Sohvanpohja häviää upeille pakkas-koivuille sata-nolla. Kuva: Oikomutkanen.

Oikomutkasella on keskimäärin kaksi kertaa viikossa työpäivä, jolloin työt loppuvat viimeistään puoli kahdelta ja usein jo kahdeltatoista. Silloin tuntuu kuin saisi palan viikonloppua keskelle arkea, niin piristävä lyhyt päivä on! Silloin pääsee töistä heti kohta lounaan jälkeen vielä kun on valoisaa, ehtii salin tai jumpan jälkeen käydä kaupassa ja tehdä ruuan ja vielä jää illalla aikaa lukea. Näinä päivinä olen monesti jo ehtinyt tehdä sitä, tätä ja tuota... ja kun viimein katson kelloa, tajuan, että iltavuorolaiset ovat vielä töissä!

Toisina päivinä taas tuntuu, ettei ole mitään tekemistä, vaikka olisi aikaakin. Tai tekemistä olisi, mutta en saa itseäni liikkeelle, vaan sohvan kutsu on voimakkaampi. Näitä päiviä on nyt pakkasjakson aikana ollut moooonta. Löhö-päivissä ei sinänsä ole mitään vikaa, varsinkaan jos sohvapöydällä odottaa hyvä kirja. Liiallisesta löhöilystä kuitenkin tulee mähö olo: kun ei tee mitään, ei myöskään jaksa mitään. Olen yrittänyt katkaista löhöilykierrettä kevyellä puuhastelulla, ja tässäpä virkistyneen löhöilijän vinkkivitoset pakkaspäivien puuhasteluun:

  1. Mars kävelylle podcastia kuuntelemaan. Pikku kävelylenkki tekee aina terää. Sunnuntaina nukuin pitkään, luin hartaudella Kalevaa ja koko päivä hurahtikin lopulta sisätiloissa. Illalla tuntui toisaalta siltä, että ulkona olisi hyvä käydä ja siltä, että yksin ei huvittaisi lähteä. Ratkaisin pulman podcastilla: podcastia kuunnellen puolen tunnin happihyppely menee nopeasti, eikä tuttu naapurustokaan tunnu tylsältä, koska maisemaa ei keskittymiseltä oikeastaan näe. Podcast-vinkki: Julia Thurénin Melkein kaikki rahasta -sarja on freesi ja pirteä.Happihyppely timantein koristeltuun pakkasmaisemaan piristää kummasti. Kuva: Oikomutkanen.

  2. Järjestele tai katsele läpi valokuvasi. Tässä yhtenä päivänä päätin luopua valokuva-albumeista, koska säilömällä kuvat yksinkertaisesti pinottuina ja pussitettuina säästäisin ihan hullusti tilaa. Sain albumien purkamiseen kulumaan yllättävän monta iltapäivää, ja samalla tuli katseltua vanhat kuvat läpi. Seuraavaksi olin ajatellut järjestää tietsikalla olevat kuvat kansioihin, mutta mieli muuttui, kun tajusin kuinka paljon niitä oli. Mut hei, katsottaviksihan ne onkin tarkoitettu, eikös juu?Pikku-Rita 4 vuotta, vuosi on 1990. Kuva: Oikomutkanen.

  3. Laita tavaroitasi kirppikselle myyntiin. Tässäpä ajanviete, joka samalla siistii vaate- ja muut kaappisi, antaa muutaman roposen käteistä kukkaroon ja tuo hyvän mielen, kun itselle tarpeeton tuleekin jollekulle tarpeeseen. Mie itse asiassa vein tiistaina omia tavaroitani viikoksi myyntiin, ja aiheesta luvassa postaus ensi viikon alkupuolella.Kirpparipöydälläni on myynnissä myös valokuva-albumi. Epäilen, että vaikka kaikki muu menisi, niin se jää. Kuva: Oikomutkanen.

  4. Leivo. Tarvitseeko tätä edes perustella? Leipominen on kaikkien aistien hellimistä. Pääset nuuskuttelemaan lämpimäisiä, työntämään kädet pehmeään taikinaan, maistelemaan aineksia/taikinaa/valmiita leipomuksia, kuuntelemaan kiitoksia ihanista herkuista. Leipomuksen valinnalla voit helposti säädellä askareen vaikeusastetta. Sisko leipoi kerran työpäivästä väsyneelle omppupiirakan. Nam. Kuva: Oikomutkanen.
  5. Siivoa. Ei kuulosta välttämättä ensialkuun houkuttelevalta, mutta siivoamisella lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Pääsee ylös sohvalta, ja tulee samalla tehneeksi askareen, joka olisi joka tapauksessa pitänyt tehdä ennemmin tai myöhemmin. Siivouksen jälkeen minun ainakin on helppo olla itseeni tyytyväinen!

Mukavia helmikuun alkupäiviä just sulle! 

Kommentit (2)

Kaunismäessä
3/2 | 

Nää vinkit oli just mun mieleen :) Itselläkin meinaa olla jotain talvi/kevät väsymystä ja illat meinaa mennä sohvalla torkkumiseksi. Sitten on entistä väsyneempi olo. Hauska juttu kun sinä purat kuvia albumeista ja minä taas olen pitkän aikaa potenut huonoa omaatuntoa kun kuvat on laatikoissa, enkä ole saanut laitettua niitä albumeihin! Nyt sain uuden näkökulman, että se voikin olla hyvä juttu :) Mukavaa viikonloppua <3

Virpi

https://kaunismaessa.blogspot.com/

Oikomutkanen
Liittynyt24.8.2016
4/2 | 

Hei Virpi ja kiitos kommentista! Kiva että vinkit oli mieleisiä. Itelle oli taas tärkeintä huomata, että joku ihan pienikin juttu voi tehdä terää ja piristää. Mukavaa viikonloppua myös sulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, 32-vuotias välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018