Teoriassa Oikomutkanen on turvallinen kuski. Kävin tekemässä ajokortin teoriakokeen viime viikon torstaina. Noudatin itseni kanssa ennalta sovittua linjaa, jonka mukaan ei jäädä vatvomaan, vaan luotetaan ensimmäisen vastauksen voimaan. (Noh, kahden kysymyksen kohdalla saatoin vatvoa ihan vähän vaan.) Ajo-opettajani kertoi, että vain alle viisi prosenttia B-kortin teoriakokeeseen osallistujista saa ensimmäisellä kerralla kaikki oikein. No, minä sain. Jottei omakehu liikaa haisisi, alla on eilen tiistaina tekemäni harjoituskokeen tulos:

Teoriakokeessa on siis 60 kysymystä ja aikaa puoli tuntia. Kysymyksistä kymmenen on sanallisia ja loput kuvakysymyksiä. Koe on hyväksytty, jos virheitä on sanallisissa kolme tai vähemmän ja kuvissa kahdeksan tai vähemmän. Kysymykset ovat helppoja, jos tuntee liikennemerkit ja ajovuoroja koskevat säännöt. Kuvat ovat kuitenkin joskus hämääviä: aina kuvasta ei välttämättä esimerkiksi erota kuinka pitkälle tie oikeastaan jatkuukaan ennen mutkaa, jolloin vastaaminen kysymykseen ”voitko lähteä ohittamaan” vaikeutuu huomattavasti. Siltikin koe on mielestäni helppo, ja siitä selviytyy kunnialla vähällä vaivannäöllä.

Nyt onkin sinun vuorosi testata, miten pärjäisit kokeessa! Alla seitsemän kuvaa harjoituskokeen kysymyksistä, ja niiden jälkeen oikeat vastaukset. Kuvakysymyksissä vastausvaihtoehdot ovat kyllä tai ei.

 

 

 

 

 

 

Oikeat vastaukset: A, kyllä, kyllä, kyllä, kyllä, ei, ei.

Miten meni noin niinku omasta mielestä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Ihana lukija

Tosi hyvin osasit! Mää en :) Aika paljon tulee sävellettyä liikenteessä ja niin monella muullakin. Siksi kai niitä onnettomuuksia tapahtuu niin paljon. Pitäisköhän välillä käydä ajantasaiset matskut läpi.

Oikomutkanen
Liittynyt24.8.2016

Hei! Teoriakysymysten osaaminen ei välttämättä tietenkään kerro miten hyvin ajaessa liikennesäännöt muistuu mieleen, kun ne pitää yhtäkkiä vaan tietää. Ja onhan se vähän niinkin, että vaikka miten hyvin ajaisi itse, voi joutua vaaratilanteeseen kun muut eivät noudata sääntöjä. Vaan eipä muuta kuin kertaamaan jos siltä tuntuu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Oikomutkanen-blogia kirjoittaa Rita, noin kolmekymppinen välillä ihan pölijäksi heittäytyvä nainen Oulusta. Olen ihanan Mantelisilmän avopuoliso, viiden enemmän tai vähemmän ison mukulan sisko ja muutaman huipputyypin ystävä. Ammatiltani olen kasvatus- ja opetusalan kehittyvä pro sekä osa-aikainen tekstityöläinen. Blogitekstit suodattuvat näiden filttereiden läpi, ja vastuu ei ole sen enempää lukijalla kuin kenelläkään muullakaan. Toimin perkolaattorikahvilla, lataudun liikunnasta ja siirrän avaruuksia läheisyyden voimalla. oikomutkanen(at)gmail.com 

Hae blogista

Blogiarkisto

2018