Miltä nyt tuntuu?

Tätä meiltä kysyttiin jo hääpäivänä monta kertaa. Silloin pää oli niin pyörällä ja tunteet pinnassa, että sitä vain sopersi jotain onnesta soikeena. Bloggaaminen on kuitenkin vaikeampaa. Hääpäivänä koettujen tunteiden ja tunnelmien pukeminen sanoiksi tuntuu lähes mahdottomalta. Se oli jotain, mitä en ole ennen kokenut, enkä osaa vain nimetä yhtä tunnetta kuvaamaan sitä.

Samaan aikaan oli niin monta tunnetta päällä, ja kaikki mittarit kaakossa. Jännitys oli myös hurjan kova ja vatsanpohjassa vaelteli perhosten lisäksi muurahaisia ja koppakuoriaisia.

Ennen kuin kirkon ovet aukesivat katsoin isääni sanoen "olen menossa naimisiin elämäni miehen kanssa" ja ensimmäiset kyyneleet tulivat silmänurkkiin. Tunne siitä, että rinnalla on elämänkumppani,  jonka kanssa voin tulla täysin hyväksytyksi omana itsenäni, jolle saan näyttää tunteeni niin hyvinä kuin huonompina päivinä, ja jonka kanssa meillä on omia hassuja juttujamme, on jotain, josta en ollut pystynyt joskus edes haaveilemaan. Suoraan sanottuna en uskonut sellaiseen. Tästä kirjoittelin joskus aikaisemmin.

Vaikka naimisiin meno ei sinänsä muutakaan mitään meidän parisuhteessa, sain huomata naimisiin menon olevan syvästi merkityksellistä. Ehkä enemmänkin, kuin osasin odottaa. Kiitollisuuden tunne elämästä ja kaikesta mitä se on kuoppineen tuonut, oli hääpäivänämme korkeammalla kuin koskaan ennen. Olin samaan aikaan pakahtua rakkaudesta, onnesta ja riemusta, ja liikuttunut kiitollisuudesta. Ja niiden päälle vielä yksi hurjimmista jännityksistä, mitä on ollut:)

Liikutusta lisäsi se, miten paljon rakkaita ja läheisiä oli tullut häihimme. Sukulaisia, läheisiä, ystäviä, jotka halusivat iloita kanssamme tähän astisen elämämme tärkeintä juhlapäivää. Olimme hukkua iloisiin onnentoivotuksiin, halauksiin ja kauniisiin sanoihin, jotka tulevat lämmittämään sydäntämme loppuelämämme. Kiitos vielä kerran kaikille, kun saimme juhlita ja iloita kanssanne!

PS. Minusta tuli sitten Annukka Blom-Ruohisto :)

 

Kommentit (1)

Vierailija

Puku oli todella hieno ja kuninkaallinen. Oli varmasti jännittävää mennä naimisiin suorassa tv-lähetyksessä. Paljon onnea teille ja kaikkea hyvää!

Seuraa