Kirjoitukset avainsanalla onnellisuus


Lista asioista, joita olen elämäni aikana halunnut

(ja luullut tarvitsevanikin), mutta joita en ole saanut, on kovin pitkä.

Lista asioista, joiden saamatta jääminen on harmittanut, on puolestaan kovin lyhyt.

Mikä määrä turhuuksia, hetken tyytyväisyyttä pian tyytymättömyydeksi muuttuneena, on jäänyt väliin! Ei auta kuin olla kiitollinen. Kun tavoitteena on se oikea, itsestä peräisin oleva onnellinen elämä, juuri tällaiset ympäristön syöttämät turhat halut vievät vain taaksepäin. Kokemusta on, haluista, täyttymisestä ja syyllisyydestä. 

Pitänee olla kiitollinen myös siitä, että paljoa rahaa ei koskaan ole ollut tuhlattavaksi asti.

Yhdessä vaiheessa halusin kenkiä, ja ostinkin niitä. Onneksi monet, melkeinpä useimmat, sopivat vieläkin makuuni, mutta monet ovat myös olleet hutiostoja - jotain, jotka ehkä osuivat tiettyyn unelmakuvaan itsestäni, mutta eivät sitten sopineet todellisuuteen.  Olin oikea markkinoijan unelmakohde: osta tätä, niin olet sitä.

Ja minähän ostin. Mutten koskaan ollut. Sanomattakin selvää, että monet jäivät lähes käyttämättä.

Olen halunnut myös olla hoikempi, lihaksikkaampi, hoikempi ja lihaksikkaampi, muodokkaampi, eri mallinen, you name it. Joitain näistä olen ollutkin, yhtään onnellisempi en silti silloinkaan.

Kun opin, mitä minun tarvitsee olla - hyvinvoiva, vahva ja tasapainoinen - ja päätin tavoitella vain sitä, olen onnellisempi jo nyt. Flunssaisena, väsyneenä, enkä vielä niin fittinäkään. 

Nykyään osaan vaimentaa taustahälyn, ainakin entistä paremmin. Kun haluan jotain, osaan astua taaksepäin ja miettiä miksi: vastaako se todella johonkin tarpeeseen, vai vastaako se vain ulkopuolelta kuuluvaan kuiskeeseen.

On tärkeää osata erottaa se, mitä haluaa, siitä, mitä tarvitsee. 

You can't always get what you want. But sometimes you get what you need. - Rolling Stones

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa