Olen löytänyt hyvän motivaation vähentää turhaa kulutusta. Sen vähentäminen nimittäin johtaa väistämättä siihen, että roskapussi tarvitsee viedä yhä harvemmin. Kun vähennät kulutustasi ja vältät kirjaimellisesti OSTAMASTA lisää ROSKAA, joudut viemään roskapussin harvemmin. Mahtavaa!

Nythän joutuu kaupassa maksamaan muovipusseista yhä enemmän, mikä on varmasti itse kullakin vähentänyt niiden kulutusta. Aluksi kyllä myönnän miettineeni, että mihinkäs ne roskat sitten kotona laitetaan, koska meillä oli tapana kierrättää kauppakassit roskapusseiksi. Sittemmin olen oppinut, että on parempi ostaa niitä ohuempia roskakasseja kaupasta. Ne ovat paitsi halvempia, niissä on myös vähemmän muovia. Kaikkein paras tavoite kuitenkin on, että niitäkin tarvitsee ostaa jatkossa yhä vähemmän.

Meidän taloyhtiössä on tehty kierrätys helpoksi. Meillä on roskikset kaikille näille: biojätteet, sanomalehdet, pahvit, muovit, metalli, lasi, pienet sähkötarvikkeet ja sekajäte. Nämä kaikki myös kierrätämme. Vasta, kun alkoi kierrättämään muoviroskia, huomasi, miten paljon muovijätettä tuleekaan.

Vähentääkseni roskistenvientitiheyttä, aion itse tehdä näin:

  • Ylipäänsä ostan vähemmän sellaista, mitä en tarvitse
  • Vältän ostamasta lapselle yksittäispakattuja jukurttipurkkeja ja smoothiepusseja
  • Vältän ostamasta hedelmien pusseja (täytyykin vihdoin hankkia sellaiset kestopussit)
  • Valitsen yhä enemmän tuotteita, jotka eivät ole muoviin käärittyjä
  • Kannan mukanani kestomukia, mikäli epäilen kaipaavani take away -kahvia päivän aikana
  • Kannan mukana omia kauppakasseja

 

Jätä omat vinkkisi roskien viemisen vähentämiseksi kommenttiboksiin!

Nunu

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Todella täydellinen tapa toimia. Kunhan moni alkaisi toimi edellisten toimintatapojen mukaan.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Toivotaan näin! Uskon, että ollaan vihdoin heräämässä siihen, että tämä kerskakulutus on pakko lopettaa. Kohti kestävämpää kulutusta siis. Kiitos kommentista!

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Kiitos kommentista! Totta, hyvä kun lisäsit tuon ruoan pois heittämisen. Se on tosiaan törkeää monestakin näkökulmasta katsottuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016