. Teidän kirjoituksistanne huokuu onnellisuus ja on niin mukavaa lukea kirjoituksianne. Onnea teille molemmille oikein paljon :) olisi kiva kuulla miten annukan polttarit sujuivat ja tietysti nähdä paljon kuvia. Annukka oli häämekossaan aivan upean näköinen, miehenikin ohimennen mainitsi kun häitänne katsoimme tv:stä että nyt on Janne poika saanut oikean prinsessan <3

Vierailija

Pöh, miten joku kehtaa tunkea katkerat mielipiteensä teidän kahden ihanien katseiden väliin! Onneksi ne eivät mahdu sinne. Paljon olette saaneet julkisuutta mediassa, mutta sitä myöten olette vain toimineet peilinä muulle kansalle - näyttäneet meille sen, mitä meiltä jostain syystä puuttuu, ja mitä harva meistä uskaltaa oikeasti elämässään ottaa vastaan. Olette rohkeita ja todellakin, annatte toivoa meille ikuisille haaveilijoille. Paljon rakkautta ja siunausta teidän jokaiseen päiväänne!

Vierailija

Jos ihmisiä niin järkyttää toisten onni, niin miksi kummassa he sitten katsovat hääaiheisia ohjelmia ja seuraavat hääblogeja? Eivätköhän naimisiin menenossa olevat parit ole aina hyvin rakastuneita ja siis myös kuulostavat ja näyttävät siltä, ei luulisi olevan kenellekään yllätys. Harvat tosin osaavat ja uskaltavat kertoa siitä samalla tavalla kuin Annukka ja Janne, minusta he ovat ihana poikkeus tässä puhumattomuuden ja pussaamattomuuden pessimistisessä maassa! Onnea ja kaikkea hyvää teille rakastavaisille nyt ja aina! <3 Toivottavasti saamme pian lukea ajatuksianne häistänne.

Vierailija

ootteko lukenu mitä mieltä teistä ollaan? Voin kertoa mitä itse juuri luin teistä ihmisten kirjoittavan mm. annukkasta saatu ripustautuvan ihmisen kuva, teidän esittely ja häät oli teatteria, hyvin sanottu sanasta sanaan kaikki kosinnasta lähtien..jne... itse varmaan osaatte lukea teitä koskevat kommentit mutta minua pyydettiin niitä tänne laittamaan toiselta palstalta ja sen tein. Ei ole tarkoitus pahoittaa mieltä mutta tämä on totuus!

Annukka ja Janne
Liittynyt8.3.2013

Kyllä kaikenlaisia komentteja on luettu, mutta jos ne ovat asiattomia tai tahallisesti loukkaavia, ei niitä kauhean vakavasti voida ottaa. Siitä pahoittaisi vain mielensä. Ihan aitoina omina itsenämme olemme olleet. Ei meillä ole ollut tarvetta näytellä tai keksiä mitään, mikä ei olisi totta. Jos jollakin on vaikea uskoa jotain mitä on tullut esiin suhteestamme, niin ei me sille oikein mitään mahdeta. 

Seuraa