Mikä on ihanaa mutta samalla kamalaa? Mikä saa sinut aamulla repimään tukkaa päästäsi ja iltapäivällä nauramaan posket kipeänä muistojen äärellä? No sepä se: muutto.

Muutin kolmisen viikkoa sitten uuteen kotiini, ja prosessin tähtihetket ovat vielä pelottavan tuoreessa muistissa. Lisäjännitystä muuttamiseen toi sen tekeminen kahdessa vaiheessa. Heinäkuun lopulla tyhjensin ja siivosin entisen kotini, muutin poikaystäväni luo viikoksi odotellessani uuden asunnon vapautumista, ja sitten (tai oikeastaan tähän väliin mahtui myös viikon lomareissu Lappiin) muutin uuteen kotiini. Vihdoin.

Tähtihetkien listauksen tarkoituksena on tasapuolisesti sekä terapoida itseäni että kenties antaa teille ideoita sujuvaan muuttoon.

1. Laatikoiden hamstraaminen. Mene lähimpään vihreään markettiin hakemaan banaanilaatikoita. Muista mennä jonottamaan kaupan pyöröoville jo hyvissä ajoin ennen kaupan aukeamista, puikkelehdi vikkelästi kuin pieni orava hedelmäosastolle missä banaanilaatikoita kaiken järjen mukaan voisi olla. Seuraa, kuinka päivän ensimmäiset ja viimeiset laatikot viedään naamasi edestä urheasta heittäytymisestäsi huolimatta.

2. Pakkaaminen. Löydä kaappien kätköistä kaikkea eriasteisesti jännää tai tarpeellista, jonka onnellinen omistaja et todellakaan tiennyt olevasi. Kuten nyt vaikkapa siivouskomerossa majaileva violetti dinosaurus. (Älkää kysykö, en osaa vastata.) Naura ja itke vanhojen valokuvien ja kirjeiden äärellä mennyttä muistellen. Delegoi pakkaaminen kahdelle siskollesi, jotka olet aivan sattumalta kutsunut juuri muuton alla kylään.

3. Pakun hankinta. Soita kaupungin ilmaisjakelulehdessä oleville muuttoapua ja kuljetusta tarjoaville tahoille. Ota hinta- yms. tiedot ylös seitsemältä eri tyypiltä. Unohda liittää puhelinnumero tai muu tunnistetieto mukaan kirjaamiisi tietoihin. Soita uudestaan seitsemän puhelua selvittääksesi, kuka olikaan kuka.

4. Tavaroiden kuljetus. Pakkaa sohvan päälle paljon tavaraa, kun se on pakussa. Hypi tasajalkaa ilosta kun huomaat, että todellisuuden rajoja uhmaten kaikki tavarasi mahtuvat kerralla pakuun. Anna itsellesi kymmenen pojoa siitä, että olit tarpeeksi fiksu viedäksesi henkilöautolastillisen tavaraa jo edellisenä iltana, ihan vaan varmuuden vuoksi.

5. Purkaminen. Huomaa, että käyttämäsi pakkausteippi jättää irti revittäessä liimapintansa tavaraan kiinni. Ole liian laiska siivoamaan liimajäljet tavaroista, ja koskettele liima-mähmää joka kerta kun kosket kyseessä oleviin tavaroihin. Huomaa myös, että sohvan pohja on toisesta päästä puoliksi irronnut. Istu illalla sohvakuopassa.

6. Fiilistely. Ole täpinöissäsi uudesta kodistasi, jossa on siistit pinnat, toimiva ilmanvaihto ja elämisen mahdollistava sisälämpötila. Unohda entinen asuntosi, jonka maali lohkeili kun sitä katsoi, jossa tuoksahti home ja jossa lämpötila oli lattianrajassa todistetusti 17 astetta.

7. Uuden kodin sisustus. Kehitä pakkomielteinen suhde Tori.fi-palveluun: tarkista huonekaluilmoitukset noin tsiljoona kertaa päivässä. Löydä iki-ihana valkoinen karvamatto olohuoneeseen kahden viikon kyttäyksen jälkeen. Totea, että kyllä kannatti.

Vielä kolmen viikon asumisen jälkeen hehkutan edelleen sekä itselleni että kaikille kuuloetäisyydellä oleville uuden kotini täydellistä ihanuutta. Tuntuu, että löysin juuri minulle tarkoitetun asunnon, johon voin rakentaa ikioman lämpimän pesän. Muuton ihanuudesta huolimatta se siis kannatti ehdottomasti tehdä!

PS. Dinosaurus sai ylennyksen. Nyt se vastaanottaa ekana kaikki vieraat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Ihana lukija

Sehän on just muutossa kivaa, kun löytää uusia tavaroita ja kaikkia valokuvia, joihin uppoutuminen mukavasti pidentää pakkaamisprosessia. Sohvakuoppa kuulostaa jotenkin pehmeän kotoisalta sen sijaan, että mieleen tulis rikkinäinen sohva. Oliko se kotoisa kolo vai epämukava? Onnea ylennyksestä Dinolle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, noin kolmekymppinen välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018