Kirjoitukset avainsanalla unelma

Meidän elämäntapamme tällaisenaan - tienaa rahaa, kuluta, kertakäytä, heitä pois, aloita uudestaan - on väistämättä tulossa tiensä päähän. Sen voi nähdä uhkana ja loppuna tai mahdollisuutena parempaan.

 

Minä uskon jälkimmäiseen. Ja siitä tässä blogissakin on kyse: tavoitteesta päästä irti tästä myrkyllisestä, tuhoisasta noidankehästä, jota nykyinen elämäntapamme edustaa, ja etsiä keino elää luoden, uudistaen ja arvoa lisäten, ei kuluttaen ja tuhoten.

Kaikki hyvä, mitä meillä on, on seurausta teoista ja valinnoista. Siitä, että jotkut ovat päättäneet tarttua toimeen. Suuressa mittakaavassa asiat eivät ole koskaan olleet näin hyvin, sillä ihmiset ovat nähneet muutoksen tarpeen ja päättäneet toteuttaa sen.


Photo by The Library of Congress on Foter.com / No known copyright restrictions

He ovat unelmoineet suuria ja saavuttaneet sen teoillaan, puheillaan ja esimerkillään. Siinä onkin paremman tulevaisuuden ydin: muutos tapahtuu aina, joko parempaan tai huonompaan. Joku unelmoi aina ja on riittävän motivoitunut sen saavuttamaan. Tällä hetkellä unelmiaan toteuttavat ne, joiden mielessä siintää mahdollisimman lihava rahapussi, muista ja maailmasta viis.

Se, että meillä asiat ovat hyvin juuri nyt, ei saisi johtaa toimettomuuteen - se pitäisi ottaa todisteena siitä, että asioihin voi vaikuttaa. Että toimeen tarttuminen kannattaa. Todisteena siitä, että vastuun kantaminen kannattaa. Ja nyt en puhu yksilön vastuusta, se meillä kyllä on hanskassa - vaan yhteisvastuusta. Vastuusta kaikesta siitä, mitä jaamme kaikkien kanssa. Ihmisyydestä, inhimillisyydestä, oikeudenmukaisuudesta, tasa-arvosta, ympäristöstä, maapallosta.

 Photo by Binyamin Mellish from Pexels

 

Lähes meillä kaikilla on synnynnäinen tarve ja kyky empatiaan, samaistua ja auttaa muita: juuri nyt emme käytä tätä kykyämme tarpeeksi jahdatessamme hetkellistä, yksilöllistä täyttymystä. Siksi olemme onnettomia, vaikka emme syytä ymmärräkään. Emme ota vastuuta asioista, joihin meillä olisi valtaa vaikuttaa, ja tunnemme itsemme voimattomiksi ja turhautuneiksi. Ei meidän ole pakko tuntea näin, jos vain avaisimme silmämme. Yhdessä.

 

 

Ensimmäinen kuva Pixabay

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa