Kirjoitukset avainsanalla sanat ja sanonnat

Pari päivää sitten sain nautiskella näin mahtavaa laskiaispullaa. Pulla oli niin valtava, että nimesin sen mielessäni laiskiaispullaksi. Ei tässä alkuvuonna oikeasti ole ehtinyt laiskotella juuri yhtään, mutta onneksi joskus voi nipistää hetken itselleen kahvilassa istuskellen. 

Olen viime viikkoina miettinyt paljon näitä ruuhkavuosia, että miten ruuhkaisilta ne voivatkaan tuntua. Olen myös miettinyt tätä metaforaa ruuhkista. Yleensähän ruuhkia pyritään välttämään liikenteessä ja valitaan kulkuajat sen mukaan, että tiet eivät olisi tukossa. Näissä ruuhkavuosissa ei oikein tunnu olevan valinnanvaraa, kaikki vaan tapahtuu samaan aikaan, tahtoi tai ei. Tietysti joistakin asioista on hyvä osata luopua ruuhkavuosissa ja keskittyä ns. olennaiseen.

Ehkä jotkut meistä jopa nauttivat ruuhkavuosista ja suorastaan tahtovat uppoutua ruuhkaan. Kun on monta rautaa tulessa (tai amerikanrautaa liikenteessä) niin voi kokea olevansa osa jotakin itseään suurempaa. Ruuhkaisessa liikenteessä tosin joutuu väkisin pysähtyä, mutta ruuhkavuosissa se on hankalampaa. Silloin kannattaa mennä läheisimpään kahvilaan laiskiaispullalle - ei tarvitse kuin päättää ottaako pullansa hillolla vai mantelimassalla.

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole kovin innokas nettikirppistelijä (lukuunottamatta Huutonettiä, jos se sellaiseksi voidaan laskea). Nettikirppiksillä jos missä nopeat syövät hitaat. Omat harvat ilmoitukseni ovat yleensä jääneet nettisyövereihin ilman ostajia. 

Mielestäni on kiinnostavaa, että nettikirppiksillä on aivan oma kielensä ja ehkä jopa muutenkin laajempi kulttuuri. Kuka nämä av:t ja yv:t oikein on keksinyt. Ehkä tämä on hyvä esimerkki siitä, että tietyn kokoinen ihmisyhteisö tarvitsee sääntönsä ja luo ne vaikka tyhjästä, jotta yhteiselo toimisi. 

Käydään siis läpi nettikirppistelyn kieltä ja sääntöjä smartass-hengessä:

AV tarkoittaa alustavaa varausta. Tämä onkin kiinnostavaa, sillä jo varaushan on merkitykseltään ehdollinen. Alustava varaus on siis jo varaus varaukselle. Huomaathan, että alustavakaan varaus ei ole kaikilla kirppiksillä pätevä ilman lisäkysymystä tai muuta lisäehdollisuutta. Mitat? on aina kätevä lisäkysymys oli kyse sitten kaapista tai vaatteesta. Jos haluat olla smartass, voit vastata omat mittasi tyylin 90-60-90 ja kysyä vastavuoroisuuden nimissä mahdollisen ostajan mittoja. Av:n perään voi sen lisätehon nimissä lisätä myös kysyn mieheltä. Se, jos mikä pätee kaikkialla! Kysyn mieheltä -fraasi paljastaa mukavasti heteronormatiivisen kirpputorikulttuuriin, jossa mies-naisparien työnjaon mukaisesti naiset shoppaavat ja miehet hyväksyvät shoppaukset. Oletko nähnyt kenenkään miehen kirjoittavan kysyn vaimolta muussa kuin kenties ironisessa mielessä? Jos oma mies ei ole lähellä, voi kysyä asiaa myös naapurin mieheltä!

YV tarkoittaa yksityisviestiä. Jos pääset tähän vaiheeseen, olet jo pitkällä. Onnea, saatat olla voittaja! Ellei sitten kuitenkin käy niin, että ykstyisviestisi katoaa roskapostin uumeniin ja kiireinen myyjä kyllästyy yv:si odottamiseen ja siirtyy jonossa seuraavaan. Onneksi suomalaiset rakastavat jonottamista.

