Maailman parhaita ohukaisia. Kuva: Oikomutkanen

Laiska sunnuntai on paras päivä ohukaisten tekoon! Ohukaiset on juuri sellainen nopea herkku, johon tarvikkeet yleensä löytyvät kaapista myös ihan ex tempore kokkailua varten. Oikomutkanen otti ja pyöräytti puolikkaan pannaritaikinan, koska makeahammasta kolotti, mutta miehen ollessa reissussa en viitsisi yksikseni syödä koko pellillistä.  Sopivan pientä uunipannua ei ollut kuitenkaan saatavilla, joten paistoin taikinan sitten ohukaisiksi. Aah, miten hyviä! Näitä voi syödä paljaaltaankin, varsinkin silloin kun ovat vielä reilusti lämpimiä. Resepti on tietenkin äidiltä saatu ja siten täynnä rakkautta. Olkaapa hyvä, tässä resepti maailman parhaaseen pannariin, joka siis ohukaisiksikin taipuu:

8 dl                      maitoa

4 dl                      vehnäjauhoa (laita vajaa desi enemmän, jos teet ohukaisia)

3                          munaa

1 tl                       suolaa

1 tl                       vaniljasokeria

1 tl                       leivinjauhetta

0,5 dl                   sokeria

50 g                     voita sulatettuna

Sekoita kuivat aineet yhteen. Vatkaa ne pienissä erissä maitoon. Lisää kananmunat ja sulatettu voi. Kun lisäät kuivat aineet ennen munia, saat taikinasta paakutonta. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 20 minuuttia. Paista 225°C noin puoli tuntia.

 

Ohukaiset voi syödä mansikoiden kera... Kuva: Oikomutkanen.

 

...tai niihin voi laittaa mansikoiden lisäksi sipauksen nutellaa ja muutaman palan banaania. Parhaita ne ovat kuitenkin melkein suoraan pannulta paljaaltaan syötynä. Kuva: Oikomutkanen.
 

Ohukaisten voimalla kohti uutta viikkoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, 32-vuotias välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018