Siisti kirpparipöytä on yksi hyvän myynnin kulmakivi. Kuva: Oikomutkanen.

Oikomutkanen on intohimoinen kirppistelijä. Käyn keskimäärin kerran viikossa jollain Oulun kirppareista. En pysty enää juurikaan ostamaan vaatteita uutena, koska olen niin tottunut kirpparihintoihin. Elättelen aina toiveita siitä, että löytäisin toiveideni takin/mekon/kengät/kaiken seuraavalla kerralla kirpparilta.

Käyn säännöllisesti myös myymässä tavaraa vuokraamalla oman kirpparipöydän. Menneellä viikolla pidinkin pöytää Oulun Järkikirppiksellä. Matkan varrella olen oppinut noudattamaan muutamia arvokkaita nyrkkisääntöjä, jotka vaikuttaa tosi oleellisesti siihen, millainen menestys myyntipöytäsi on. Koska olen kierrätyksen suuri ystävä ja toivon näkeväni kirppareilla jatkossakin mielenkiintoista tavaraa, tässäpä muistutuksena huipputärkeät vinkit kirpparimyyntiä harkitsevalle.

A) Valitse myyvä kirppari. Valitse sellainen kirppari, jossa itsekin kävisit asiakkaana. Siisteys ja hyvä saavutettavuus ovat avainasioita, sillä ne takaavat hyvän myynnin tarvitseman asiakasvolyymin. Itse tein kerran sen virheen, että viikkovuokran halpuuden takia otin pöydän syrjäiseltä kirpparilta. Myynti oli surkeaa, sain juuri ja juuri vuokran katettua. Tavaroiden roudaaminen takaisin otti rajusti päähän.

B) Myy sellaisia tavaroita, joita itsekin ostaisit  siis ehjiä, siistejä ja kaikin puolin käyttökuntoisia. Myy kohtuulliseen hintaan eli uutta vastaavaa reilusti edullisemmin. Mulle tärkein asia on aina se, että saisin itselleni turhat tavarat kiertoon, ja niinpä hinnoittelen kamani alakanttiin. Tällä kertaa jäin kirpparipöydän pidosta reilun satasen voitolle. Toisaalta kyllä hyvästä tavarasta pitää jotain uskaltaa pyytää: vieläkin harmittelen sitä, että olen joskus myynyt kirpparilla priimatavaraa polkuhintaan vain päästäkseni niistä eroon. Hinnoittelussa pitää siis osata olla fiksu, ei ahne.

C) Pidä tavaramäärä kohtuullisena. Yksinkertaista mutta tärkeää: jos pöytäsi on liian täynnä, kukaan ei varmasti löydä siitä mitään. Sekainen massiivinen tavarakeko ei myöskään houkuttele etsimään. Parempi pitää tavaramäärä kohtuullisena mutta hallittavana ja lisätä tavaraa tarpeen mukaan. Pöytää kannattaa myös käydä siistimässä mieluusti joka päivä, mutta ainakin muutaman kerran viikon aikana. Mulla ei kaoottisen tavarakeon ongelmaa ole, sillä myyn tavaroitani sen verran usein, että kaikki myytävät kamani mahtuvat pöytään yhtä aikaa tunkematta.

Entäpä miksi myymisen vaiva kannattaa? No tietty pieni tienesti houkuttaa. Oma vaikutuksensa on myös sillä kutkuttavalla jännityksellä, millä lähestyn kirpparipöytää mennessäni siistimään sitä. Mitkä tavarat on ostettu? Paljonko on kamaa kadonnut? Parasta on tavallaan myös se, että omat kirppareilla tehdyt hutiostokset saa laittaa takaisin kiertoon jonkun toisen riesa... tuota... iloksi.

__________

Kirppistelemisiin!

Kommentit (3)

sofiakeitaanranta
4/3 | 

Täällä toinen himo kirppistelijä! ostan kanssa lähes kaikki vaatteet kirpparilta, enää ei vaan voi ostaa kaupoista kun ne hinnat tuntuu niin korkeilta kirppisten hintoihin verrattuna :) kiva postaus!

Oikomutkanen
Liittynyt24.8.2016
6/3 | 

Kiitos kommenteista Sofia ja Lea! Kirpparin valintaan vaikuttaa myös sen asiakaskunta. Useimmilla kirppareilla käy varmasti kaikenlaisia asiakkaita, mutta ainakin täällä Oulussa toimi vielä jokin aika sitten Second Hand Store, jossa käsittääkseni kävi enimmäkseen nuorisoa. Toisaalta jos kirppareilla ei itse juurikaan käy, voi moisia asioita olla miltei mahdotonta tietää. Ja taas toisaalta on kuitenkin hyvä olla tietoinen, mitä kaikkea olisi hyvä ottaa myyntipaikan valinnassa huomioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, 32-vuotias välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018