Kirjoitukset avainsanalla unelmat

Täytin juuri vuosia, ja synttäreiden aikaan on hyvä aina pohtia vähän elämäänsä. Jos mietin elämääni 10 vuotta taaksepäin, voin vain olla tyytyväinen nykyseen itseeni ja elämääni. Minusta on tullut rohkeampi ja jotenkin tuntuu, että minusta on tullut enemmän minä. En välitä enää niin paljon siitä, mitä muut ajattelevat ja uskallan tehdä oman näköisiä ratkaisuja. Ei tämä tietenkään tarkoita, että elämä olisi aina auvoisaa, mutta varsinkin tällaista osaelämäkatsausta tehdessä sitä huomaa, että elämässä on paljon hyvää.

Olen miettinyt viime vuosina paljon vanhenemista - en niinkään ryppyjen muodossa (no okei, olen miettinyt niitäkin), mutta ennen kaikkea elämän rajallisuuden muodossa. Mitä kaikkea haluan vielä tehdä ja mihin käyttää energiani? Olen päätynyt siihen, että haluan tehdä hyvää ja käyttää energian hyvään. Tehdä itselleni hyvää, läheisilleni hyvää ja tuntemattomille hyvää.

Vaikka ihminen muuttuu koko elämänsä ajan, jotakin myös säilyy matkassa mukana. Koen, että itselläni nuo asiat ovat olleet innokkuus oppia ja kokeilla uutta sekä huumorintaju. Ei tämä elämä ole niin vakavaa! Tai oikeastaan on se, ja juuri sen takia tarvitaan pilkettä silmäkulmaan. Eihän tästä muuten hengissä selviä! Eikä muuten selviä sittenkään. Naururypyt on sitä paitsi paljon siistimmät kuin ne tavalliset.

Nunu

 

Ps. Nämä kuvat ovat keväiseltä Antibesin reissulta

Kommentit (0)

Kuva: Fietzfotos/Pixabay

Haluan ajatella, että juuri mikään ei ole liian myöhäistä. Joskus on vaan niin hankala tietää, mitä oikeasti haluaa, mistä on kiinnostunut ja mitä taas on tehnyt siksi, että niin kuuluu tehdä. Joitakin asioita tulee tehdyksi, kun täyttää muiden odotuksia.

Olen itse ollut onnekas, koska minua on perheessä ehkä vähän vahingossakin kannustettu itselleni ominaiseen suuntaan. Minua on kannustettu opiskelemaan, ja olen toden totta tehnyt niin. Olen aina tykännyt opiskelusta ja oppimisesta. Tiedonjanoni ja uteliaisuuteni on tehnyt opiskelut minulle melko helpoksi ja hauskaksi. Pitkälle opiskelu ei tosin ole tuonut minulle turvattua tai loistokasta toimeentuloa, mitä vanhempani varmaankin toivoivat. Opiskelu on kuitenkin tuonut minulle tyydytystä tiedonjanoon ja ympärilleni ihmisiä, joiden kanssa voin jakaa tämän kaiken.

Lue aiemmasta postauksestani vinkkini siihen, miten voit tunnistaa asioita, jotka sinua aidosti kiinnostavat. Suosittelen tekemään niitä lisää!

Nunu

Kommentit (2)

Vierailija

Aika harvoin sitä koulutuksen jälkeen pääsee huippupalkoille.Se aika koittaa vielä.Kuitenkin opiskelusta nauttivan päämäärätietoisen kannattaa opiskella. Se kaikki tieto on todella arvokasta , arvokkaampaa kuin se kuukausipalkka.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Näin se voi olla, eikä raha ole aina tärkeintä. Kunhan tulee toimeen ja tykkää siitä, mitä tekee.

Jäin miettimään otsikon kysymystä, kun luin Maaret Kallion kolumnin. Kallio kirjoittaa, että meidän tulisi omien haaveidemme ja halujemme sijaan keskittyä itseä enemmän muihin ihmisiin. Haluan tuoda aiheeseen vähän erilaisen näkökulman.

Omia unelmia tavoitellessaan ei saa tietenkään unohtaa muita ihmisiä. Tosin usein muut ihmiset ovat osa haaveita, jopa niiden keskiössä. Saatetaan unelmoida parisuhteesta, perheen perustamisesta tai antoisista ystävyyssuhteista.

