Ihan vielä ei ole piparkakkuaika, mutta voit jo harjoitella puuhaa tekemällä näitä hauskoja koristeita. Tyttäreni on innokas askartelemaan. Kaipaan mieluiten helppoja ohjeita, joihin ei tarvitse erikoisia aineksia. Ensimmäistä kertaa teimme yhdessä taikataikinaa, jonka ainekset sinullakin on todennäköisesti kaapissasi.

Taikinaan tarvitset:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl suolaa
  • noin 5 ruokalusikallista vettä

Sekoita ensin keskenään vehnäjauho ja suola. Sen jälkeen lisää vesi, jota voit tarvita vähän enenmmän kuin ohjeessa. Sekoita massa tasaiseksi. Sitten ei muuta kuin kaulimaan ja muotoilemaan. Näistähän voi tehdä mitä figuureita vain, mutta me päädyimme tekemään koristeita piparkakkumuoteilla. Tee reiät taikinaan ennen kuin laitat ne uuniin, jotta voit valmiina ripustaa nämä vaikkapa joulukuuseen.

Nämä kovettuvat 125-asteisessa uunissa noin tunnissa. Anna niiden jäähtyä ennen kuin alat maalata niitä. Lisää vielä nauhaa tai lankaa ripustusta varten.

Mahtavaa näissä koristeissa on, että voit sitten aikanaan hävittää ne biojätteen mukana, kunhan nauha on kompostoituvaa materiaalia.

Nunu

ps. Vielä kun joskus saisi leivottua ihan syötäväksi kelpaavaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram