Kirjoitukset avainsanalla arki

Kuva: Pixabay/Foundry

Aikaiset arkiaamut eivät ole ainakaan minun parasta aikaa, mutta toisinkin voisi olla. Teen paljon huonoja valintoja aamulla, vaikka periaatteessa tiedän, että päivänsä voisi aloittaa mukavammin. Nyt jaan itselleni ja teille muutaman vinkin, joilla voi tehdä aamuista paitsi helpompia, myös nautittavia.

 

  • Laita herätys niin, että sinulla on mukavasti aikaa nauttia aamusta. Älä missään tapauksessa torkuta! 
  • Hylkää kännykkäsi aamun ajaksi. Keskity sen sijaan aamupalapöydässä lukemaan lehteä tai kuuntelemaan ajatuksiasi.
  • Varaa suosikkiaamiaisesi valmiiksi jo edellisenä päivänä. Osta itsellesi kroissantti, keitä kahvisi espressopannulla tai tee edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi tuorepuuro (ks. ohje tästä). Siis lyhyesti: syö itsesi mukavaksi!
  • Valitse yllesi vaatteet, jotka nostattavat olotilaasi. Valinta voi olla järkevää tehdä jo edellisenä iltana, jotta löydät vaatekaappisi kadonneet aarteet eikä aamulla tarvitse testailla, mikä vaate sopii minkäkin kanssa yhteen.
  • Lähde ajoissa bussille/junalle/liikkelle, haistele raikasta ilmaa ja haaveile.

 

Nunu

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Nunu
Liittynyt4.11.2015

No niin pitäisi... Miksiköhän sitä tekee niitä huonoja valintoja, vaikka tietää, että ne eivät aamua paranna.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Kyllä vaan! Saas nähdä, koska itsellä on "aikaa" toteuttaa tämä. Ainakin aina maanantaisin ois hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huhhuijakkaa, yritän olla valittamatta näin alkuvuodesta, mutta vaikeaa se on. Väsymys valtaa alaa jo nyt, vaikka sitä odottaa ja toivoo, että vuoden alussa olisi virtaa täynnä. Missä vika? Mitä sitä tulikaan luvattua vuoden vaihteessa?

Poimin tuosta aiemman postaukseni lupauksista itselleni tähän hätään tärkeän neuvon: olla kiltti itselleni ja olla armollinen, jos lupauksia ei tule pidettyä. Tässähän se suurin kompastuskivi itselläni on! On oltava armollinen itselle ja huonoille päiville. Kun kauan odotettu joululoma sisälsi vielä sairastelua, sen palauttava voima ei ollut kummoinen. Sairastelun myötä jäivät pois monet iloa tuottavat asiat, joita lupailin edellisessä postauksessa.

Välillä olen miettinyt pidänkö nykyisestä arjesta ollenkaan. Aika huolestuttavaa kyllä, koska tiedän kyllä, että arkeahan se elämä pääosin on. Lapsiperhearki on vain rutiineissaan välillä aika puuduttavaa. Tai siis oikeammin kyse on varmaan näistä kaikista elämän vastuista, jotka painavat päälle samaan aikaan. Näitä vuosia ei turhaan kutsuta ruuhkavuosiksi.

Silti, yritän muistaa olla onnellinen siitä, että minä saan elää ruuhkavuosia. Minulla on mieluinen ja haastava työ, minulla on ihana perhe, paljon ystäviä ja myös aikaa omille harrastuksille. Jospa se tästä, päivä kerrallaan. Pieniä arjen iloa pyydystäen ja huomaten.

Miten teidän arki on alkanut?

 

Nunu

Kommentit (4)

Salme

Valoa kohti ollaan menossa!! Sun uuden vuoden lupaus listassa on niin paljon ihania asioita, että ne auttaa arjessa eteenpäin vielä monta kertaa.
Ihanaa Uutta Vuotta teille!

Fortheloveofla

Eilinen päivä oli melankolinen, ahdistusvireinen ja rankka. Nostetta en saanut mistään muusta , kuin kolmesta lasista rosé viiniä. En halua rankaista itseä siitä ratkaisusta. Se nimittäin toimi eilen. Tiesin kuitenkin, että minulla on aurinkoa ikävä arjen keskellä ja ehkäpä huominen päivä olisi parempi. Näin kävi ja tänään muistan kuinka hyvin asiat minulla on. Jaksoin myös muistaa sen, että jossain päin kolkkaa jollakin on oikeasti niin huonot lähtökohdat ettei alavireinen ajattelu toimi selviytymisessä. Perhe, terveys ja ystävät-aikamoinen säkä saada nämä asiat.Aurinko paistaa vielä ja melankoliat muuttuvat jossain vaiheessa iloksi. Elämässä perusjutut kunnossa.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Ei saa soimata itseään, mutta hakeutua itselle oikeisiin ratkaisuihin hiljalleen. Se on helpompaa silloin, kun on voimavaroja tehdä oikeita ratkaisuja. Onneksi aina tulee uusi päivä.

Olenko ainoa, joka tietää, mitkä jutut stressiin ja väsymykseen parhaiten tepsivät, mutta tinkii juurikin niistä? Ihminen on kyllä ihmeellinen olento: monessa asiassa niin fiksu (olevinaan), mutta ei meinaa silti oppia vanhoista. Tietää, mikä olisi itselle parasta, mutta ei tee sitä. Miksi? 

Viime aikoina minulla ei ole ollut täällä blogissa juuri mitään kerrottavaa. Onneksi minulla ei ole tuhatpäistä yleisöä odottamassa uutta postausta. Voi olla, että äiti on käynyt pari kertaa kurkkimassa mahdollista uutta postausta. Hän kun sanoo, että tämän kautta tietää kuulumiseni paremmin kuin puhelimitse (en ole varsinainen puhelimessa pulisija). 

Tällä hetkellä olen niin sanotusti loman tarpeessa. Oikeasti en haluaisi elää elämää, jossa odotan vain lomaa. Ymmärrän, että lomaakin aina välillä tarvitaan, mutta myös arjen pitää olla antoisaa ja siihen pitää kuulua elvyttäviä hetkiä. Siksi päätin nyt kirjoittaa asioista, jotka lataavat akkujani arjessa, ja joita pyrin taas (!) ylläpitämään arjessa. Kirjoitan blogia ennen kaikkea itselleni, mutta olen enemmän kuin onnellinen, jos joku saa kirjoituksistani inspiraatiota tai oivalluksia omaan elämäänsä.

► Joogasta on tullut minulle tärkeä liikuntamuoto. Silti joskus tekee mieli skipata väsyneenä se viikottainen joogatuntikin, vaikka se tuo itselleni tällä hetkellä enemmän energiaa ja levollisuutta kuin mikään muu. Nyt päätinkin, että loppuvuoden joogaan joka ikinen päivä. Koska olen joogannut jo useamman vuoden, osaan tehdä perusliikkeet itsekseni kotona. Heureka!

► Itsekseen vietetyt kahvi- tai glögihetket. Liian usein tulee hörpittyä kahvit työkoneen äärellä sekalaisen nettisaasteen keskellä sen sijaan, että tekisi kahvihetkestä rauhallisen. Miksei muka voisi keittää vaikka joka päivä kahvia siitä paremmasta laadusta, nautiskelisi sen suosikkimukista ja nappaisi vielä herkun kahvin kylkeen? 

► Olen nauttinut tänä vuonna siitä, että olemme laittaneet kotia joulukuntoon. Tämä ei todellakaan tarkoita siivoamista ja puunaamista (pois se minusta!), vaan pieniä kauniita jouluisia yksityiskohtia. Lapsi rakastaa meidän "tonttuovea". Tämä "joulukalenteri" ilahduttaa tytärtä joka aamu, kun hän juoksee ensimmäisenä tarkistamaan, mitä uutta sinne on yön aikana tullut. Lapsen into tarttuu itseenkin ja loppujen lopuksi tämä "joulukalenteri" ei ole vaatinut minulta kauheasti. Lisäksi olen nauttinut niistä hetkistä, kun olemme yhdessä lapsen kanssa askarrelleet joulujuttuja (tsekkaa korttipostaukset täältä ja täältä sekä joulupallotuunaus täältä). Niin ja tietysti olen tehnyt korvakoruja. Käsillä tekeminen rentouttaa, koska siinä on pysähdyttävä tekemään sitä, mitä on tekemässä (oliko tämä kehäpäätelmä?).

► Hetket kavereiden kanssa. Välillä on hyvä keskittyä muihin ihmisiin, kuunnella muita, jakaa kokemuksia toisen kanssa. Tässä on kuitenkin tärkeää oppia tunnistamaan ne ihmiset, joiden kanssa voi olla oma itsensä, ei tarvitse jännittää eikä pingottaa - siis ne, jotka lataavat akkuja eivätkä tyhjennä.

 

Mikä on sinun tapasi ladata akkuja arjen pyörteessä?

 

Nunu

 

ps. Postauksen kuvat ovat aiemmin Instagramissa jakamiani. Pääset seuraamaan instatiliäni täällä.

 

Kommentit (2)

Fortheloveofla

Jooga, satunnainen viinilasi, sauna, luonto, voimauttavat ja mielekkäät keskustelut, aidot ihmiset, sisäisen rauhan vaaliminen, hetkessä eläminen, armollisuus

Ajattelin pistää kevään pakettiin samaan tapaan kuin MeNaiset-paperilehdessä julkkikset laittavat viikon pakettiin. Samoilla kysymyksillä siis mennään!

Kevään kohokohta? Hmm-mm.. Mitäköhän tähän nyt keksisi. Olen varmaan kokenut kohokohtani uudessa työssäni, jossa olen joutunut samalla hyppäämään ulos mukavuusalueeltani, mutta huomannut, että siellähän onkin aika kivaa!

Mikä potutti? Pakkohan se on myöntää, että tämän kevään sää on ollut varsinainen pettymys. Lisäksi kiire ja stressi on potuttanut. Se on toki osittain ainakin ihan oma vika.

Mikä riemastutti? Tunsin riemua, kun diy-hapsukorvikseni pääsivät MeNaiset-lehteen (tee sinäkin omasi, katso ohjeet täältä).

Mikä liikutti? Ainakin kaveriporukan kaksi uutta vauvelia ovat liikuttaneet. Syntymän ihme on todellinen ihme! Myös oman tyttären viisaat sanat liikuttavat aina (ks. esim tämä postaus).

Mikä ei mennyt niin kuin Strömsössä? Monet asiat on menneet anti-strömsöläisittäin tänä keväänä.Viimeisimpänä ehkäpä "rentouttavan" loman kruunannut oksennustauti. Tulipa kerrankin pestyä ne peitot ja tyynyt, jotka jäävät aina pesemättä.

Miten rentouduit? Hyvä kysymys... Kuvaavaa on, että en osaa vastata tähän. Olenko muistanut ollenkaan rentoutua? Olen tainnut rentoutua eniten huonojen tv-sarjojen ja kaveriporukan whatsapp-ringin juttujen parissa.

 

Nunu

ps. Kuva "timanteista" on mieheni ottama

Kommentit (2)

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Niinpä! Viime toukokuuhan oli mahtavan lämmin. Toivotaan, että kesäkuussa tulee helteet ja loppuu sitten joskus syksyllä!

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram