Fiksu kun olen, luulin saaneeni kalan, vaikka siima vain meinasi jäätyä kiinni pilkkireikään. Kuva viime keväältä. Kuva: Oikomutkanen.

MeNaisten Facebookissa julkaistiin muutama päivä sitten juttu Kyky lähteä baarista ajoissa kotiin ja 9 muuta tilannetta, joissa todellinen älykkyys mitataan. Jutun perusteella voi päätellä, että Oikomutkanen on puoliksi fiksu. Mitä jutun väittämät olivat, ja kuinka ne pätevät minuun? Entäpä sinuun?

  1. Fiksu osaa lopettaa ajoissa. Ehkä osaan, ehkä en. Kävin vängällä sosionomi-opinnot loppuun, vaikka koko ala tuntui puolivälin jälkeen aivan väärältä. Lopetin siivoustöiden tekemisen ennen kuin ne veivät multa järjen. Joten kaiken kaikkiaan fifty-sixty, sanoisin. Tämä toteutuu harvoin herkkuja syödessä.
  2. Fiksu on tasa-arvoinen ja kiltti.  Jos jotain yliopistossa opin, niin se oli asioiden katsominen monelta kantilta. Se rohkaisee myös joustavaan ajatteluun ja sitä kautta tasa-arvoon, koska tasa-arvo tarkoittaa ihmisten kohtelemista heidän lähtökohtiensa mukaan eikä kaikkien kohtelemista samalla tavalla.
  3. Fiksu tietää, milloin baarista kannattaa lähteä kotiin. Ja vielä fiksumpi ei mene baariin ollenkaan! Kymmenen pistettä mulle!
  4. Fiksu juo vettä ja pesee meikit kotiin päästyään. Katso edellinen kohta. Oon tässäkin siis askeleen edellä.
  5. Fiksu ylläpitää säännöllistä ruokavaliota. Kyllä! Pitää syödä hyvin, että jaksaa kasvaa.
  6. Fiksu osaa ottaa rennosti. Ei onnistu sitten niin millään. Varsinkin työasiat ovat jatkuvasti mielessä. Määräaikaisessa työsuhteessa olevana en saa edes pitää mulle kertyvää muutamaa lomapäivää jotta voisin välillä chillata. Kesän työttömyyspätkää odotellessa...
  7. Fiksu uskaltaa olla itsevarma. Päinvastoin, vapisen uuden edessä kuin haavanlehti. Tosin siitä huolimatta oon uskaltanut kokeilla eri juttuja. Uskalsin jopa lähteä au pairiksi täysin uusiin ympyröihin, vaikka olin silloin niin arka, että juoksin postimiestäkin piiloon.
  8. Fiksu tuntee omat heikkoutensa. Juu. Mutta niiden ääneen myöntäminen onkin sitten vaikeampaa. Ja vielä vaikeampaa on niiden tuntemisesta huolimatta kiertää ne. Ehkäpä fiksuin onkin se, joka hyväksyy heikkoutensa, jos niitä ei voi muuttaa? Vaikka eipä sekään taida mun kohdalla toteutua. Ois niin hitsin kiva olla täydellinen.
  9. Fiksu käyttää festareilla ja keikoilla korvatulppia. Täppä tähän. Ainakin silloin, kun en unohda niitä kotiin.
  10. Fiksu ei tunne huonoa omatuntoa satunnaisesta viinilasillisesta tai suklaapatukasta. En ymmärrä väittämän perusoletusta, koska herkkujen syönti ei ole satunnaista vaan normi. Ehkäpä jaksaisin potea huonoa omatuntoa paremmin, jos sitä tarvitsisi tehdä harvakseltaan, mutta että jatkuvasti? Sanon suoraan, että parempaakin tekemistä löytyy, joten en jaksa vaivautua potemaan huonoa omaatuntoa syömisistäni.

______________

Miltä näyttää, ootko fiksu vai vielä fiksumpi? Mukavaa tiistaipäivää sinulle, lukijani!

Fiksu kun olen, kävin reippaan hiihtolenkin orastavista flunssaoireista huolimatta. Kuva: Oikomutkanen.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, 32-vuotias välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018