Kirjoitukset avainsanalla siivous

SPR KONTTI

Mitä saa lahjoittaa? Vaatteita, kodin käyttötavaraa, lasten tarvikkeita, astioita, kirjoja ja huonekaluja.

Mihin tavarat tulee viedä? Vie Konttitavarataloon niiden aukioloaikoina tai Kontti-keräyslaatikoihin. Huonekaluille voi sopia ilmaisen noudon etukäteen. Kontti-tavarataloja on tällä hetkellä Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Oulussa, Porissa, Rovaniemellä, Turussa ja Vantaalla.

Mihin rahat käytetään? Punaisen Ristin avustustyöhön Suomessa ja ulkomailla.

 

UFF

Mitä saa lahjoittaa? Vaatteita, asusteita, kenkiä, kodintekstiilejä, leluja ja urheiluvälineitä.

Mihin tavarat tulee viedä? Niihin keltaisiin UFFin laatikoihin, joita on Suomessa yli 250 kunnassa.

Mihin rahat käytetään/mitä tuetaan? Tuetaan kehitysyhteistyökohteita Afrikassa ja Aasiassa.

 

KIERRÄTYSKESKUS

Mitä saa lahjoittaa? Huonekalut, matot, kodin käyttötavara, harrastusvälineet, lasten tarvikkeet, kirjat, levyt, kengät, vaatteet, tekstiilit ja askarteluun sopivia tarvikkeita.

Huom! Sähkö- ja elektroniikkalaitteita, tietokoneita ja polkupyöriä vastanotetaan kaikenkuntoisina, sillä niitä käytetään varaosina. Rakennuosia ja -tarvikkeita vastaanotetaan vain Koivukylän ja Nihtisillan myymälöissä. Huonekalujen sopivuudesta kierrätykseen kysy Kierrätyskeskukselta.

Mihin tavarat tulee viedä? Kierrätyskeskus toimii pk-seudulla ja tavarat voi toimittaa myymälöihin. Kierrätyskeskuksella on myös noutopalvelu ja sieltä saa lainata peräkärryä maksutta.

Mihin rahat käytetään/mitä tuetaan? Lahjoittamalla tavaraa Kierrätyskeskukseen tuet ympäristötyötä, paikallista yhteisöllisyyttä ja lisäät mahdollisuuksia työntekoon.

 

FIDA LÄHETYSTORI

Mitä saa lahjoittaa? Vaatteita, asusteita, kodin irtaimistoa ja joihinkin myymälöihin myös huonekaluja.

Mihin tavarat tulee viedä? Suoraan 27 Suomessa olevaan myymälään tai keräyslaatikoihin.

Mihin rahat käytetään/mitä tuetaan? Fida International on Suomen helluntaiseurakuntien omistama lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, jonka tehtävänä on parantaa kehitysmaiden lasten ja nuorten elämää.

 

Muut paikat?

Kysy lähistölläsi sijaitsevista ensi- ja turvakodeista sekä lasten- ja nuorisokodeista heidän tarpeistaan. Jotkut koululuokat ja urheiluseurat pitävät kirpputoripöytää tuloja saadakseen ja heille voi lahjoittaa myytävää.

 

Nunu

ps. Muista aina lahjoittaa ehjiä ja puhtaita vaatteita. Rikkinäiset tuotteet lisäävät kierrätysfirmojen jätekustannuksia ja vievät siten varoja muulta työltä. Varaudu siihen, että joskus oma roskasi on myös toisen roska eikä se välttämättä kelpaa enää myytäväksi.

pps. Postauksen tiedot on otettu ko. firmojen nettisivuilta. Olisikin kiinnostava tietää, missä määrin tuotot menevät hyväntekeväisyyskohteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- pitkäjänteisyys edetä Konmarien oppien mukaan

- omat hanskat ja pipot. Kaikki liikenevä energia on mennyt lapsen asustamiseen ja sopivien vermeiden etsimiseen 

- positiivinen elämänasenne on hukassa about joka toinen päivä

- kivoimmat silmälasini. Saa nähdä mistä ne löytyvät vai löytyvätkö mistään. Onneksi on toiset silmälasit.

- työpuhelimeni puk-koodi. Sain kännykän jumiiin liian innokkailla pin-koodinäpytyksillä. Argh!

- vyötärö

 

Mikä sinulla on hukassa?

 

Nunu

 

Kommentit (2)

E from the next door

Että mua nauratti toi vika kateissa oleva 😄 ja se ei muuten ole sulla kateissa!
Mulla on kateissa zen-attitude. Ja kiva talvitakki.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

On se ainakin hukkumaisillaan 😊 ja Zen on todellakin hukassa täälläkin!

Syyskuu on ollut ilmoiltaan kauniimpi kuin naismuistiin. Näin syyskuun viimeisenä päivänä ajattelin listata syyskuun parhaita asioita: hetkiä ja tunnelmia.

♦ Upeat metsän värit ovat insipiroineet pukeutumaan ilolla (ks. täältä)

♦ Aurinkoiset syksypäivät, jotka ovat kompensoineet tunnetta siitä, että kesä jäi jotenkin kesken

♦ Uusi työpaikka ja työkaverit. On hienoa kuulua johonkin yhteisöön!

♦ Vaikka tavaroiden ja vaatteiden karsimisprojekti ei ole mennyt ihan Konmarin oppien mukaan (ks. täältä), se on tuonut lisää tilaa hengittää kotona ja tunnistaa olennaiset asiat

♦ Olen kai vihdoin löytänyt itselleni sopivan liikuntajin (hotjooga) ja kokenut jopa liikunnan riemua, jota en vielä pari vuotta sitten uskonut olevan olemassakaan

♦ Ystäväporukkamme whatsapp-ryhmä, jossa jaetaan sekä hölynpölyt että ne tärkeimmät asiat, ja tietenkin katsotaan "yhdessä" Ensitreffit alttarilla

♦ Naapurin naiset, jotka tekevät asuinpaikasta aivan uudella tavalla viihtyisän. Eläköön hiekkalaatikkotreffit!

♦  Uusi Fjällrävenin reppu/laukku/kassi, joka loistaa syysomenien väreissä

 

Nunu

Kommentit (0)

Huppatiheijaa on muuttunut huhhuijaaksi. Konmaritukseni on ollut tooodella pitkissä kantimissa. On ollut hyvin vaikeaa ryhtyä toimeen vaatekaapin siivouksessa.

Kaverini kauhisteli järjestämääni pipoarvontaa, kun näimme viimeksi. Hän sanoi postauksen nähdessään naureskelleensa, että nyt se kauppaa siellä kauhtuneita pipojaan. Kiitos vaan suorasta palautteesta! Ilmeisesti moni muu oli samaa mieltä, koska pipoarvonta ei ottanut tulta allensa... Hahah! Täytyy sanoa, että kuva ei tehnyt pipoille oikeutta. Kävikin nimittäin niin, että meillä vieraillessaan kyseinen kaveri nappasi yhden pipoista matkaansa. Pipoarvonta osoitti, että toisen roska ei ole aina toiselle aarre, vaan se voi olla toisellekin roska. Kenties arvonnan epäonnistuminen kertoo siitä, että muilla on samaa ongelmaa kuin itsellä: tavaraa tulee ovista ja ikkunoista.

Mutta millainen on vaatehuoneen tilanne nyt? Katso alla olevia kuvia (vrt. aiempi tlianne)

 

No uskoinko Konmarin neuvoja? Kyllä ja en. Tehdäänpä tarkempi analyysi järjestelyfestareistani.

Kasaan vai ei?

Vastoin Konmarin neuvoja, en tehnyt vaatteista kasaa lattialle enkä tarkastellut vaatteita yksitellen päivieni ilostuttajia etsien. Sen sijaan tartuin vaatehuoneen ei-ilostuttajiin niillä sijoillaan ja jaottelin ne roskis-, kirppari- ja kierrätyskekoihin.

Taittelun jalo taito

Vastoin Konmarin neuvoja, en taitellut vaatteita pystyyn (ks. neuvot täältä). Tämä johtui yksinkertaisesti siitä, että vaatekaapissani ei ole vetolaatikoita, joten käytännössä pystyyn taitteleminen ei onnistuisi ilman uudenlaista säilystyratkaisua. Konmarihan ei suosittele uusien säilytysratkaisujen hankkimista uuden tavaran pelossa, vaan kehottaa etsimään laatikoita ja muita säilytysbokseja kotoa. Mielestäni perustaittelu toimii pienemmällä tavaramäärällä ihan hyvin, jos vaatteet eivät lisäänny (ja itsekseenhän nämä pikku pervot eivät sitä sentäs tee, vaan tarvitsevat siihen minun avustustani..).

Vaaterekin järjestys

Tottelin Konmaria siinä, että ripustettavat vaatteet kannattaa asettaa siten, että etuallalla on painavammat ja raskaammat vaatteet ja loppua kohden tankoon asetellaan keveämpiä vaatteita. Minulla ja varmasti monella muullakin on tapana asetella tankoon vaatteet juuri toisinpäin. Kuulosti hassulta asettaa heti ensimmäiseksi hääpuku pussissaan ja talvitakit, mutta Konmari on aivan oikeassa siinä, että näin vaatekaapin ilme kevenee huomattavasti. Nuo ensimmäiset vaatteet, joita siis harvoin käytetään, ovat ikään kuin silmistä pois heti, kun kaappiin kurkistaa. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Kausivaatteiden säilytys

Toisin kuin Konmari suositteli, laitoin kesävaatteet omaan boksiinsa odottelemaan ensi vuotta. Konmari ei siis suosittele säilömään kausivaatteita vaan kirjan mukaan ne kaikki mahtuvat olemaan sulassa sovussa vaatekaapissa. Hmm... en tiedä onko Japanin vuodenajanvaihtelut aivan Suomen veroisia, mutta itse kyllä pidän siitä, että selkeät kesähepeneet ovat omassa boksissaan talven ajan. Tämä on mielestäni ihan mukava rituaali vuodenajan vaihtuessa eikä edes vie juurikaan aikaa. Säilytän ns. kausivaatteita vaatehuoneessa äitiyslaatikossa (jonka nimi pitäisi muuten olla vauvalaatikko tms), joten mistään varastosta tai kellarista vaatteita ei tarvitse lähteä hakemaan.

Henkarihifistelyä

Vaikka Konmari ei muistaakseni puhunut henkareista mitään erityistä, vaihdoin itse suurimman osan henkareista pienempiin ja kapeampiin. Tämä jos mikä lisää vaaterekin käyttömukavuutta, kun vaatteita mahtuu oikeasti siirtelemään. Ostin hopeanväriset henkarit Granitista ja kullanväriset klipsuhenkarit Zara Homesta (Budapestista tosin). Luonnollisesti takit ja painavammat jakut tarvitsevat edelleen jykevämmät henkarit, mutta kevyet mekot, paitapuserot ja topit pärjäävät hyvin ohuilla henkareilla. 

 

Nunu

Kommentit (0)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram