Oikomutkanen on ollut tänään koko päivän todella fiiliksissä siitä, että kesää on vielä reilusti jäljellä! Niinpä kirjoitin ylös enemmän tai vähemmän mielessäni valmiina olleen kesän bucket listin eli toiveeni siitä, mitä tämä kesä tulee vielä pitämään sisällään.

Suunnistusrasteilla käyminen ja suunnistuksessa kehittyminen. Toki jo pelkkä rasteilla käyminen on kivaa, mutta kun oon tällainen ikuinen opiskelija, niin kyllä tuo kehittymisen halukin on tunnustettava.

Kaikkien uusien jätskimakujen testaaminen. Koskee sekä kiskan että kaupan jätskejä. Tässä oon jo ihan hyvässä vauhdissa. 

Kesän Saunaan tutustuminen. Oulun Tuirasta löytyy Kesän Sauna -saunalautta, jonka kiukaan löylyissä haluaisin käydä saunomassa. Lossilla lautalle ja löylyihin, ja löylyistä suoraan uimaan.

Kesän Sauna. Ranta on lähellä, mutta tarpeeksi kaukana, jotta matkan voi taittaa lossilla :)

Luonnonvesissä uiminen. Tunnustan, että en oo vuosikausiin käynyt harvoja yksittäisiä kertoja lukuunottamatta uimassa. Ja kuiteskin tuntuu, että uiminen kuuluu kesään. Lapsenakin uitiin sisarusten kanssa joka päivä kunnes oltiin sinisiä ja pyöräiltiin ilomielin sen takia kilometritolkulla mummolan rantaan. Suomessa virallinen uimakausi alkaa kuulemma 15.6. eli huomenna perjantaina, joten näinköhän uskaltaisin huomenna käväistä joessa uimassa. Gulp.

Auringosta nauttiminen. Tarkoittaa sitä, että aina oon valmis vaikka pelaileen pihapelejä tai rantalentistä jos saan porukkaa kasaan, mutta myös sitä että paljon ikiomia piknikkejä ja myös niitä uimareissuja tiedossa.

Tänään kävin itsekseni piknikillä. Puistossa sain seurata agilityharkkoja ja isän ja pojan futismatsia sekä kuunnella kitaransoittoa.

Asuntovaunu-elämän kokeileminen. Eräällä tutulla on asuntovaunu, jota me Mantelisilmän kanssa saadaan tänä kesänä lainata. Ajateltiin tehdä juhannuksen tienoilla viikon reissu jonnekin päin Norjaa. Aika jänskää, ollaan molemmat täysin noviiseja tässä. Voidaan vaan lähteä ajamaan, ajaa minne halutaan ja pysähtyä kun tuntuu siltä.

Marjastaminen. Tämä on muuttunut Mantelisilmän tapaamisen jälkeen superhelpoksi: hän tiirailee hetken maastokarttaa mobiilista, päättää sen perusteella "missä kannattis käydä kattoon" ja minun ei tarvii paikan päälle tultaessa muuta kuin kumarrella ja heiluttaa poimuria. En tiedä mikä marjavaisto tuolla miehellä on, mutta marjapaikat kyllä löytyy. Eiku hyvät eväät ja takakontillinen ämpäreitä mukaan. Metsässä sielu lepää.

Sukuloiminen. Haluan päästä käymään äitin ja iskän tykönä Kittilässä, siskon tykönä Sodankylässä, veljen luona Turussa, toisen veljen luona Joensuussa, ystävän luona Helsingissä ja toisen ystävän luona Hollannissa. Aikas paljon olisi paikkoja missä käydä, joten jotain on varmastikin pakko siirtää myöhempään, mutta kyllähän rakkaiden ihmisten kanssa grillailu ja joella soutelu on kesän must-juttuja.

Kukkien poimiminen. Ihan vaan siksi, kun se on jotenkin lapsenomaisen hellyyttävää kesäpuuhaa.

______

Kaiken kaikkiaan siis toteutettavissa olevia toiveita mulla - mites sulla, oletko miettinyt, mitä tänä kesänä ehdottomasti haluat tehdä?

 

 

Kommentit (5)

Vierailija

Jokos olet päässyt tutustumaan punkkeihin lähemmin, kun tuolla heinikossa kömyät?

Oikomutkanen
Liittynyt24.8.2016

En onneksi! Ja toivottavasti ei tarviikkaan. Ainahan pitäis muistaa pukeutua peittävästi, mutta enpä kyllä aina muista. Ja heinikossa könyämisestä en luovu :)

Oikomutkanen
Liittynyt24.8.2016

Daim-lakritsi. Tuhdisti makua, särmikäs, sopivasti väkevä. Vois sopia hyvin yhteen vaniljapallon kanssa.

Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, noin kolmekymppinen välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Olin vielä jokin aika sitten kieliin ja kielitieteellisesti suuntautunut yliopisto-opiskelija, mikä saattaa selittää satunnaiset kielenkäyttöön liittyvät kannanotot. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen@gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018