Nunu

 

Kommentit (0)

Maanantai on hyvä päivä aloittaa (taas kerran) alusta. Puolivuotisen bloggaajaurani kannattelemana ajattelin laittaa seuraavat blogien otsikkokliseet uusiksi. Voit itse mielikuvitella tämän postauksen kuvituskuvat.

- Throw back Thursday --> Throw up Sunday

- Viikon ilot --> Viikon kilot

- Päivän asu --> Päivän masu

 

Nunu

Kommentit (0)

- Ei haukku haavaa tee (No totta ***vetissä tekee!)

- Rumat ne vaatteillaan koreilee (Jokainen koreilkoon tai olkoon koreilematta, ihan sama)

- Kel onni on, se onnen kätkeköön (Jos joskus lykästää tavalla tai toisella, se on todellakin syytä jakaa facebookissa!)

- Jokaiselle annetaan sen verran kuin jaksaa kantaa (Voi kunpa elämä olisi näin reilua! ks. ajatuksiani aiheesta tästä)

- Vaatimattomuus kaunistaa (No ehkä joskus, mutta ei ainakaan työelämässä, ks. ajatuksiani aiheesta tästä)

- Rakkaudesta se hevonenkin potkii (Ihminen ei ole hevonen!)

 

Tuleeko teille mieleen muita pönttöjä sanontoja? Voit jakaa ne alla.

 

Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille,
tsirp & tsirp ja slurps & slurps!

Nunu

 

 

 

Kommentit (5)

Köyhä rahapulassa

"Raha ei tee onnelliseksi." Hah, kyllä muuten tekisi, sillä kaikki tämänhetkiset ongelmani voisin ratkaista rahalla. Ja ne, joitten mielestä sanonta pitää paikkansa, voivat siirtää rahavaransa vaikka heti minun tililleni, kiitos!

Tuli ja meni

Just näin! Sain perintönä pari tonnia, jo se piristi mieltä. Kaupassa ei aina tertte valita punalappuisia, lapselle on tullut ostettua lisää hänen haluamiaan vaatteita ja itselle Korsin pikkuinen laukku. Harmi vaan, että se on katoavaista! :) Mutta miksi ei saisi nauttia pienistä iloista ja enenkaikkea siitä, että saan toisen iloiseksi.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Niin kyllä se raha jonkun verran onnelliseksi tekisi. Ei tietysti pysyvästi, mutta mielenrauhaa toisi kyllä!

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Tämä Mintaliinan kommentti meinasi hävitä taivaan tuuliin, kun vahingossa painoin väärää nappulaa. Tässä viesti kopioituna! Tässä on mahtavia sanontoja kerättynä:
Viesti1/3Lähetetty
17:15 | 30.3.2016
Valitin mutsille lapsena isoa ja paksua mahaani, hän totesi, että kyllä vatsa varreksi venyy! No, eipä vaan ole! Lyhyt selkäinen kainuulainen pömppö mahoineen edelleen!
Ei vara venettä kaada. HÖH. Jos latoo paattiin tarpeeksi tavaraa, kyllä kaatuu!
Mun lemppari on: ei kahta ilman kolmatta. Aika usein asioita tapahtuu kolmen seteissä. Esim. pudotan jotain aamulla ja aika varmasti jotain putoaa näpeistä sinäpäivänä vielä kahdesti.
Auta miestä mäessä, älä mäen alla. Alkuun pääsee jokainen, mutta matkalla mäen laelle päästessä saattaa tarvita jeesiä matkalla.
Aikainen lintu madon nappaa. Siis työttömät ja eläkelläiset, jotka voivat jonottaa tarjousampäreitä!
Itku pitkästä ilosta. Mutsi viljeli tätäkin lausahdusta, kun intouduttiin siskon kanssa ilakoimaan. Taisi varoittaa, että nauru itkuksi muuttuu. En oikein avaudu vieläkään...
Paistaa se päivä risukasaankin. Vaikka joskus tuntuu vaikealta, onneksi se menee ohi. Ja paistaahan tuo aurinko kirjaimellisesti risuihin, joista kesän tullessa tulee vihreitä puskia.
:)

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Enpä ollut muuten ikinä tajunnut tuota "ei vara venettä kaada", että mitä se vara on.. joo, kaataahan se! Itku pitkästä ilosta on kyllä kaamea sanonta! Se on sitten itkun arvoista se pitkä ilo, jos niikseen on.

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram