Jäin miettimään otsikon kysymystä, kun luin Maaret Kallion kolumnin. Kallio kirjoittaa, että meidän tulisi omien haaveidemme ja halujemme sijaan keskittyä itseä enemmän muihin ihmisiin. Haluan tuoda aiheeseen vähän erilaisen näkökulman.

Omia unelmia tavoitellessaan ei saa tietenkään unohtaa muita ihmisiä. Tosin usein muut ihmiset ovat osa haaveita, jopa niiden keskiössä. Saatetaan unelmoida parisuhteesta, perheen perustamisesta tai antoisista ystävyyssuhteista.

Ihminen, joka tietää mitä tahtoo ja esimerkiksi viihtyy sen takia työssään, yleensä viihtyy omissa nahoissaan eikä koe muita uhkaksi.

Ihminen, joka tietää mitä tahtoo ja esimerkiksi viihtyy sen takia työssään, yleensä viihtyy omissa nahoissaan eikä koe muita uhkaksi. Sen takia hän on myös todennäköisesti parempi puoliso, äiti, tytär ja ystävä. Kun on löytänyt oman juttunsa ja ehkä jopa on jo saavuttanut sen, osaa myös kannustaa ja tukea muita ihmisiä.

Itse saan voimaa siitä, että voin tukea ja auttaa muita löytämään oma juttunsa. Pääsen tekemään sitä nykyisessä leipätyössäni ja on todella palkitsevaa saada siitä kiitosta. Ehkä tämän bloginkin tavoite on pikkuhiljaa kirkastumassa: haluan saada niin itseni kuin lukijatkin tunnistamaan vahvuutensa ja sen oman juttunsa - ja tulla sitä kautta onnellisemmiksi.

Oman jutun tunnistaminen ja toteuttaminen ei ole mielestäni ainakaan lähtökohtaisesti itsekästä. Sen tekemättä jättäminen on joskus itsekkäämpää, ainakin jos se johtaaa katkeruuteen ja kateuteen.

 

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram