Tunnustan. Avokado on oikeasti aika pahaa. Julkisesti niitä pitää hehkuttaa ja sanoa syövänsä niitä paljon, koska ne ovat tooooosi terveellisiä ja niiden rasvahappokoostumus on niiiiiiin erinomainen. Jee fitness, jee dieetti ja jee terveelliset valinnat! Joopa niin. Totuushan on se, että avokadot ovat mauttomia löllötyksiä. Joten, mihin piilotan avokadon niin, ettei se maistu tai tunnu silloin, kun olen sitä tarjouksesta erehtynyt ostamaan? Tietenkin Oikomutkasen maukkaaseen mango-punaherukka-avokado smoothieen!

_______________________________________________________________________________________

Tarvitset avokadon, puolikkaan mangon ja desin punaherukkaa. Opin tänään sen, että kaupan syöntikypsät mangot eivät välttämättä ole kypsiä, joten asia kannattaa tarkistaa ennen kokkailua. Mango on parhaimmillaan silloin, kun se valumalla valuu mehua, kun sitä kuorii kuorimaveitsellä. Kypsää mangoa on mahdotonta syödä siististi!

_______________________________________________________________________________________

Avokado ja mango kuutioiksi ja blenderiin. Marjat perään. Kannattaa pilkkoa mango suht pieneksi, niin se, hmm, smoothioituu nopeammin. Kuvassa näkyvät palat olivat hieman turhan isoja.

_______________________________________________________________________________________

Soseuta kunnes suhtkoht tasaista. Lisää maitoa ja puoli desiä maitorahkaa. Soseuta hieman lisää. Itse laitoin maitoa puolisen desiä, ja smoothie oli melko paksua, joten helpommin juotavaa smoothieta haluavat lisätköön enemmän maitoa. (Kaikki aineet voi varmastikin lisätä yhtä aikaa heti alussa, mutta itselleni maito ja rahka olivat puolenvälin oivallus, joten laitoin ne vasta jälkikäteen, hihiiiihhhii!)

_______________________________________________________________________________________

Nauti – voin vannoa, että avokado ei maistu yhtään!

_______________________________________________________________________________________

PS. Kuten näkyy, opin tänään mangon kypsyyden tarkistamisen lisäksi sen, miten kuvia laitetaan tekstin sekaan. Visuaalisesti paras postaukseni tähän mennessä, vai mitä?

Kaksi päivää tammikuuta jäljellä: annetaan mahdollisimman monelle vastaantulijalle pirteä hymy vielä ennen kuun vaihdetta!

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Ihana lukija

Hieno postaus ja paljon havainnollistavia kuvia! Herkullisen näkönen toi lopputulos. Melkein haistan ja maistan sen. Ostin kerran avokadon, mut se olikin harmaa sisältä, enkä oo sen jälkeen niihin koskenu. :)

Toinen pölijä

Nuo kuvat kyllä elävöittävät tekstiä hienosti! Minusta avokado ei piilotusta kaipaa; ihanan pähkinäisen pehmeä (kypsänä, raakana ei ole niin hyvää) ja vielä terveellinen. Sopii vaikka mihin - salaattiin, pastaan, munakkaaseen, kuulemma myös leivän päälle... Kaksikymmentä kertaako se piti maistaa uutta makua, ennen kuin siitä voi oppia pitämään, eli ei muuta kuin jatkahan harjoituksia!

Oikomutkanen
Liittynyt24.8.2016

Kiitos kommenteista! Minusta avokadon kohdalla ongelma ei ole niinkään maku vaan pehmeän löllö koostumus, joka ei tunnu hyvältä suussa, varsinkaan kun sen yhdistää maun mietouteen. Aina ei oo pakko jos ei taho, joten enemmät harjoitukset saavat osaltani jäädä. Syön ennemmin pähkinöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, noin kolmekymppinen välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018