Kirjoitukset avainsanalla ihminen

Kuva: Pixabay

Jooga ei ole vain urheilua vaan siihen liittyy vahvasti henkinen puoli. Pysähtyminen, itsensä ja kulloisenkin olotilan arvostaminen sekä suorittamattomuus ovat ohjenuoria joogassa. Joogamatolta oppiikin monia asioita, jotka olisi hyvä siirtää koskemaan myös muuta elämää. Tässä seitsemän tärkeintä oppia itselleni.

 

  • Kun on vaikeaa, pysähdy ja keskity hengittämiseen
  • Keskity omaan tekemiseesi, älä vertaa naapuriin
  • Jooga (=elämä) ei ole suoritus, vaan harjoitus
  • Epämukavaa oloa ei kannata heti paeta, vaan kannattaa yrittää hengitellä sen läpi. Toisaalta on osattava myös perääntyä, jos sillä hetkellä rahkeet eivät riitä
  • Ikinä ei ole myöhäistä oppia uutta
  • Ole kiitollinen ihmisille, jotka ovat vierelläsi
  • Hyväksy, että joka päivä et yllä samaan

 

Nunu

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuva: Fietzfotos/Pixabay

Haluan ajatella, että juuri mikään ei ole liian myöhäistä. Joskus on vaan niin hankala tietää, mitä oikeasti haluaa, mistä on kiinnostunut ja mitä taas on tehnyt siksi, että niin kuuluu tehdä. Joitakin asioita tulee tehdyksi, kun täyttää muiden odotuksia.

Olen itse ollut onnekas, koska minua on perheessä ehkä vähän vahingossakin kannustettu itselleni ominaiseen suuntaan. Minua on kannustettu opiskelemaan, ja olen toden totta tehnyt niin. Olen aina tykännyt opiskelusta ja oppimisesta. Tiedonjanoni ja uteliaisuuteni on tehnyt opiskelut minulle melko helpoksi ja hauskaksi. Pitkälle opiskelu ei tosin ole tuonut minulle turvattua tai loistokasta toimeentuloa, mitä vanhempani varmaankin toivoivat. Opiskelu on kuitenkin tuonut minulle tyydytystä tiedonjanoon ja ympärilleni ihmisiä, joiden kanssa voin jakaa tämän kaiken.

Lue aiemmasta postauksestani vinkkini siihen, miten voit tunnistaa asioita, jotka sinua aidosti kiinnostavat. Suosittelen tekemään niitä lisää!

Nunu

Kommentit (2)

Vierailija

Aika harvoin sitä koulutuksen jälkeen pääsee huippupalkoille.Se aika koittaa vielä.Kuitenkin opiskelusta nauttivan päämäärätietoisen kannattaa opiskella. Se kaikki tieto on todella arvokasta , arvokkaampaa kuin se kuukausipalkka.

Nunu
Liittynyt4.11.2015

Näin se voi olla, eikä raha ole aina tärkeintä. Kunhan tulee toimeen ja tykkää siitä, mitä tekee.

Rakas Nunu,

lähetän sinulle tämän kirjeen tulevaisuudestasi. Täällä kirjoittaa siis pian 38 vuotta täyttävä Nunu. Tiedän, että mielestäsi sen ikäisellä ihmisellä ei voi olla elämää, mutta siinä olit kyllä todella väärässä. Elämää on ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin. Tämänkin ikäisenä voit pitkälti itse päättää, millaista elämää elät. 

Toivon, että voisit olla armollisempi itsellesi ja sitä kautta myös ympärilläsi oleville ihmisille. Sen voin luvata, että kasvaessasi tulet näkemään enemmän värejä ympärilläsi. Kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin, mistä nyt haluat pitää kiinni. Vaatii rohkeutta ja viisautta nähdä asioita useasta eri näkökulmasta, sen aikaa tulee kyllä. 

Tulet löytämään paikkasi, heimosi ja tehtäväsi maailmassa, vaikka polku ei tule olemaan niin helppo, mitä ehkä nyt luulet. Muista nauttia matkasta, sillä jokaisella "harha-askeleellakin" on syynsä. Tulet muuttumaan ihmisenä todella paljon. Eniten sinua tulevat muuttamaan vaikeat kokemukset, joilta et valitettavasti tule välttymään. Tähän mennessä kokemasi takaiskut ovat tehneet sinusta kovemman ja ehdottomamman, mutta tulevaisuudessa käy päinvastoin. Tulet kuitenkin selviämään kaikesta, et kokonaan ehjänä, mutta säröillä. Nuo säröt tekevät sinusta sinut, joten niitä on turhaa peitellä.

Olet tulevaisuudessa niin rohkea, että et varmaan voisi sitä nyt uskoa. Mitä vanhemmaksi tulet, sitä enemmän tulet omaksi itseksesi. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka hyväksyvät sinut sellaisenaan. Hyväksy sinäkin muut ja ennen kaikkea itsesi. Olet hyvä tyyppi!

 

Terveisin,

Aikuisempi Nunu

 

ps. Osoitan tämän kirjeen sinulle, mutta samalla myös tämän päivän nuorille (kuten Maaret Kallio tämän haasteen tarkoitti). 

pps. Luulen, että 20 vuoden päästä voisin lähettää samansisältöisen kirjeen nykyiselle itselleni.

Kommentit (4)

Vierailija

Hyvä kirjoitus.On kiva seurata, mitä vanhemmaksi tulet, miten muutut.
Varmasti tulee asioita, minkä kautta on muututtava.Onnea muuttumiseen ja elämään.

Olen jo hetken kummastellut itseäni (okei, teen sitä alvariinsa, mutta viime aikoina uudesta syystä). Minusta on tullut viimeisen  vuoden aikana (melkein) ekstrovertti ihminen. Johtuuko se iän tuomasta lisääntyneestä itsevarmuudesta sosiaalisissa tilanteissa vai onko kyse muutoksesta luonteessa?

Ajaudun yhä useammin ihmisten seuraan (jopa vieraiden, hui!) ja kaiken lisäksi tunnun nauttivan näistä tilanteista. Minua ei enää ahdista pieni small talk ventovieraan kanssa bussipysäkillä tai kuulumisten vaihto puolitutun kanssa kadulla (aiemmin olisin saattanut vaihtaa kadun toiselle puolen). Saatan jopa ilahtua kutsusta juhliin, joista en tunne juuri ketään ja saatan ajautua syvälliseenkin ajatusten vaihtoon tuikituntemattomien kanssa (lue yksi tarina täältä).

Syytän/kiitän tästä muutoksesta paitsi iän karttumista myös etätyötä. Saan tällä hetkellä ladattua introvertin akkuni täyteen, koska teen suurimman osan työajastani etätyötä. Todennäköisesti sen vuoksi työpäivän jälkeen hakeudun mielelläni muiden seuraan. Heureka! Etätöissä ei siis välttämättä erakoidu vaan saattaakin muuttua sosiaaliseksi.

Onko siellä muita etätyöläisiä tai muutoin yksin töitä tekeviä? Miten etätyö on vaikuttanut sosiaaliseen elämääsi?

 

Nunu

 

Ps. Olen aiemmin kirjoittanut introverttiydestä ainakin täällä sekä pohtinut etätöiden plussia ja miinuksia täällä.

Kommentit (0)

Seuraa 

Nunun maailmassa unelmoidaan, etsitään iloa ja luovuutta sekä kannustetaan toisia. Tervetuloa mukaan inspiroitumaan ja inspiroimaan!

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen nununmaailma(a)gmail.com

Blogiarkisto

2017
2016

Instagram