“There's no such thing as perfect. Chasing ''Perfect'' is the shortest road to not achieving it.” 
― Gary Vaynerchuk

 

Minun perfektionismini on tietynlaista pelkuruutta. Kun tähtää täydellisyyteen - joka on täysin saavuttamaton unelma - ei oikeastaan koskaan tarvitse yrittää. Koska ei koskaan ole tyytyväinen siihen, mitä on saanut aikaan, ei oikeastaan koskaan tarvitse ottaa riskejä. 

Sitä yrittää, mutta vain sellaisia asioita, joista ei oikeastaan välitä. Intohimon kohteet jäävät taustalle turvaan, sillä epätäydellisyys niissä olisi liikaa pienelle perfektionistille. Sisintä kalvaa tunne siitä, että tuhlaa elämänsä harrastelemalla turhien asioiden parissa, mutta pelko epäonnistumisesta tärkeiden asioiden parissa olisi ehdottomasti liikaa.

Tälle blogille uhkaa käydä samoin kuin kaikille muillekin perfektionistin projekteille: täydellisyyden tavoittelu pistää jarrut pohjaan tekstien julkaisulle ja kirjoittamisellekin, sillä mikään täydellistä saavuttamaton ei läpäise seulaa. Ideoita löytyy loputtomasti ja kirjoitustaitoakin riittävästi, mutta aika ei riitä täydellisyyden hiomiseen. (Jos aikaa olisi tarpeeksi, löytyisi teksteistä eittämättä jotain muita julkaisun estäviä ongemia...)

Kun tekstejä ei kirjoita, saati sitten julkaise, kuihtuu blogi ennen alkuaan. Perfektionistin täydellisin saavutus on täydellinen epäonnistuminen. Sitä ei tosin koe epäonnistumisena, sillä kyse on tekemättä jättämisestä, ei tehdystä työstä.

Itseään voi huijata niin monin eri tavoin.

Jos haluaa vaikuttaa, kommunikoida, muuttaa asioita, on luotava sisältöä.

Epätäydellistä, keskeneräistäkin, mutta ajatuksella, intohimolla ja rakkaudella luotua. 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Tykkään sun teksteistä. Ihanan suuria ajatuksia, mikä vaatii rohkeutta. Perfektionismin kanssa ajattelen aina välillä itse, että haluanko oikeasti olla "täydellinen". Vastaus on aina ei, sillä se ei ole inhimillistä, se ei ole ihmisyyttä. Jatka.

MinjaH
Liittynyt7.11.2017

Kiitos, ihanasti sanottu! Toivoisin jonain päivänä olevani niin rohkea tai kekseliäs, että osaisin siirtää ajatukseni käytäntöön. Tekstiksi saaminen on jo alku, ja tämä palaute antaa intoa jatkaa. Vastaus tulee kyllä auttamattoman myöhässä, mutta opettelen tässä vielä portaalin käyttöä. 

En ehkä itse yritä olla täydellinen, mutta erehdyn välillä kuvittelemaan, että aikaansaannokseni voisivat olla - mutta eivät kenenkään voi. Olet oikeassa, se juuri on inhimillistä, ja jos jotain ihailen, niin ihmisyyttä. Miksei se siis saisi näkyä teksteissänikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hae blogista