Oikomutkanen aloitti blogitaipaaleensa elokuussa 2016. Ennen blogin perustamista olin miettinyt pitkään ja hartaasti, uskaltautuisinko mukaan netin ihmeelliseen maailmaan. Toisaalta halusin kirjoittaa ja toivoin ihmisten lukevan tekstejäni, ja toisaalta pelkäsin laittaa omia tuotoksiani julkiseen jakeluun. Tiesin, että halusin ehdottomasti pitää blogia anonyyminä eli kirjoittaa paljastamatta nimeäni ja naamaani.

Jossain vaiheessa aloin kyseenalaistamaan anonymiteetin mielekkyyttä blogin yhteydessä. Kun kirjoitan blogissani enemmän tai vähemmän kärkkäistä mielipiteistäni eri asioista, tunnen itseni välillä raukkamaiseksi selän takana kitisijäksi. Helppohan se on kasvottomana huudella, vai mitä? Kun kirjoitan blogissani arjestani ja minulle tärkeistä asioista, tuntuu ristiriita välillä hätkähdyttävältä: tekstini aihe on henkilökohtainen ja minua lähellä, mutta minä itse pitäydyn lukijasta irti ja etäällä.

Niinpä olen pitkällisen pohdinnan jälkeen päättänyt avautua hiukan. Jatkossa Oikomutkasessa näkyy naamani ja etunimeni – hei vaan kaikille tutuille! Edelleen olen sen verran varovainen, että sukunimeäni en täällä ala huutelemaan. Ehkä senkin aika koittaa joskus, vaikkapa sitten kun lukijoita on niin paljon, että blogi alkaa olla kaupallisesti merkittävä. (Siihen on vielä sen verran matkaa, että helppo luvata, hih.)

Tässä siis olen, kun en muuta voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, noin kolmekymppinen välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018