Oikomutkanen on nyt filosofian maisteri! Jippii! Titteliäni juhlistaaksemme lähdimme poikaystäväni kanssa viikon reissulle kuumaan Kroatiaan. Alla reissun maisemia. Vesiputouskuvat ovat Plitvicen ja Krkan luonnonpuistoista, joista varsinkin Plitvice oli aivan sanoinkuvaamattoman kaunis. Vau.

___

___

___

___

Dinosauruksen jalanjälki Brijunin kansallispuistossa

___

Brijunin kansallispuistoa

___

Fažanan satama

___

___

Čiovon saarta

Merivesi oli joka paikassa yhtä kirkasta kuin tässä kuvassa näkyy. Meillä oli snorklaus-välineet mukana, mutta vesi oli sen verran viileää vielä, ettei se oikein houkutellut snorklaamaan.

___

Trogirin rantaa

___

Splitin satama

___

Zlatni Rat

Jännän muotonsa vuoksi Zlanti Rat -rantaa on tituleerattu Kroatian omaleimaisimmaksi rannaksi. Ilmakuvia löytyy netistä, mutta kuten tästä kuvasta huomaat, on Zlatni Rat pikkukivistä muodostunut. Meille sitä markkinoitiin täydellisen pehmeänä hiekkarantana... Kunnon hiekkarantaa emme koko reissulla löytäneet, mutta näissä aalloissa oli kiva keinua!

___

Plitvicen korkein vesiputous

___

Pulan amfiteatteri

Amfiteatterin lisäksi Pulassa oli myös Pariisin riemukaaren kaksonen, Sergian riemukaari. Kommentoin sitä poikaystävälleni suunnilleen tähän tyyliin: "Ai nää on tänne kopioinu Pariisin riemukaaren. Oisko kantsinu keksiä jotain omaa." Myöhemmin saman päivän iltana vuokraisäntämme selvensi, että nimenomaan Pulan riemukaari on näistä kahdesta aito ja ensimmäinen, jonka Napoleon kopioi Pariisiin. Näköjään maisteriksi voi päästä ilman kummoistakaan yleissivistystä, kröhm.

___

Kroatian kieli muistuttaa joskus aikoja sitten opiskelemaani tsekin kieltä. Olen haaveillut, että joskus vielä opiskelen itselleni toimivan tsekin taidon, ja tämä matka sytytti tuon jo hiipuneen kipinän uudelleen. Oulussa ei tietääkseni opeteta tsekkiä, mutta jospa netti tarjoaisi ratkaisun tähän puutteeseen. Mistä lie kertoo, että matkan aikana ensimmäisenä tsekin fraasina mieleeni muistui to je nesmüsl 'se on höpöhöpöä'.

Höpötellen etiäpäin!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, noin kolmekymppinen välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018