Oikomutkanen lähti Mantelisilmän kanssa juhannusreissulle Norjan Lofooteille. Tarkoituksena on ajella hissuksiin Ruotsin läpi niin, että pysähdytään ainakin Kaitum-joella. Jatkamme siitä Abiskon kansallispuiston poikki Norjan puolelle. Suunnitelmissa on ajaa tien päähän kylään nimeltä Å, ja leiriytyä milloin missäkin, silloin kun tuntuu siltä.

Meillä on auton perässä myös asuntovaunu. Kumpikaan meistä ei ole aiemmin harrastanut karavaanari-elämää, joten on mielenkiintoista nähdä, miten se meille maistuu. Mietimme ennen lähtöä, otammeko vaunua ollenkaan mukaan, vai mennäänkö pelkän teltan turvin. Vaunu tietää hitaampaa matkavauhtia ja isompaa polttoaineen kulutusta. Lofoottien sääennuste näytti kuitenkin sadetta melko monelle päivälle, mikä kokeilunhalun lisäksi kallisti vaakakupin lopulta vaunun ottamisen puoleen. Vaunussa on sänky, kokkauspiste, jääkaappi, wc ja säilytystilaa. 

Gekko odottaa nukkujia, näkymä oviaukosta, ja jääkaappiin ekana tärkeimmät.
 

Ei olla ehditty juuri fiilistellä tätä reissua, koska päätös lähtemisestä syntyi yks kaks yllättäen, muistaakseni jonkin vitsiksi tarkoitetun heiton seurauksena. Ollaan kuitenkin molemmat tosi innoissamme lähdössä! Aikaakin on reilu viikko, koska itse oon työttömänä ja miehellä eka jakso kesälomasta. Mutta argh kuinka ärsytti pakata! Piti varata retkeilyvarusteet, kun aateltiin tehdä myös teltan kanssa yön yli retkiä ilman autoa. Piti varata tavallista käyttövaatetta jos sattuu, että käydään jossain kylillä kattelemassa. Piti varata lämmintä vaatetta, hellevaatetta, sadevaatetta, pakata kaikki retkeilykamat vedenpitävästi jos sattuu että käydään melomassa niiden kanssa... Toki vaunun tarjoama tila helpotti pakkaamista, kun ei tarvinnut niin miettiä mahtuuko kaikki kyytiin. Ja silti ärsytti ihan mielettömästi pakata. Mutta se oli jo aamulla se, ja nyt istun jo autossa ihan tyytyväisenä.

Poksi - jämerä ja luotettava.

Myös asuntovaunu piti valmistella reissuun. Käytämme jääkaappia ja liettä kaasulla, joten kaasujärjestelmä piti koeponnistaa eli sen toimivuus testata, kun ei haluta räjähtää taivaan tuuliin. Wc olisi pitänyt laittaa käyttövalmiiksi lisäämällä systeemiin nestettä. Päätimme kuitenkin heti, että wc jää meillä käyttämättä - kumpikin käy mieluummin riu'ulla kuin sitten reissun jälkeen tyhjentää wc:n. :) Vielä renkaiden ilmanpaineiden testaus, vararenkaan tarkistus ja nihkeiden lukkojen rasvaus ennen lähtöä. Sitten oli vaunu valmis.

Toivotan kaikille oikeeeeen mukavaa juhannusta! Rentoillaan pyhät, ja palaillaan ensi viikolla. Silloin luvassa kuvasatoa Lofooteilta.

PS. Oon niin mielissäni, kun Mantelisilmä laittoi mulle lahjaksi maailman parhaan rinkan. Ehdin puhua siitä muutaman kerran, ja sitten se odotti minua vaatekaapissa yhtenä päivänä kun tulin kotia. Oon aina ajatellut, että parhaita lahjoja voi ostaa vain, jos todella tuntee toisen. Tämä osui ja upposi! Olen viimeiset kaksi päivää kanniskellut rinkkaa kotona, ihan vaan testatakseni säätöjä (eli oikeasti koska en oo malttanut olla hypistelemättä sitä!).

Kommentit (0)

Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, noin kolmekymppinen välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Olin vielä jokin aika sitten kieliin ja kielitieteellisesti suuntautunut yliopisto-opiskelija, mikä saattaa selittää satunnaiset kielenkäyttöön liittyvät kannanotot. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen@gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018