Meillä on viisi sormea. Niistä myös nimettömällä on nimi. Meillä on samaten viisi varvasta: pottuvarvas, pikkuvarvas ja kolme muuta.

Omena kuivattuna on kuivattu omena, luumu kuivattuna on kuivattu luumu, aprikoosi kuivattuna on kuivattu aprikoosi. Viinirypäle kuivattuna on rusina.

Käytämme sairauksista nimityksiä rintasyöpä, haimasyöpä, eturauhassyöpä, ihosyöpä… aivokasvain.

Ihmettely jatkuu.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Oikomutkanen
Liittynyt24.8.2016

Luulis, että on, maailmassa on niin paljon kieliä. Voisiko varpaiden nimettömyys johtua siitä, että niihin tarvitsee viitata aika harvoin? Jos jossain on kulttuuri, jossa varpaat on tärkeitä, niin kaipa niillä sitten on nimikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, noin kolmekymppinen välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018