Ihminen, joka tietää mitä tahtoo ja esimerkiksi viihtyy sen takia työssään, yleensä viihtyy omissa nahoissaan eikä koe muita uhkaksi.

Ihminen, joka tietää mitä tahtoo ja esimerkiksi viihtyy sen takia työssään, yleensä viihtyy omissa nahoissaan eikä koe muita uhkaksi. Sen takia hän on myös todennäköisesti parempi puoliso, äiti, tytär ja ystävä. Kun on löytänyt oman juttunsa ja ehkä jopa on jo saavuttanut sen, osaa myös kannustaa ja tukea muita ihmisiä.

Itse saan voimaa siitä, että voin tukea ja auttaa muita löytämään oma juttunsa. Pääsen tekemään sitä nykyisessä leipätyössäni ja on todella palkitsevaa saada siitä kiitosta. Ehkä tämän bloginkin tavoite on pikkuhiljaa kirkastumassa: haluan saada niin itseni kuin lukijatkin tunnistamaan vahvuutensa ja sen oman juttunsa - ja tulla sitä kautta onnellisemmiksi.

Oman jutun tunnistaminen ja toteuttaminen ei ole mielestäni ainakaan lähtökohtaisesti itsekästä. Sen tekemättä jättäminen on joskus itsekkäämpää, ainakin jos se johtaaa katkeruuteen ja kateuteen.

 

Nunu

Kommentit (0)

On aikamoista itsensä huijaamista, jos ajattelee, että unelmat toteutuvat itsestään. Ehkä joskus käy tuuri ja tuntuu, että jokin toive "tippuu taivaalta" suoraan syliin - mutta silloinkin siihen on osattava ja uskallettava tarttua. On myös osattava tunnistaa tilanteet, joissa unelmaan toteuttamiseen tarjoutuu mahdollisuus.

Olen kirjoittanut melko useasti siitä, miten kivaa unelmoiminen on ja miten on mahdollista tunnistaa uinuvat unelmansa. Ei kannata jäädä vain tuijottamaan sateenkaarta (vaikka sekin on ihanaa ja hyödyllistä), vaan kulkea määrätietoisesti etsimään aarretta ;) Usein unelman eteen on tehtävä töitä, todennäköisesti aika paljonkin. Kuka sen sanoikaan, että suurin osa on perspiraatiota (siis hikeä) ja paljon pienempi osa inspiraatiota?

Kun tiedät, mitkä ovat unelmiasi (olkoon ne suuria tai pieniä), mieti niitä askeleita, joita sinun on tehtävä unelman toteuttamiseksi. Jos haluat kirjoittaa kirjan, aloita kirjoittamaan jotakin tänään. Jos haaveilet alanvaihdosta, selvitä missä kyseistä alaa voi opiskella tai kysy asiasta joltakin alan ammattilaiselta. Jos haluat ensi vuonna matkalle, mieti kuinka paljon ja mistä asioista voisit säästää, jotta saat rahat kokoon

Olisi ihanaa, jos jakaisit kommenttiboksissa jonkun unelmasi (joko jo toteutuneen tai mielessä olevan) ja kertoisit, miten teit tai aiot tehdä sen konkreettisesti. Voimme oppia toisiltamme!

Nunu

Kommentit (8)

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Oih, ihanaa! Helposti toteutettavissa, ainakin tuo parveke ja kesä. Onko uusi asunto jo kiikarissa?

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Unelmani liittyvät kirjoittamiseen. Jos joskus tulevaisuudessa saisin työn bloggaajana tai pääsisin kirjoittamaan kirjan 🤗.

Helena Peltokangas

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Ootki jo päässyt hyvään vauhtiin, joten et oo jäänny unelmoinnin tasolle ❤

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Totta tuokin :). Olisi vain niin paljon helpompaa jos tietäisi toteutuuko unelma jonain päivänä :)?

Helena Peltokangas

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Varmaan aika moni luovuttaakin jo alkuunsa, kun asiat ei tapahdu hetki. Ehkä jotakin välitavoitteita kannattaa tehdä ja mennä esimerkiksi kirjoituskurssille tms. Ainakin sulla on intoa ja halua edistyä, niillä pääsee jo pitkälle.

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitää iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016