Kirjoitukset avainsanalla Kulttuuri

Tätä kysymystä on varmaan miettinyt jokaikinen suomalainen - sellaista lottokansaa me olemme. Yhtälailla varmasti vastaukset muuttuvat vuosien varrella. Nuorempana ajattelin itse, että lopettaisin työt ja ostelisin vaatteita ja matkoja maailman äärin. Se oli silloin.

Nyt saattaisin tehdä eri tavalla. Ainakaan en usko, että lopettaisin työntekoa. Tai jos lopettaisin perinteisen työnteon, keksisin jotakin muuta tekemistä ajankuluksi - esimerkiksi kirjoittaisin tätä blogia! Ai että olisikin herkullinen aihe pitää blogia tuoreena lottovoittajana. Varmasti löytyisi lukijoita! Mahtaakohan joku jopa pitää sellaista blogia tällä hetkellä?

Tämä lottovoitto-aihe on nyt ajankohtainen, kun elokuvateatterissa mainostetaan Kaikki oikein -elokuvaa. Olen lukenut tuon Anna-Leena Härkösen kirjan, johon leffa perustuu. Suosittelen kirjaa ehdottomasti! Sitä lukiessa väkisinkin miettii, miten itse toimisi vastaavassa tilanteessa.

Kenelle kertoisin ja kenelle en? Miten kävisi kaverisuhteiden? Olisiko meillä puolison kanssa samanlaiset ajatukset siitä, mihin rahaa käytetään?

Tutkimuksista tiedämme, että lottovoittokaan ei tee pessimististä onnellista, ei ainakaan pysyvästi. Tietyn elintason (johon ei vaadita lottovoittoa) jälkeen ihmisen onnellisuus pysyy melkolailla vakaalla tasolla. Onneen ei siis tarvita lottovoittoa.

Lottovoitosta haaveilu ja elämän kuvitteleminen lottovoiton jälkeen on kuitenkin sekä kutkuttavaa että mahdollisesti myös hyödyllistä unelmien tunnistamisessa. Olen aiemminkin kirjoittanut siitä, että omien unelmien perään voi päästä esimerkiksi pohtimalla, mitä tekisi, jos olisi lottovoittaja. Miten viettäisit päiväsi, kun lottovoiton alkuhuuma olisi ohi? Vastauksesi saattaa auttaa sinua tunnistamaan piilossa olevia unelmiasi.

Uskallatko paljastaa, mitä tekisit, jos voittaisit lotossa? Olisi kiva lukea ihmisten lottovoittounelmista kommenttilootasta.

 

Nunu

ps. Vielä ehtii viedä kupongin huomenna...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

TääTää13

Reissaamista, opiskelua, kämppä Madridista, kaksi Calvadosta. Nämä tulivat äkkiseltään mieleen. Huomenna voisin sanoa jotain muuta.

Fortheloveofla

Matkustaisin. Laittaisin rahaa myös slummilasten koulutukseen. Ostaisin kiinteistöjä ja jos innostuisin kiinteistöalasta, tekisin siitä uran. Yrittäisin pitää jalat maassa. En hemmottelisi lapsia pilalle. Hyvien ystävien kanssa lähtisin ykkösluokassa matkalle, Hermesin laukut kaikille, my treat 😏. Joogaisin ympäri maailmaa.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Mahtavat noi Hermesin laukut, sopii mulle! Mulla ois kans toi, et lähtisin joogaretriitteihin upeisiin maisemiin. Hmmm...kiinteistöala voiskin olla kiinnostava. Voisi myös ostaa pari sijoitusasuntoa ja majoittaa niissä pilkkahintaan sukulaislapsia, kun tarvitsevat opiskelija-asuntoa. Omia lapsia ei sais tosiaan hemmotella pilalle, mutta itseä ehkä vähän...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram