Kirjoitukset avainsanalla Menneisyys

Disclaimer: totta kai elämme nyt paremmassa maailmassa kuin ennen. Tasa-arvoinen avioliittolaki, #metoo-kampanja, ympäristöystävällisemmät tuotteet ja tuotanto jne. Mutta se ei tarkoita, etteikö meillä olisi historiasta opittavaa, niin hyvässä kuin huonossa.(Enkä toki haikaile kuvan esittämää todellisuutta, jossa naisten rooli oli aina kotona, aina palvelusalttiina, kakkosluokan kansalaisena.)

 

Tiesitkö, että:

  • Ruoanlaitosta tulevat tuoksut valmistavat kehoa syömään ja lisäävät sen nautintoa? Takeaway-ruoka on kivaa, mutta se ei voi yltää tässä samaan kuin alusta asti kotona tehty.
  • Meidät on tehty tuntemaan tyydytystä muiden auttamisesta ja yhteisöllisyydestä, sillä se on lajimme menestyksen tae. Ei oman edun tavoittelu. Siksi aito hyvinvoinnin etsintä kannattaa suunnata ulospäin muihin ihmisiin, ei tavaraan, dieetteihin tai lomamatkoihin. (Ja siksi työssäolevat haluavat tukea aktiivimallin sortamia työntekijöitä lakolla.)
  • Tehotuotannon köyhdyttämän maaperän voi rikastaa uudelleen käyttämällä pelkästään perinteistä vanhan ajan vuoroviljelyä - luonto korjaa ilman yhtään keinotekoista lannoitetta.
  • Lastenhoito ei ole vain vanhempien hommaa. Ihminen on kehittynyt kasvamaan ja kasvattamaan yhteisössä, vanhempien, isovanhempien, tätien ja setien, naapurien ja ystävien kanssa. Ei ihmekään, että pärjäämisen kulttuurissa yksinäiset kotivanhemmat ja kiireiset työssäkävijät väsyvät - meidän ei kuulu pärjätä yksin, vain maksettujen palveluiden varassa. Yksin pärjäämisen vaatimus on luonnoton ja raskas.
  • 70 % sairauksistamme on nykyisten elintapojamme seurausta. Ruoka, kiire, liikkumattomuus - meidät on tehty liikkumaan, ei istumaan. Syömään oikeaa ruokaa, ei pelkästään teollista. Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia. 

 

Joskus se on vain yksinkertaista


Kuva täältä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa