New year, new you, lukee tällä hetkellä joka lehdessä ja nettisivulla. Uusi vuosi on kuuluisasti sitä muutoksen, päätösten ja parempien aikeiden aikaa, kun kaikki lupaavat muuttua paremmiksi, uusiksi ihmisiksi.

Mutta entä kun vanhassa ei oikeastaan ole mitään vikaa? En halua olla uusi minä, vaan parempi versio vanhasta minästä. Haluan olla sellainen minä, joka itse asiassa tekee ne kaikki asiat, mitä olen aina halunnut tehdä ja sanoo tekevänsä - en sellainen minä, joka jättää asiat tekemättä, koska epäilee itseään liiaksi. Haluan olla rohkea, sinnikäs ja aina vaan uudelleen yrittävä. Haluan olla sellainen minä, joka elää elämäänsä tavalla, josta on ylpeä ja jonka jälki maailmassa on plus- eikä miinusmerkkinen. 

Haluan olla kuin pieni minä, joka opetteli ajamaan pyörää yhden iltapäivän aikana kaatuen monesti, mutta noussen ylös vielä useammin. Sellainen oikea minä, ilman krumeluureja ja jatkuvaa omien kykyjen epäilyjä. Sellainen, joka todella uskoi itseensä, aatteisiinsa ja ajatuksiinsa. Siksi minäkin teen uuden vuoden lupauksia: ollakseni aito, oikea, vanha minä. 

Tässä siis minun uuden vuoden lupaukseni ja tavoitteeni:

  • Kirjoitan tähän blogiin säännöllisesti, vähintään kerran viikossa ennalta päätettynä päivänä.
  • Olen rohkea, sanon mielipiteeni ja puolustan oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Hyvien ihmisten hiljaisuus rapauttaa kaiken hyvän perustan.
  • Muodostan rutiinin ja noudatan sitä, sillä se auttaa pitämään asiat ja itseni järjestyksessä - vaikka kuinka inhoankin kaavoihin kangistumista ja joustamattomuutta.
  • Teen ruokaostokset suunnitelmallisesti, vähennän hävikkiä entisestään ja tähtään entistä enemmän kasviperäiseen ruokavalioon.
  • Olen tuotteliaampi ja tehokas niinä hetkinä, kun hoidan asioita, työskentelen tai kirjoitan. Siten voin olla entistä paremmin läsnä muulloin. 

Ja viimeisimpänä mutta ei todellakaan vähimpänä:

  • Keskityn olennaiseen. Nautin nykyhetkestä, olen läsnä ja kiitollinen. Huomiselle kannattaa suunnitella, mutta sille ei kannata elää. 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista